Audiohobby.pl

Zamknięte słuchawki z wyższej półki

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
07-03-2012, 17:44
Ale K550 to byś musiał wygrzane dorwać.

Takie z pudełka to sobie można...

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Cypis

• 2479 / 5244
  • Ekspert
07-03-2012, 17:48
>> Rolandsinger, 2012-03-07 17:44:54
>> Ale K550 to byś musiał wygrzane dorwać.

Aaaa... To kiedy będziesz przejazdem w Bielsku? ;) Wiem, że masz zawsze jakiegoś grajka przenośnego. Ja mam HTC, które też gra znośnie. ;)

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
07-03-2012, 19:40
Ja mam i HTC i Nokię i grajka, ale rzadziej bywam w BB, bo firma z którą współpracowałem w Bielsku, inna firma z Wa-wy przejęła. Ale gdy będę tam, może w drugiej połowie miesiąca to chętnie wpadnę, albo dam znać, gdzie w BB przebywam i jak długo. Grajka i słuchawki w ten kierunek też zabiorę.

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
07-03-2012, 23:04
Eureka !!

Focal Spirit One

Cypis

• 2479 / 5244
  • Ekspert
08-03-2012, 07:42
Audiofilskie słuchawki z pilocikiem do iPhona? Po tym pierdulniczku na kabelku widać jaki jest target odbiorców.

Jednak na poczatek posłucham tych AKG K550 ;)

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

nygus

• 217 / 6093
  • Aktywny użytkownik
08-03-2012, 07:49
A gdyby za większą kasę, to jakie warto? Ostatnio wyszło trochę Beyerów itp?
---
"OBEY", "CONFORM", "MARRY AND REPRODUCE", "CONSUME", "WATCH TELEVISION"
"it is just a ride" - Bill Hicks

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
08-03-2012, 10:35
Za większą to D7000 :)
Beyery T5p mnie ciekawią, nie miałem okazji słuchać i Sony Z1000 (te już do mnie jadą).

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
08-03-2012, 10:48
Asmagus nie gniewaj się, ale D7000 są lepsze do cięższego brzmienia, chyba że na jakimś systemie  góra zaczyna w nich syczeć, a to też się im zdarza, natomiast K550 zagrają jazz czy inne spokojniejsze klimaty lepiej i to z samego odtwarzacza plików, jak iPod Classic, Cowon J3 czy Sony X. Jakieś lukrowe, audiofilskie systemy tym słuchawkom szkodzą i dźwięk się kaszani, a w najlepszym razie jest taki sam jak z kieszonkowego grajka. To jest cecha, której nie mają żadne inne słuchawki.

z.B.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
08-03-2012, 10:56
Wcale się nie gniewam ... cięższe brzmienia na moich D7000 goszczą bardzo często.
Góra sama z siebie nie popada w moim secie w sybiljację ale jeśli na płycie jest ten "sssssyk" to D7000 zrobią go słyszalnym do bólu. Jest jedna płyta, której na D7000 nie mogę słuchać" Myslovitz - Nieważne jak wysoko jesteśmy.

Słucham na nich ostatnio dużo Pań jak Tracy Chapman, Ania itp - trochę starego bluesa. Jestem zadowolony.
Na żadnych innych słuchawkach (które słyszałem) kontrabas nie brzmi tak dobrze.

K550 nie słyszałem, ale kto wie, może je zaproszę na testy jak już "obczaję" wady i zalety MDR-Z1000 ;)

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
08-03-2012, 11:41
Dziwię Ci się, że kupujesz te Soniacze, K550 są naprawdę znacznie, znacznie lepsze, zwłaszcza pod kątem basu i średnicy. Przestrzeń to zupełnie inna liga, a góra jest podobna. Tak w telegraficznym skrócie.

z.B.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
08-03-2012, 12:00
Mam okazję kupić je nowe w bardzo dobrej cenie. Posłucham, powędrują do rodziców. Tata lubi 7509HD bardzo bo stare polskie nagrania brzmią na nich dobrze. Zobaczymy gdzie zostaną Z1000, zawsze jest allegro :)

Dzięki za opinię, mamy podobny gust muzyczny, więc może się liczyć, ze ponownie ... moje uwagi mogą się pokryć z twoimi.

Dj

• 1088 / 4880
  • Ekspert
08-03-2012, 12:21
TDS 3
a może coś takiego?:)
góra mocna i czytelna chyba przesadzona;), bas słabawy ja mam niestety pady w marnym stanie może dla tego.
lepiej nie wiedzieć co tam gra;)
można taki wynalazek dorwać gdzieś w kwocie 50zł a jest zabawa, mi się te słuchawki bardzo podobają w muzyce elektronicznej,bas nie wychodzi na pierwszy plan, góra wydaję się być naprawdę mocną stroną tych słuchawek.
wie ktoś na ile ta podróbka naśladuję pewne słuchawki sony?
za tę kwotę to słuchawki grają super!

Cypis

• 2479 / 5244
  • Ekspert
09-03-2012, 08:56
>> asmagus, 2012-03-07 23:04:49
>> Focal Spirit One

Ty piszesz... a Focale się materializują na Allegro :)

http://allegro.pl/focal-spirit-one-salon-dealerski-odsluchy-i2193820218.html

Magia. :D

Ktoś mieszka blisko i uda się na odsłuchy albo już odsłuchiwał?

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

microb1987

• 131 / 6040
  • Aktywny użytkownik
09-03-2012, 11:17
Czas realizacji od 15 dni... więc jeszcze trochę zejdzie do pierwszych odsłuchów.
Chyba wiele osób czeka na pierwsze doniesienia nt tych słuchawek.