>> Vinyloid, 2011-01-12 22:35:24
Nie polecę konkretnego modelu bo się napalisz, kupisz a potem (jeśli się okaże, że to nie Twoja bajka), to mnie znienawidzisz.
Spokojnie, ja już nie z tych... Nie śpiesze się bardzo z zakupem, chcę jak najlepiej wybrać, dobrać sprzęt dlatego postaram się nie kupować w ciemno bez odsłuchów w jak najlepszych warunkach.
Dodam jeszcze że z Senhaiserów nic mi się nigdy nie podobało, miałem 555, słuchałem u siebie 580, a w sklepie 650, 380 Pro, HD25... Dźwięk jak dla mnie taki przytłumiony, za mało dynamiczny i żywy... i nie lubie dźwięku ciemnego jak w 650.
Beyerdynamików słuchałem w sklepie ze dwa modele, chyba 880 i 990 ale nie jestem pewny i też mi sie za bardzo nie podobały. Brzmienie jakieś takie loudness i sztuczne.
AKG słuchałem jeden model zamkniętych, takich nie dużych, nie pamiętam symbolu ale podobała mi się w nich średnica i spójność dźwięku choć basu i mięsa to tam nie było za wiele.
No i Denony D2000, D5000 i D7000 i tak jak pisałem D2000 mi się najbardziej spodobały, te wyższe były jakieś takie efekciarskie.
Dodam że większość ww. słuchawek słuchałem krótko w sklepie Miedia Centrum w Warszawie z kiepskim torem, czyli ProJectem i jakimś nie najlepszym CD więc te odsłuchy nie były za bardzo miarodajne i obiektywne.
Osobiście posiadałem tak jak już wspomniałem Senheisery 555, Grado SR60, SR325i, Holdegrona, Foruma608 II, Denona DCD2560, Thete DS Pro Basic IIIa no i został North Star M192 i okablowanie Sonus Oliva.
Lubię dźwięk najbardziej zbliżony do tego w realu, który mamy na koncertach akustycznych.
Żywy, z dynamiką, bez skrępowania i ograniczeń, naturalny bez większego upiększania czy efekciarstwa.
Myślę że to pomoże w doradzeniu mi w którą strone iść i na co zwrócić uwagę.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje.