Audiohobby.pl

METAL.

grip

• 18 / 6077
  • Nowy użytkownik
10-04-2008, 09:52
Zapnijcie pasy!
Spociłem się ze śmiechu ;)))

http://pl.youtube.com/watch?v=KBiUDSa0sPA

rafal996

• 1090 / 6103
  • Ekspert
10-04-2008, 23:56
Głupia i niepotrzebna prowokacja, a z drugiej strony głupia i niepotrzebna reakcja. Nergal w swojej kreacji artystycznej świadomie przesadza, czego nie pochwalam aż do tego stopnia. Ale z kolei Nowaka należy zamknac w pokoju bez klamek.

W temacie - słucham własnie po raz kolejny ostatniej płyty Exodus - The Artrocity Exhibition... Exhibit A. Znakomity thrashowy album, coś wspaniałego.

rafal996

• 1090 / 6103
  • Ekspert
11-04-2008, 00:48
Ho ho, ostro ;) Pozwolę sobie jednak nie zgodzić się z tą opinią.

grip

• 18 / 6077
  • Nowy użytkownik
11-04-2008, 01:50
Mnie te kapele nie krecą. Z polskiego "rocka" uwielbiam ostatnio Acidów.
...a 2TM2.3 ktoś tu słucha/

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
11-04-2008, 03:52
W sumie powinienem coś napisać oprócz wklejenia linku, ale jakoś nie miałem czasu i ochoty na jakieś głębsze wynurzenia. Pewnie dlatego, że nie spodziewałem się odzewu jako takiego. ;)
Osobiście takie akty w wykonaniu Nergala mnie nie ruszają. W przeszłości dochodziło do bardziej ekstremalnych czynów i jakoś nie robiono z tego afer. Dlatego ani się z tym utożsamiam ani bulwersuje, krótko, wali mnie to. ;) Każda ze stron robi co do niej "należy" i w jej mniemaniu wypada prawdziwie. Pełna zgoda z Rafalem996. :)

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
11-04-2008, 04:27
Bardzo mi się spodobała Twoja wypowiedz Graaf. Podpisuje się pod tym! ;)
Sam nie wiem jak się mam odnieść do tego co robi Behemoth w chwili obecnej. Zaczynał razem z Fudali jako pogański wojownik, by z czasem ewoluować jako praktykujący satanista itd. "Sventevith" to chyba pierwsza i ostatnia pozycja, która mi się dobrze kojarzy z tym zespołem, "Grom" tez ujdzie - czasami. Było w tych płytach więcej szczerości. Z nowego oblicza to jeszcze Thelema 6 mi się swego czasu podobała, ale prawdę mówiąc często się łapię na tym, że staram się na sile słuchać tych płyt (od Pandemonic...") by odnaleźć/wyszukać to coś. A wszystko jest podane jako ciężko strawna papka bez charakteru i z czymś wyróżniającym się, prócz lepszej gry technicznej zespołu. Osobiście taka ewolucja grupy mi nie podchodzi. Na szczęście na koncertach potrafią pokazać pazur!
Szkoda, że nieodżałowany Christ Agony tez nieco zboczył z wytyczonej ścieżki.

A Robcio Fudali alias Rob "Ciemniak" Darken chyba nadal gwałci uszy swoimi dźwiękami w Graveland. Najważniejsze to być prawdziwym. ;) Jakby nie patrzeć jego płyty nadal "trzymają" wygórowane ceny na eBay. ;)

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
11-04-2008, 04:30
Grip, my tutaj czcimy Szatana, a Ty wyjeżdżasz tutaj z Tymoteuszem. ;)

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
11-04-2008, 14:19
Ja na razie jestem na etapie nie określania się po której stronie mam się opowiedzieć. Jeszcze mam czas na poznanie PRAWDY. ;)

Reaper

• 521 / 6104
  • Ekspert
13-04-2008, 09:58
Behemoth, Dimmu, Cradle.
Po co wogóle dyskutować o tych gównianych kapelach. Ktoś poza pozerską dzieciarnią jeszcze tego słucha?
A co do 2 TM 2.3 to płyta 888 ma pare ciekawych kawałków. Jednak nie słucham tego ze względu na wokal.
Jeżeli jakiś wokal nie jest w moim guście to choćby nie wiem jak muzycznie było by to dobre to nie kupię.

Reaper

• 521 / 6104
  • Ekspert

ezraa

• 33 / 6078
  • Użytkownik
15-04-2008, 14:03
Realizacje Emperora są bardzo hi-fi jeśli chodzi o black.
Arcturus - również.
Z innej muzy - Voivod, ale od Dimension Hatross do Outer Space a potem była kaszana. Najnowszy to już punk.

A propo... metalcore - świetne realizacje mają Emery, Underoath. Natomiast z cięższych - ZAO - jak im się w studio podoba. Czasem potrafią fatalnie zwalić realizację (np. "parade of chaos" i te pseudo 112kbps na wokalach... zgroza!!).

Najlepszy koncert to "Priest...Live!" judas Priest z 1987 oraz "Live After Death" Ironów i na CD nie tracą swojej magii (cóż - u mnie to raczej z sentymentu je słucham).
ezraa

theli28

• 102 / 6077
  • Aktywny użytkownik
15-04-2008, 14:25
"Ja na razie jestem na etapie nie określania się po której stronie mam się opowiedzieć. Jeszcze mam czas na poznanie PRAWDY. ;)"

Gdzieś ostatnio wyczytałem że Szatan również wierzy w Boga więc....:)

atom

• 191 / 6065
  • Aktywny użytkownik
26-04-2008, 17:29
Metal to syf i obciach! No dobra -  najczęściej metal to syf i obciach ;) Ale jak to z każdą regułą bywa, parę wyjątków się znajdzie. Pantera, niektóre płyty Sepultury, Neurosis (ale czy to jeszcze metal?), z nowszych - kapitalny Mastodon.
To akurat są bardzo zacne bandy i basta! Pewnie jeszcze kilka się znajdzie, ale tyle mi akurat teraz przyszło do głowy.
Aha, do tego zestawu dorzucam obowiązkowo najlepszy metalowy zespół jaki działał w naszym przaśno-buraczanym kraju. Mowa rzecz jasna o Kobongu.

pozdrawiam

Reaper

• 521 / 6104
  • Ekspert
26-04-2008, 17:48
ATOM to pochwal się jakiego gówna ty słuchasz.

Bo jeżeli wg. ciebie wyjątki stanowią Pantera, Sepultura, Neurosis to nie mamy o czym gadac.