"Nie rozumiesz. W ogóle ni erozumiesz o czym napisałem."
Myślę ze rozumiem dużo lepiej niż Ty. Oczerniasz ludzi nie mając żadnych konkretów. Przedstaw jeśli są.
Firma wprowadzająca TAC na giełdę straciła niedawno licencję. Jej właścicielem nie była żadna z pomawianych przez Ciebie osób.
"Przejdźmy lepiej do pytania o głosniki."
Muzyka zaczyna sie dla mnie od 40Hz....no powiedzmy od 45 w ostateczności.
Z tego punktu widzenia najbliższe domowemu audio są Beymy serii BR, np. 12BR70, w linii BR jest też 8 i 10 cali.
Wszystkie moim zdaniem należy potraktować dodatkowym magnesem :-) Ceny głośników bardzo przyjazne.
Z Eminenc\'a głośnik 10 cali mający odpowiednie zejście to Legend BP102. Typowo do układów 3 drożnych jak dla mnie. Wspomniane wyżej Beymy poradzą sobie w 2 drogach z podziałem poniżej 2KHz.
Głośniki firm produkujących na estradę są pod estradę optymalizowane, wyjątkiem jest Beyma, gdzie moce są typowo domowe, T-S odpowiednie i brzmienie całkiem do rzeczy. Jednym słowem głośniki do domu firmy estradowe robią jak sie pomylą lub w dedykowanych seriach (znam tylko Beymę). Normalnie do basu są przewidziane drivery min 15 cali. Nie mówię ze to źle ale napędź cewkę nawiniętą drutem do grzałki...
PS.od kiedy przerzuciłeś się na "kukuruźniki" ?:-)