Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

konopa

• 417 / 6065
  • Zaawansowany użytkownik
10-12-2012, 16:13
znalazlem tylko kilka slow, z ktorych moze wynikac, ze w laptopie mirka technologia nvidia optimus zostala zaimplementowana:
http://www.thinkdigit.com/forum/laptops-netbooks/159661-samsung-series-5-550p-laptops-thread-53.html

ktos chcial wylaczyc ta funkcje i uzyskal taka odpowiedz pratyush997 jak to zrobic:
"On desktop>Right click>MAnage 3d Settings>Preferred graphic processor>change auto-select to High performance nVidia processor"

Gdy wyjdziesz z pudełka, zauważysz, że było puste...

Gustaw

• Gość
10-12-2012, 16:24
>> -Pawel-, 2012-12-10 14:00:12
PPS Nigdy, ale to przenigdy nie wysyłajcie paczek bez monitoringu, ani nie pozwalajcie na wysyłanie takich paczek do Was, a już w szczególności zagranicznych!

Szkoda. Warto nie tylko monitorować przesyłki ale również i je ubezpieczyć. Najlepiej sfotografować przed wysyłką zarówno przed zamknięciem pudła jak i po zamknięciu. Wbrew pozorom nie jest przesada.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
10-12-2012, 17:12
Zgadzam się, ubezpieczenie to gwarancja, że nie pożegnamy się z przedmiotem i zawartością portfela jednocześnie. W innym wypadku mają klienta w głębokim poważaniu, choćby wysłać worek diamentów, to mogą go sobie od tak przywłaszczyć (czyt. okraść nas) i nic im nie zrobimy...

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
10-12-2012, 23:27
Pawel jest mi bardzo przykro,ja kupujac z Wloch moje K-1000 modlilem sie aby nie przyslal mi makaronu,ale jak odpalilem wczoraj i zagraly jak dzwony z tym jeszcze specjalnym kablem podpietym pod zaciski glosnikowe !to szok tak pieknie zagraly, a przeciez kiedys mozna kupic lampy lepsze od tych na moim pokladzie,co wtedy bedzie!
Co do mojego laptopa w PC sklepie to stwierdzili ze jest sprawny,a dlaczego odrazu pokazuje 6GB zajete? to ich to nie obchodzi co wgralem,jak chcialem zainstalowac i dokupic 8GB to powiedzieli mi ze w tym modelu nie ma miejsca i nie przewiduje sie tam instalaci nastepnych ram!Patryk sprawdzil ze podaja ze jest miejce na nastepne 8GB MEMORY i skitowal to smiechem,chyba tak samo wiedza dlaczego jest 6GB zajete,musze odkrecic dwie srubki i zobaczyc czy sa praktycznie miejsa na dodatkowe ramy.Dziwne jak obejrzalem ich nowe te same Samsungi i wszedlem tak jak w moim do srodka to maja 0.1GB MEMORY zajete! czyli 0 i Win8 nie jest umiejscowiony w tym miejscu tylko na dysku twardym,dlatego nie wiem dalej co zabralo mi cala pamiec ,moje programy to 2GB ,a co to jest 6GB????,nie wiem czy ten program zle sie wgral? nie mam pojecia,jutro bedzie sprawdzany!!!

Kraft

• 448 / 6067
11-12-2012, 17:08
RAM jest po to, by z niego korzystać i Winda to robi, choćby przy wstępnym preładowaniu aplikacji których używasz najczęściej (prefetch, superfetch). Ale 6 GB to mimo wszystko za dużo. Moja rada - zainstaluj program typu CCleaner. Tam w narzędziach znajdziesz funkcję Autostart, która listuje programy startujące wraz z systemem. Zrób screena i wrzuć tutaj, a powiemy Ci co możesz śmiało wyciąć.

konopa

• 417 / 6065
11-12-2012, 20:39
"Z ciekawości zapytam: Po co ten JPLAY? da się jakoś logicznie wykazać jego \'lepszość\' ponad np foobar2000 czy to zwykłe audiovoodoo?"

marcinz - planujesz osobny watek na ten temat?

Gdy wyjdziesz z pudełka, zauważysz, że było puste...

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
12-12-2012, 11:38
Udalo sie,wlaczony zostal program czyszczacy ,ktory byl  juz w laptopie ,pracowal cala noc,plus 3razy restart i co pomoglo akurat to nie wiem, ale bylo skuteczne! pokazuje ze zajmuje tylko 1GB Memory i wolne jest 6.7GB,mozna zaczac wgrywac programy od nowa aby ruszyl moj tor,odetchnelem z ulga,mam obiecana pomoc w odpowiednim zainstalowaniu programow i sterownikow i wiem ze teraz  to na pewno bedzie dobrze!!!

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
12-12-2012, 23:39
Wszystko zostalo skonfigurowane przez Patryka jeszcze raz,wlasciciel programu JPLAY sam wgral mi swoj program,program ten jest zajebisty!!! jak i caly tor,gra to tak jak marzenie!gra to lepiej niz slyszalem to 1.5roku temu u jednego angielskiego audiofila.Calyx zagral wspaniale z plikami, lepiej niz odtwarzacz CD najlepszych lotow,postawilem na czarnego konia czyli nowoczesnosc! a mowia ze tylko kobiety maja intuicje.

Gustaw

• Gość
12-12-2012, 23:56
.

Sim1

• 1829 / 6069
  • Ekspert
13-12-2012, 00:01
>> Gustaw, 2012-12-12 23:56:23
+1 (zajady mi mało nie popękały)

cocor2007

• Gość
13-12-2012, 00:32
>> mirek10, 2012-12-12 23:39:57
wlasciciel programu JPLAY sam wgral mi swoj program

właściciel kodu źródłowego?

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
13-12-2012, 00:48
Odpowiadasz na wpis
 >> konopa, 2012-12-11 20:39:43
"Z ciekawości zapytam: Po co ten JPLAY? da się jakoś logicznie wykazać jego \'lepszość\' ponad np foobar2000 czy to zwykłe audiovoodoo?"

marcinz - planujesz osobny watek na ten temat

===

W ramach osobnego watku na ten temat to taki juz jest :) -> http://audiohobby.pl/topic/12/6697/1 Autor JPlaya rowniez zabral glos.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
13-12-2012, 00:53
Odpowiadasz na wpis
 >> mirek10, 2012-12-12 23:39:57
(...) postawilem na czarnego konia czyli nowoczesnosc! (...)

===

Dobra wszystko przeboleje ale nowoczesnosc ? Chyba raczej powrot do Informatycznych wiekow srednich. Nie chodzi mi bynajmniej o Windowsa 8, gdyz ten pomimo kilku ekscentrycznych zachcianek M$ na pewno sredniowieczem bym nie nazwal.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
06-01-2013, 12:20
Nowy rok 2013 mam nadzieje zaczynamy sluchajac muzyki, ale jakie marzenia maja koledzy w tym roku?zakup nowych sluchawek czy innych komponetow toru odsluchowego ,to jest bardzo ciekawe co przyniesie 13stka?bo ta cyfra jest bardzo szczesliwa w moim zyciu! moze i wam przyniesie szczescie,czego wam wszystkim zycze.Moj tor odsluchowy zaspakaja moje wszystkie marzenia,nic lepszego nie potrzebuje,kupic tylko musze dodatki czyli to co moze jeszcze poprawic jakosc muzyczna w torze odsluchowym(wszystko co zwiazane z elektryka-listwa,kable itd)
Wiem ze kazdy z nas ma jeszcze inne marzenia,  podczas sluchania muzyki mysle jeszcze o kupnie takiego wspanialego okazu http://www.tigheknives.com/Tpg7Tac.html bo bardzo interesuje sie biala bronia,nastepnie taka nowoczesna kusza http://huntdrop.com/product/barnett-zombie-350-crossbow dlatego ze jestem pasjonatem strzelectwa ,   strzelalem i posiadalem przez wiele lat z najlepszy pistolet na swiecie czyli   http://www.sigsauer.com/CatalogProductDetails/p226-elite-stainless.aspx  ktory byl moja wlasnoscia!i ostatnie marzenie to zegarek kieszonkowy srebny repetier  najlepiej(karilon)wybijajacy melodie!http://www.sigsauer.com/CatalogProductDetails/p226-elite-stainless.aspx cos w tym stylu.Moze koledzy tez maja  jakies marzenia sluchajac muzyki????