Moje zdanie wyraziłem na pierwszej stronie tego wątku, wie nie ma sensu powtarzać. Najbezpieczniejszą opcją byłyby Sennheisery HD598 bo zagrały z każdym wzmacniaczem jakiego słuchałem, drugie w kolejce byłyby DT880 ze wzgl na delikatnie wyostrzona górę, są za to bardzo wygodne. AKG 701 są świetne ale dość wybredne w kwestii napędu. Jak widzisz ideału nie ma. Ze wzmakami jest podobnie więc sprawa komplikuje się jeszcze bardziej. Niemiecka firma thomann.de przyjmuje zwroty do 30 dni więc ryzyko nietrafionego zakupu jest stosunkowo małe. Możesz zamówić wszystkie 3 modele i 2 odesłać, pozostawiając sobie ten, który najbardziej Ci odpowiada. Pytanie czy wystarczy Ci funduszy na taki myk. Jeśli nie, to będziesz musiał to robić pojedyńczo a to z kolei zwiększa koszty wysyłki. Niektóre wzmaki też możesz potestować przed zakupem. Z tego co wiem m.in. Majkel oferuje taką opcję ze swoim BP a także firma WhiteBird. Jestem pewien, że znajdziesz również zagraniczne firmy oferujace odsłuch za kaucją lub możliwość zwrotu w przypadku braku satysfakcji.
Nie spiesz się z ostateczną decyzją bo możesz zostać ze sprzętem, którego nie będziesz miał ochoty słuchać, czyli faktycznie ze złomem. Grado SR325i nie słyszałem, może sie okazać, że masz już całkiem fajne słuchawki i wystarczy tylko do nich dobrać odpowiednio miękki wzmak. Może przed zakupem innych słuchawek warto zapytać o opinię posiadaczy twoich Grado ?