Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
27-11-2012, 12:51
Ja myślę, że za 2-3 lata wyjdą dopiero optymalne stery pod USB do Win 8, do tego warto też poczekać na co najmniej SP3. Teraz to jeszcze jest surowe jądro, ten system nie jest jeszcze gotów do odpalenia!

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
27-11-2012, 12:54
Bez przesady panowie,dostalem odpowiedz ze te same sterowniki co Windows 7,kabel USB to pisalem GFmod srebrny (czerwony) juz kupiony,program JPLAY 64-bit v4.3A bedzie zakupiony jak przyjdzie informatyk,to chyba wszystko co???

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
27-11-2012, 12:55
>> Gustaw, 2012-11-27 12:40:55
>Najważniejsza jest długość anteny w routerze Wi-Fi. Dla polepszenia jakości dźwięku w zasadzie preferowany jest bi-antening.

a propos

czy głośniki znajdujące się w odległości 1-1,5 m od routera mogą zakłócać jego działanie?
Odszedł 13.10.2016r.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
27-11-2012, 12:59
Mirku, powiedz lepiej jak grają te K1000, bo ja się nie mogę doczekać swoich :P

Gustaw

• Gość
27-11-2012, 13:00
>> mirek10, 2012-11-27 12:54:32
Bez przesady panowie,dostalem odpowiedz ze te same sterowniki co Windows 7,kabel USB to pisalem GFmod srebrny (czerwony) juz kupiony,program JPLAY 64-bit v4.3A bedzie zakupiony jak przyjdzie informatyk,to chyba wszystko co???

a audiofilska platforma antywibracyjna pod laptop?

Magus.
Tylko głośniki w kształcie pralki mogą zakłócać propagację fal radiowych z routera Wi-Fi.

Gustaw

• Gość
27-11-2012, 13:01
>> -Pawel-, 2012-11-27 12:59:14
Mirku, powiedz lepiej jak grają te K1000, bo ja się nie mogę doczekać swoich :P

Problem polega na tym, że Mirek właśnie przechwycił te Twoje ;-)

A bardziej serio to życzę odnalezienia zguby.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
27-11-2012, 13:03
Od1- grudnia do 15-stycznia zawsze mam malo pracy ,dlatego bede mial duzo czasu aby zajac sie moim torem i sluchaniem muzyki,najbardziej sie boje ze moj informatyk nie mial doczynienia z audio,moze sobie nie poradzic!ale miejmy nadzieje ze da rade!Kapcie mialem i fotel jako pierwsze kupione ,tak ze nie bedzie zle he he

Gustaw

• Gość
27-11-2012, 13:13
>> mirek10, 2012-11-27 13:03:53
Kapcie mialemjako pierwsze kupione

Tak, Mirku. Nawet wiadomo który model.

Gustaw

• Gość
27-11-2012, 13:20
Mirku,

Jeżeli informatyk będzie miał problem z audio na Windows to przecież są osoby na forum, które mają te kwestie na tym systemie operacyjnym przećwiczone. Wystarczy zapytać.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
27-11-2012, 13:26
Gustaw-oczywiscie ze chetnie poprosze o pomoc kolegow,tylko napiscie do kogo mam sie zglosic w razie czego,kto z was czuje sie najmocniej w tym temacie?to podziekuje za poprowadzenie mojego informatyka ,bo ja jestem w tym temacie noga!

Gustaw

• Gość
27-11-2012, 13:34
Ja akurat zajmuję się Mac OS X ale jak zadasz pytanie na forum to myślę, że chętni do pomocy się znajdą.

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
27-11-2012, 13:53
Jeżeli ma jPlaya to najłatwiej ogarniesz temat instalując go i używając jako wtyczkę do foobara.
Dzięki temu będziesz mógł posiłkować się normalnym (w pełnym tego słowa znaczeniu i w odróżnieniu od jPlaymini ;>) interfejsem, a sam program powinien zdecydowanie poprawić Ci samopoczucie (w mojej ocenie coś więcej, ale asekuruję się przed atakami klonów/zaUSZnikÓw xyz ;>P).
Od siebie pozwolę sobie dodać, że upieranie się przy PCaudio i równoczesne posiłkowanie się pomocą informatyka do zainstalowania jPlay... [resztę mi wcięło]
Mam nadzieję mirku, że wiesz, że masz bardzo fajnego DACa?

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
27-11-2012, 14:38
chrees-czy moglbys mi pomoc podajac w podpunktach"jak lopata obornik"co powinien ten moj informatyk zrobic aby to dzialalo!czy tak powinien?
1)polaczyc kablem USB laptop z Calyx DAC
2)sciagnac sterownik z (calixaudio.com)
3)Kupic i zainstalowac program JPLAY
Co dalej co jeszcze zainstalowac i kupic?

nsk

• 549 / 5075
  • Ekspert
27-11-2012, 14:49
Mirek wreszcie odpala po roku, zaciera ręce, a tu... słuchawki nie działają :).

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
27-11-2012, 15:13
1. Podłączyć Calyxa do prądu (ustawić przełącznik z tyłu urządzenia na zasilanie z zewnętrznego zasilacza: jest w instrukcji), podłączyć DACa do komputera;
2. Zainstalować ściągnięty ze strony Calyxa firmware /jeżeli nie jest aktualny: w linku podają sposób sprawdzenia, język Ci znany ;>/ (http://www.calyxaudio.com/cgi/bbs/board.php?bo_table=T_techDown_eng&wr_id=27&eng=1 ) oraz sterownik ( http://www.calyxaudio.com/cgi/bbs/board.php?bo_table=T_techDown_eng&wr_id=28&eng=1 );
3. Sądziłem, że kupiłeś ten program ;) Jeżeli nie to potraktuj to jako opcję fakultatywną. Proponuję zacząć od triala i wysłyszeć różnicę pomiędzy nim a, dajmy na to, foobarem: według niektórych jej nie ma, więc po co przepłacać ;> Możesz alternatywnie spróbować zainstalować StealthAudioPlayer ( http://andy-audioplayer.blogspot.com/2011/07/stealthaudioplayer-stage-is-set.html ) + odpalić Fidelizer (wątek: http://audiohobby.pl/topic/12/6697/1 ).

jPlay ma tę przewagę, że nie wymaga zbyt wielkiego wysiłku przy ustawianiu systemu oraz eliminuje "konieczność" używania fidelizera. Wadą jest rezerwowanie pamięci RAM i (w związku z tym i nie tylko tym ;>) wpływ na wydajność komputerka.

W kwestii PCaudio jest na forum parę osób bardziej ode mnie kompetentnych, więc nie traktuj proszę tego, co napisałem jako "mądrości" wygłaszanych tutaj "ex catedra", to tylko zapis moich doświadczeń (żeby było jasne: poziom zaawansowania moich "porad": zero). Liczę na to, że naszych paru speców się wypowie: w końcu wielu ludzi czeka na odpalenie Twojego systemu i Ci gorąco kibicuje: liczę na to, że podzielą się swoimi cennymi przemyśleniami/radami, które pozwolą Ci cieszyć się dobrym dźwiękiem :) Mam też nadzieję, że będziesz się tym dźwiękiem cieszył JUŻ WKRÓTCE!!!! ;P

P.S. Z jPlayem pomocą służy chętnie marcingps, a z Calyxem z pewnością pomocy nie odmówi GradoFan (to nie reklama, ale mam /nie tylko ja/ z tym człowiekiem same dobre doświadczenia). Oboje wkładają dużo pracy w posprzedażową dbałość o zadowolenie klientów i chwała im za to.

-------------------------------------------------------------------------------
.