Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert

Muuhau

• 177 / 4570
  • Aktywny użytkownik
06-01-2013, 12:48
Ale super!
Też lubię sobie coś czasem zastrzelić, wypatroszyć, a potem posłuchać ulubionej muzyczki na drogim zestawie słuchawkowym. Oczywiście, żeby ze wszystkim zdarzyć najlepiej jest mieć złota cebule w kieszeni.
Ale i tak najfajniejsze jest to, ze z taką zombie-kuszą nawet koleś na wózku inwalidzkim może zastrzelić takiego dużego jelenia.
Z tradycją w nowoczesność!

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
06-01-2013, 13:06
Brodacz-lepej napisz czy zrobiles odsluch ten o ktory ciebie prosilem?pamietaj ze ten zegarek gra muzyke,kule wydaja niesamowity dzwiek i kusza ma swoj specyficzny odlot, tak ze wszystko ma wspanialy dzwiek tylko trzeba chciec uslyszec,trening rodzi mistrza!nie bacz taki sztywny...

Radical

• 721 / 5408
  • Ekspert
06-01-2013, 13:27
>> mirek10, 2013-01-06 13:06:36
kule wydaja niesamowity dzwiek

Postrzelaj na strzelnicy bez słuchawek ochronnych to będziesz mógł sprzedać swój system ;)

Muuhau

• 177 / 4570
  • Aktywny użytkownik
06-01-2013, 13:56
O tak. Można rozsmakować się w odgłosach darcia kota, noża wchodzącego w mięso, kuli kruszacej kości, jeczeniu rannego zwierzecia, a to wszystko w miarowym rytmie cykania złotego zegarka. W sumie przepis na psychopatę z kompleksem niższości, jakiego jeszcze w żadnym filmie nie widziałem.

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
06-01-2013, 14:04
>> Muuhau

Pogięło Ciebie ???
To, że ktoś intersuje się białą bronią nie znaczy, że zazrzyna masowo zwierzęta... QWA uwielbiam takie durne insynuacje i dopinanie łatek...!!! Wiesz co to jest strzelnica ?
Sam sporo w przeszłości strzlałem ale żadnego zwierzęcia w życiu nawet nie drasnąłem

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
06-01-2013, 14:09
Muuhau-nie wiem ale chyba mowisz o sobie!!!to sa  akurat przyklady na to , ze nie tylko zyjemy audio ,sa tez inne zainteresowania ktore audiofile maja.Akurat zlota nie lubie i zegarek moze byc w srebrze i oczywiscie nie Patek to byl tylko przyklad jak wyglada kieszonkowiec ,nie spinaj sie tak  w nowym roku bo dostaniesz hemorojdow!!!!!

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
06-01-2013, 14:20
Radikal-czasami sciagalem sluchawki,zeby wlasnie uslyszec ten chalas ,jak z mojej 9mm  broni wydobywal sie huk!tylko naprawde czasami!

Muuhau

• 177 / 4570
  • Aktywny użytkownik
06-01-2013, 14:21
Ja się tylko daje ponieść fali skojarzeń. Biała i czerwona broń, fetyszystyczny nóż do patroszenia zwierząt, retro zegarek i audiofilski zestaw słuchawkowy. Taka historyjka mi się z tego ułożyła. Za duże pieniądze można ułożyć inny zestaw skojarzeń. W sumie pomysł na dobra zabawę towarzyską.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
06-01-2013, 14:26
4m-sluzy super dziekuje,mysle o przyziemnych marzeniach ktore chcialbym zrealizowac jak oczywiscie bedzie kiedys gotowka,nie bede pisac o Harley-Davidson bo to marzenie wielu facetow ma po 50-tce!

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
06-01-2013, 14:38
Wiele osob jest kolekcjonerami zegarkow,samochodow,obrazow itd i sa profesjonalistami,ale to jest bardzo kosztowna slabosc ,mnie nie stac na to,dla mnie moj tor odsluchowy byl bardzo trudny do zbudowania i kupna, jednak zrealizowalem swoje marzenie.Teraz wystarczy tylko po jednym egzemplarzu z innych dziedzin ktore mnie fascynuja ,kolekcjonerem nie zostane bo mnie nie stac!

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
20-01-2013, 17:06
Musze wymienic w wzm Cary 300SEI stary kabel polaczeniowy(bo jest z wtyczka europejska) bo chcialbym wymienic na stosowany w ( UK )czyli taka np.  http://www.mains-cables-r-us.co.uk/mains-cables-/547-isoetek-evo3-premier-mains-power-cable.html,to samo w DAC Calix , rowniez kupic listwe(UK) pod ktora podlacze Cary,DAC,LAPTOPA.Czy ktos z kolegow moze mi doradzic jakiej firmy kupic te kable i  jaka odpowiednia listwe,oczywiscie dobre,sprawdzone i nie za drogie!!!moze cos z tej strony jest godnego uwagi ?bo absolutnie nie znam sie na tych komponetach.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
20-01-2013, 21:49
Może Polska firma Gigawatt:

http://www.6moons.com/audioreviews/gigawatt4/1.html

Nawet David z "mains r us" rozważa handlowanie tymi produktami.

Tu masz zdjęcia "inside":
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0803/gigawatt.html

Wydaje mi się, że w wielu pokojach na AudioShow można było zobaczyć ten produkt. Zamiast ISOTEK-a wolałbym kupić wtyczki, kabel i skręcić albo kupić to:

http://www.mains-cables-r-us.co.uk/mains-cables-/148-mains-cables-r-us-no14-mains-lead.html

Przewód Beldena i srebrzone wtyczki (lepszy kontakt i brak zmartwień z utlenianiem - tzn tlenek srebra jest b.dobrym przewodnikiem.

Ja po latach zabawy z sieciówkami jadę na przewodach pozbawionych ekranu (FP-Alpha-3 -> kiedyś kupiłem końcówkę szpuli teraz są chore ceny). Jednak przewody zasilające ekranowane wnoszą dziwną barwę (z reguły). Zresztą w ścianie mam miedź 3x2.5 bez ekranu więc po co na ostatnim odcinku ekran ...
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
20-01-2013, 21:58
Na zdjęciu jest chyba wersja UK ale przecież możesz podłączyć listwę GIGAWATT-a kablem "angielskim" i nadal używać wtyczek Schuko (czyli Europejskich)
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
20-01-2013, 23:15
Ogorek-ta pozycja mi odpowiada cenowo http://www.mains-cables-r-us.co.uk/mains-cables-/148-mains-cables-r-us-no14-mains-lead.html do wzm Cary i do Calyxa moze bedzie dobre?,ale za listwe moge dac do 150fun, tak ze moze jakas propozycje mialbys, ale rozwazam tylko  wylacznie na wtyki  UK( wszystko) i tak wymieniam kable sieciowe, to przy okazji jak i tak wymieniam to chcialbym na troche lepsze niz sa te stare zwykle firmowe dodawane w komplecie.Widzialem na AS mojego Carego 300SEI polaczonego kablem sieciowym  super firmy ,mam na zdjeciach,szkoda ze nie spisalem nazwy, bo  teraz ze zdjecia nie odczytam , ale to musial  byc chyba bardzo drogi kabel!Domy tu w UK sa stare to lepiej nie wiedziec co w scianach siedzi,oby uziemnienie dzialkalo? w co czasami watpie.