Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

Gustaw

• Gość
21-01-2013, 11:16
4m,
Nie rób jaj bo jestem przekonany, że znajdzie się ktoś kto w to uwierzy.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
21-01-2013, 11:25
Jak uwierzy - to tym lepiej. Oznacza to, że nie ma sensu wymieniać kabli dołączanych w standardzie

POWYZSZE POWINNO być boldem

....

no chyba, ze na takie po 2 tys ;)

A to na dole małą kursywą jak wiele rzeczy w umowach ...
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
21-01-2013, 11:35
Panowie,

Prawda jest taka, jak ktoś ma cisnienie na gruby audiofilski kabel, to niech kupuje, ja zostaję przy tych dołączanych z urządzeniami :)

zdezintegrowany

Gustaw

• Gość
21-01-2013, 11:47
Ja mam audiofilski kabel przy iPadzie. Co prawda iPad jest urządzeniem bateryjne ale mam wrażenie, że zastosowanie
dodatkowego kabla znacznie uwypukla alikwoty i dodaje planktonu w wyższej średnicy. Jak widać na załączonym zdjęciu kabel nie przenosi zakłóceń z sieci energetycznej.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
21-01-2013, 11:52
W moim wypadku marzeniem jest "odcięcie się" od pracującej pralki, w szczególności w sobotę przed południem, która lekko utrudnia mi komfortowe słuchanie. Chciałbym też przy tym, stracić jak najmniej - to o czym pisał Majkel. Rozwiązanie GiogaWatt jest strasznie kosztowne i wcale nie uśmiecha mi się przepłacanie za taką listwę, ale jeśli to jedyny sposób to cóż... Kiedyś trzeba będzie zaopatrzyć się w taki luksus skoro to działa.
A może są tańsze rozwiązania, równie skuteczne? Słyszałem dużo dobrego o filtrach Schaffnera, jednak nie jestem zorientowany na tyle w temacie, aby wybrać jakiś pewnik. Polski Sonus Oliva za niewielką cenę (w por. do GW) sprzedaje listwy wyposażone w te filtry, dobre to? :)

Gustaw

• Gość
21-01-2013, 11:57
Ktoś kiedyś wspominał na forum o czymś takim

http://www.filtercon.com.pl/?pfpz2-4-s-d-(filtr-przeciwzakloceniowy),8

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
21-01-2013, 12:05
"Musze wymienic w wzm Cary 300SEI stary kabel polaczeniowy(bo jest z wtyczka europejska) ".........
Tak Gustaw,wyobraz sobie ze obecnie moj sprzet podlaczony jest przedluzaczem 5metrowym od najblizszego gniazda w scianie,zwykla listwa za 5fun(UK) w nia wlozone sa przekladki-wtyczki(UK) aby wlozyc w nie wtyczki europejskie z wzm i Dac,wtyczki te po  sa 1fun z bezpiecznikiem w srodku,oprocz tego listwa tez jest z bezpiecznikiem i ten caly syf polacz\\eniowy jeszcze tak super gra, az wierzyc sie nie chce,dlatego ta straszna prowizorke trzeba wymienic!a jak juz to niech bedzie wszystko przystosowane do UK!!!moge oczywiscie odciac zalewane wtyczki europejskie i zastapic je jakimis dobrymi(UK) ,ale czy tak mozna to nie wiem?a wzm ze wzgledu na odlegosc nie moge podlaczyc bezposrednio ,tak ze jakas listwa musi byc.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
21-01-2013, 12:05
Interesowałyby mnie raczej gotowe rozwiązania. Szukanie kogoś kto mi poskłada listwę na życzenie (tym bardziej, że nie wiem czego mam sobie w niej życzyć, bo się na tym w ogóle nie znam) zupełnie odpada.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
21-01-2013, 12:39
@Paweł - znajdź jakiś sklep w net-cie lub okolicy z poprzednim modelem GIGAWATT-a. Poproś o wypożyczenie.

Dodatkowo kup to co proponował @Gustaw (fellowes zdaje się za 100 PLN - zawsze się przyda do czegoś innego).

Jak wspomniałem fellowes - zawsze się przyda - może pralkę w niego włączysz i porównaj co wyeliminuje Tobie problem. Gigawatta będziesz mógł wtedy oddać. Nawet jeżeli mam dobre doświadczenia z ta listwą to z twoją instalacją może nie być już tak samo. Nie chcę, żebyś miał przez moją opinię niepotrzebny wydatek - dlatego nalegam na powyższe rozwiązanie.
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

Perul

• 246 / 4574
  • Aktywny użytkownik
21-01-2013, 12:39
>> -Pawel-, 2013-01-21 11:52:11
W moim wypadku marzeniem jest "odcięcie się" od pracującej pralki, w szczególności w sobotę przed południem, która lekko utrudnia mi komfortowe słuchanie...

Polecam przenośny player i dobrze tłumiące dokanałówki - ja tak się odcinam podczas odkurzania. Wbrew pozorom natężenie dźwięku jakie serwuje swoim uszom jest mniejsze niż to co mi oferuje odkurzacz. W ten sposób można też połączyć przyjemne (słuchanie muzyki) z pożytecznym (odkurzanie) ;) .

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
21-01-2013, 13:02
Ogórek dzięki, oczywiście w ciemno bym i tak nie wydał takiej kasy na listwę, o nie! ;))

Perul nie posiadam już czegoś takiego jak dobrze tłumiące kanałówki, jeśli mówimy o słuchaniu muzyki ;-) Customy mi się zepsuły, a w takich przykładowo Westone 3 lub 4 nie mógłbym słuchać. Są wg mnie zdecydowanie za drogie i jakościowo bardzo słabe. Pracująca zmywarka/pralka, a nawet odkurzacz mieszające się z tłem i wprowadzające do sieci zakłócenia odbierają mi przyjemność w mniejszym stopniu niż miałoby to miejsce w wypadku przesiadki na doki ;-)

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
21-01-2013, 13:04
A tak btw mowa tutaj jest o wyeliminowaniu tego co słychać w słuchawkach, a nie ewentualnego hałasu pralki czy odkurzacza z zewnątrz ;-)

Kanii

• 28 / 4338
  • Użytkownik
21-01-2013, 16:13
Nie wiem ale nie mogę tego zrozumieć. Dyskusje od rana do wieczora nad niuansami dźwiękowymi między jednymi słuchawkami a drugimi w cenach od 4000 zł w górę i jaki to wzmacniacz byłby trochę lepszy od tego i tak już wspaniałego. Jednemu wąsko innemu za szeroko a znów jakiś kolega, że smyczki mu przecinają uszy do krwi. Może połączyłbym tym a nie tamtym a może do ściany przyspawałbym taką listwą lub inną aby prąd był czysty jak powietrze na Antarktydzie.
A tu nagle słyszę ortodoksyjny audiofil swoje słuchawki i wzmacniacz w cenie małego letniskowego domku podłącza do jakiegoś laptopa lub komputera PC.
Nie wiem nie rozumiem nigdy to do mnie nie dotrze.
Gdy ja z 300 płyt wywalam na śmietnik 100 bo ich nie mogę słuchać tu takie dywagacje.
Bez urazy ale nie wiem kiedy do tego dojrzeję. Do laptopa rzecz jasna.
Pozdrawiam.
Kanii

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
21-01-2013, 16:20
Kanii -->

cyfra to cyfra ... 0 - 1 wszystko gra tak samo i nie ma się co nad tym rozwodzić ;)
co za różnica czy  laptok czy CD player :)

zdezintegrowany

Gustaw

• Gość
21-01-2013, 16:24
>> Kanii, 2013-01-21 16:13:18
Gdy ja z 300 płyt wywalam na śmietnik 100 bo ich nie mogę słuchać tu takie dywagacje.

A co to są płyty? Pytam bo prawie nie pamiętam ;-)  Głównym moim źródłem od kilku lat jest komputer podłączony do DAC.