Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

Muuhau

• 177 / 4571
  • Aktywny użytkownik
31-01-2013, 14:51
Chyba dla większości to wszystko jest jasne.
Program ten i tak można sobie ściągnąć w wersji demonstracyjnej.
A i tak każdy ma swój ulubiony, taki na jaki go stać.
Cała dyskusja zamieniła się raczej w cyniczne podpuszczanie tych, którzy upierają się, że Cośtam jest najlepsze na Świecie. ;)

Sim1

• 1829 / 6070
  • Ekspert
31-01-2013, 15:14
>> pastwa, 2013-01-31 14:45:11
[...]
To jak sciagne ten plik z internetu to owa okradziona osoba straci ten plik? [...]

Jak twoje dane osobowe, nr telefonów itp "pójdą w świat" by się nimi inni dzielili lub co gorsza sprzedawali je kolejnym chętnym na nie to je stracisz?

pastwa

• 3828 / 6106
  • Ekspert
31-01-2013, 15:46
>> Sim1, 2013-01-31 15:14:06
>> pastwa, 2013-01-31 14:45:11

Jak twoje dane osobowe, nr telefonów itp "pójdą w świat" by się nimi inni dzielili lub co gorsza sprzedawali je kolejnym chętnym na nie to je stracisz?

O sprzedawaniu nie bylo mowy, skupmy sie na rzeczy. No wiec, uwazam, ze nic nie strace, zwlaszcza mojego numeru telefonu (dalej bede go mial, chyba, ze nie ogarniam tematu), a juz tym bardziej moich danych osobistych. Myslisz, ze moga mi ukrasc imie i nazwisko, albo adres zamieszkania ?

ps. mam nadzieje ze nie pomylimy zaraz poufnosci pewnych danych z ich kradzieza, bo to raczej wykradanie i zupelnie inny temat.

szwagiero

• 2240 / 6108
  • Ekspert
31-01-2013, 16:22
Dobra, dobra Wy tu gadu gadu, a gdzie jest Mirek i jego JPlay udostępniony dla "rodziny audiohobby"?

mirek10

• 1221 / 4606
  • Ekspert
31-01-2013, 17:30
Widzicie ilu chętnych jest już  na ten program za darmo i już nikt nie mówi ze to przestępstwo!co jest ogólnie dostępne nie jest zabronione.Najbardziej śmiać mi sie chce kiedy przez całe życie udawadniali nam ze sprzedawane płyty CD dlatego tyle kosztują, bo dochodzą do innych opłat np.opakowanie,koszty dystrybucji,sprzedawców koszty,dowozu i stu innych rzeczy i naraz dowiadujemy sie ze za płytę danego wykonawcy sprzedana jako plik musimy zaplacic tyle samo(czytałem w prasie na ten temat)precz z tymi złodziejami i wyzyskiwaczami.Cieszę sie strasznie ze padają teraz firmy jak muchy,najwieksza sieć w UK sprzedająca CD zbankrutowala istniejąca od 1935r,tak własnie kończą kropijcy robiący nazuty z kosmosu!kiedy zacznie sie prawdziwa sprzedaż plików za powiedzmy pare groszy i cześć będzie jeszcze przeznaczona dla biednych dzieci na całym świecie! to wtedy każdy kupi,oni zarobią, bo setki mil ludzi kupi i wtedy powiem ze to jest godne uczciwej zaplaty i kupna.

Gustaw

• Gość
31-01-2013, 17:51
>> mirek10, 2013-01-31 17:30:47
najwieksza sieć w UK sprzedająca CD zbankrutowala istniejąca od 1935r,tak własnie kończą kropijcy robiący nazuty z kosmosu

Mirku,
Piszesz bzdury. Sklepy nie mają dużych narzutów, w odróżnieniu od producentów takich jak n.p. SONY Music.

Kuba_622

• 312 / 5132
  • Zaawansowany użytkownik
31-01-2013, 17:56
Wiem, że to nie jest miejsce na to i niektórzy koledzy już sobie trochę żartują :D Ale jeszcze raz to napisze, bo to jednak ważna sprawa dla nas wszystkich :)
Twierdzenie, że można legalnie ściągać muzykę z internetu kiedy osoba posiadająca do niej prawa autorskie nie wyraża na to zgody jest MITEM, powszechnie rozpowszechnionym, bo wygodnie jest w niego wierzyć.

Trudno jest dyskutować z kimś, kto ma tak naiwne podejście do funkcjonowania prawa w tym państwie jak Zenek. Bez obrazy kolego, ale jak już zabierasz głos to zadaj sobie chociaż trud i zajrzyj do Ustawy o prawie autorskim, przeanalizuj jak to jest sformułowane, na ile precyzyjnie i jak w ogóle się ma do realiów dzisiejszego Internetu.
Po drugie Zenek raczej nie miałeś w życiu zbyt wiele styczności z polskim sądem. A na sali sądowej, to Ty jesteś zależny od widzimisię sędziego i takie są realia.

Swoją drogą już nawet w Polsce mamy jakiś wyrok pozbawienia wolności w zawieszeniu za ściąganie muzyki. Natomiast przypadki osób, które (jeszcze?) wyroku nie mają, ale różne niemiłe konsekwencje ich spotkały są tysiące. Choćby dość głośna sprawa ze ściąganiem z Chomikuj piosenek disco-polo, gdzie pewna kancelaria adwokacka reprezentująca wydawcę liczyła bodajże 1000zł grzywny za utwór, zresztą bardzo dużo kontrowersji tam było, ale co, prokuratura wydała dane na podstawie IP, policja przyszła zabrać komputery, do tego nerwy w sądzie, a niektórzy nawet płacili te 1000 zł...

A poza tym ja na prawdę nie rozumiem tej sytuacji :D Moi ulubieni muzycy poświęcają wiele czasu i ciężkiej pracy żeby nagrać płytę, zresztą pracuje przy tym cały sztab ludzi, ktoś inwestuje niemałe pieniądze, wydają płytę i oczekują za nią zapłaty. A potem jakiś złodziej udostępnia płytę w necie i wtedy ja uczciwie i z czystym sumieniem ją od tego złodzieja pobieram, heh, fajnie.

Kuba_622

• 312 / 5132
31-01-2013, 17:57
Mirek, może napadnij na bank albo okupuj Wall Street aż zgłodniejesz i będziesz musiał iść na pizze ;)

patrykvel

• 282 / 4906
31-01-2013, 18:30
MIrku- Po pierwsze udostepnienie programu jplay nie lamie prawa, a to dlatego, ze zadnej umowy nie zawarles z przedstawicielami tego programu. Po prostu zaplaciles 100 euro za tak naprawde nie wiadomo za co.

Tutaj dochodzimy do ciekawej konkluzji, ze o ile sam bronisz tworcow Jplay\'a ktorzy zycza sobie 100 euro zacholera wie co, to wpelni legalne firmy chandlujace plytami, ktore z tej marzy musza oplacic lokal, reklamy, osoby tam pracujace itp. nazywasz zlodziejami i wyzyskiwaczami i wlasnie dlatego nie bedziesz placil za plyty CD? Zalatuje to hipokryzja. To tak jakby uargumentowac kradziez Rolexa tym, ze nie bylo mnie na niego stac.
Tak w ogole to kiedy ktos udowadnial, ze plyty CD kosztuje tyle bo takie sa koszta produkcji? Cena jest tak obliczona, by jak dawala jak najwieksze przychody. Przeciez to firma, a nie instytucja charytatywna.

mirek10

• 1221 / 4606
  • Ekspert
31-01-2013, 18:39
Napisałem ze złodzieje, bo tyle samo chcą za płytę w opakowaniu co za Plik z tej płyty ,niedorzeczne przecież dlatego mi ich nie szkoda!!!

patrykvel

• 282 / 4906
31-01-2013, 18:42
Ale co ma fizyczny sklep do dystrybutor edycji cyfrowych?

patrykvel

• 282 / 4906
31-01-2013, 18:42
Ale co ma fizyczny sklep do dystrybutorow edycji cyfrowych?

mirek10

• 1221 / 4606
  • Ekspert
31-01-2013, 18:55
Większość  z was to młodzi ludzie,ale w dawnym naszym socjalistycznym państwie polskim przescigano sie w tym kto wiecej ukradnie, mówię o tu urzedasach,szli do więzienia tylko ci co ukradli z głodu kure,robili to  aby odwrócić uwagę od wielkich złodziei,teraz jest bardzo podobnie,trzeba łapać czarownice obojętnie za co, aby mieli robotę.Niedawno chcieli położyć łapę na cały internet,przecież owieczki trzeba mieć pod kontrola,niedługo wmowia wam ze musicie zaplacic danine ze sie urodziliscie,wiek emerytalny podniosą do 90lat ,aby nikt nie dożył itd

mirek10

• 1221 / 4606
  • Ekspert
31-01-2013, 18:59
Własnie ten bankrut wpadł na pomysł sprzedawania plików po tej samej cenie co CD i słuchawek ,bo myśleli ze sie uratują!!!

Kuba_622

• 312 / 5132
31-01-2013, 19:06
Walczmy z systemem!