Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

fallow

• 6457 / 6076
  • Ekspert
30-01-2013, 23:31
:)

chrees

• 1657 / 6106
  • Ekspert
31-01-2013, 11:08
:D
Tak powinno być, fallow!

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

mirek10

• 1221 / 4606
  • Ekspert
31-01-2013, 11:10
zdezintegrowany- nawet nie pomyslalem ze jest taka mozliwosc techniczna aby mozna bylo komus ten program udostepnic,mysle ze jest tak zabezpieczony aby to uniemozliwic,przyklad twoj jest akurat nie na miejscu, bo dostep do plikow  maja wszyscy i tylko od ciebie zalezy czy chcesz je sciagnac czy nie.Mam kolegow co skladaja sie na program np.Kasperski w trojke bo ma mozliwosc zainstalowania do trzech laptopow i wtedy wychodzi im  po 30% ceny,to tez jest kradziez???

patrykvel

• 282 / 4906
  • Zaawansowany użytkownik
31-01-2013, 11:17
W sprawie olbrzymich zabiezpieczen Jplay\'a, to on nie ma zadnych. Program dostajemy przez link do sciagniecia z rapida gdzie znajduje sie jplay z podpisem na nasze nazwisko. Instalacja oczywiscie nie posiada zadnej umowy. Najciekawsze informacje mozna znalesc na stronie producenta.
* One JPLAY license is valid for whole family; any family member is free to enjoy JPLAY on any computer they own.
Unauthorized copying is forbidden.

Czyli licencja nie obejmuje jednego domostwa, a przeciez My wszyscy to tak naprawde jedna wielka rodzina. ;)

solpadeinelover

• 124 / 4339
  • Aktywny użytkownik
31-01-2013, 11:36
Mirek synu mój! ;)

szwagiero

• 2240 / 6108
  • Ekspert
31-01-2013, 12:00
Mireczku no to wrzuć Nam tutaj jplay\'a swego z łaski swojej, cobyśmy sobie również poużywali...

zdezintegrowany

• 1278 / 4901
  • Ekspert
31-01-2013, 12:33
mirek -->
 ... wrzuć tego linka do rapidshare i nie odwracaj kota ogonem :)

zdezintegrowany

zdezintegrowany

• 1278 / 4901
  • Ekspert
31-01-2013, 12:35
patrykvel --> bo wszyscy Polacy to jedna rodzina :)

chrees --> pokaż że jesteś Polakiem :) wrzuć linka, też masz jplaya :)

zdezintegrowany

chrees

• 1657 / 6106
  • Ekspert
31-01-2013, 12:49
zdezintegrowany ---> z uwagi na to, że nie brałem udziału w dyskusji dotyczącej praw autorskich pozwolę sobie nie zadośćuczyniać Twojej miłej prośbie. Liczę jednak na kolegę Mirka :>

Mirek ---> wystarczy lineczka z rapida, którą dostałeś w mailu od twórców j-Play ;>

Swoją drogą, odpowiadając mirku na Twoje pytanie, traktuję zakup tego programu jako jedną z moich fanaberii. Uczciwie przyznam, że nie przeprowadzałem testów ABX ;P.
W y d a j e mi się, że gra lepiej niż foobar, ale niech nikt nie oczekuje, że będę tego twierdzenia bronił na rejtanowską modłę.
Powtórzę za kolegą wyżej: program nie posiada absolutnie żadnych zabezpieczeń poza imieniem i nazwiskiem osoby, do której przypisana jest licencja. Jest to dogodna okazja do sprawdzenia odważnych twierdzeń dotyczących legalności dzielenia się nim z szeroko rozumianą rodziną i przyjaciółmi, których można przecież mieć naprawdę wielu, prawda Mirku? ;P

-------------------------------------------------------------------------------
.

Gustaw

• Gość
31-01-2013, 13:29
Ogłoszenie:

"Inteligentny, sympatyczny, przystojny oraz skromny audiofil pozna audiofilkę i audiofila będących legalnymi użytkownikami programu DżejPlej w celach przeprowadzenia procesu adopcyjnego względem ogłoszeniodawcy. Niewątpliwym atutem mojej oferty jest możliwość otrzymania przez rzeczonych becikowego, stanowiącego trzykrotną wartość programu DżejPleja "

Muuhau

• 177 / 4571
  • Aktywny użytkownik
31-01-2013, 14:17
Adoptuję również program DżejPlej w wieku przedszkolnym, o ile nie pochodzi od półzwierząt.

zenek

• 23 / 4431
  • Użytkownik
31-01-2013, 14:18
Czy jest się guru, wymiataczem czy tylko zwykłym mentorem warto wiedzieć, że udostępnianie jest nielegalne.
Dodatkowo pobieranie  i używanie oprogramowania (płatnego) jest też nielegalne - w przeciwieństwie do muzyki.

Wiec po co nabijać się z kolegi, że nie chce być paserem w procederze w którym to Wy chcecie być złodziejami? Takimi zwykłymi a nie wyssanymi z palca.

Tomek

Muuhau

• 177 / 4571
  • Aktywny użytkownik
31-01-2013, 14:23
Jestem Królem Polski.
Mogę robić, co mi się podoba.

-Polska Mistrzem Polski-

ogorek

• 855 / 5446
  • Ekspert
31-01-2013, 14:40
>> mirek10, 2013-01-31 11:10:20
zdezintegrowany- nawet nie pomyslalem ze jest taka mozliwosc techniczna aby mozna bylo komus ten program udostepnic,mysle ze jest tak zabezpieczony aby to uniemozliwic,przyklad twoj jest akurat nie na miejscu, bo dostep do plikow maja wszyscy i tylko od ciebie zalezy czy chcesz je sciagnac czy nie.Mam kolegow co skladaja sie na program np.Kasperski w trojke bo ma mozliwosc zainstalowania do trzech laptopow i wtedy wychodzi im po 30% ceny,to tez jest kradziez???

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Oszustwo na pewno. Tym bardziej, ze klikają "zapoznałem się z warunkami licencji" A tam jest napisane, że to na jeden komputer. To tak jak instalowoać sobie "złamane" WINDOWS-y i tłumaczyć sobie samemu, że to walka z monopolem.

Może ich nie zrozumiałeś ? Bo można kupić licencję na kilka stanowisk i wtedy cena jednostkowa wychodzi lepsza ale na pewno nie 1/3 ceny. Po co kupować ? Może poszukać kradzionego/złamanego oprogramowania. Np 100 się składa a potem umieszcza program na rapidshare ... Jak pozyczasz książkę, to nie przekazujesz praw własności. Płytę też możesz pożyczyć ale potem wraca do Ciebie. Tak trudno to zrozumieć ?

Nieczysta gra to kserowanie książki, scanowanie, upublicznianie, powielanie. Pożyczenie to normalne postępowanie.

Ilekroć goszczę męża szwagierki (Anglik) to się wstydzę za niego w markecie. Podżera owoce, bierze naręcze reklamówek do kieszeni bo tłumaczy to tym, że market i tak wliczył to w cenę. Macie tam w Anglii jakiś skrzywiony system wartości.

Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

pastwa

• 3828 / 6106
  • Ekspert
31-01-2013, 14:45
>> Kuba_622, 2013-01-30 20:46:21
Jest to kwestia tylko i wyłącznie luk prawnych - nieprecyzyjności ustawy/niedostosowania do nowych technologii. Natomiast mnie już nie chodzi o kwestie prawne, tylko właśnie o to Zenku, że nie czujesz (naprawdę?!), że pobierając muzykę z internetu kradniesz czyjąś własność.

To jak sciagne  ten plik z internetu to owa okradziona osoba straci ten plik ? No wiesz, jak sie kradnie komus pieniadze to zazwyczaj okradziony nie zostaje z taka sama suma w kieszeni jak przed owym rabunkiem. Na czym wiec polega ta kradziez muzyczna w naszym przypadku ?