>> p72, 2008-05-11 21:07:42
>zoltar7
>Powiem Ci tak.
>Z punktu technicznego kabel nie ma prawa "grać" (zwłaszcza kilkunastocentymetrowy IC) - tej teorii trzyma sie >wielu i nie ma sensu z tym dyskutowac, bo ich nie przekonasz
Słusznie... z tym, że to nie jest teoria.
>Mam kilku znajomych, którzy skonczyli uczelnie techniczne( stąd to może nie do konca trafne sformuowanie) i prezentowali w/w stanowisko.
>Po wiekszym "obyciu" z systemami audio twierdza inaczej.
Co to znaczy "obyciu" ? Znowu wyrażasz się nie ściśle. Takie nieostre sformułowania nie ułatwiają zrozumienia twojego toku rozumowania.
>Co to systemu: to chyba proste, że im droższy (czytaj lepszy) system to róznica w kablach bedzie bardziej widoczna.
>A jak ktoś na wstepie sobie załozy że kable to voodoo to no coments.
Co do systemu, to akurat z przykrością muszę cię oświecić, że to nie jest prawda. To jest obiegowa opinia laików.
Dobrze widać to na przykładzie wzmacniaczy ale najlepiej na przykładzie właśnie kabli :))
>A jak ktoś na wstepie sobie załozy że kable to voodoo to no coments.
Całkowicie się z tą tezą zgadzam, z tym że uściśle, że ja rozumię to tak, że jak ktoś od razu zakłada, że kabel to jakieś skomplikowane urządzenie, którego miernikiem wartości jest np. cena. To szkoda słów na dyskusje z takim człowiekiem.
>> cocor2007, 2008-05-11 20:59:51
>Zoltar,
>Skończyłem techniczna uczelnię, mam dośc dobry system - powinienem słyszeć kable czy nie ?
A czemu mnie o to pytasz, sam chciałbym to wiedzieć ?? Zapytaj p72, to jego teza.