fallow,
I bardzo dobrze :) Im więcej rozwiązań i osób, tym lepiej :)
majkel,
ja nie sprzedaję odtwarzacza, zresztą odtwarzacz nie jest tu najważniejszy. Tzn. jest najważniejszy, ale dopiero w momencie, jak pozbędziemy się ograniczeń w systemie operacyjnym, bo zanim to zrobimy, ciężko wyłapać różnicę między 16/44, a 24/96 - można, ale nie jest tak oczywista. Optymalizacja otwiera dźwięk i usuwa tę cholernie nieprzyjemną cyfrową naleciałość - ostrość, jitter, cokolwiek to jest. Nie mam jak zmierzyć, dlatego nie jestem pewien w jakim aspekcie dźwięk ulega poprawie "na papierze". Jeśli miałbym obstawiać, to właśnie postawiłym na jitter. Różnica jest kolosalna i obawiam się, ze 99% ludzi na Computeraudiophile słucha namiastki potencjału, jaki drzemie w pc-audio (pod Windowsem). Nawet z najlepszym DAC-em będzie w najlepszym razie "przeciętnie". Nie wiem, ja po kilku sekundach wysiadam i dźwięku ze "standardowego" peceta nie zniosę. Po prostu strasznie męczy takie granie, szczególnie, jak się da głośniej. Można zwalać na wzmocnienie, kable itd, ale to wszystko siedzi w źródle. Nie ma co gadać, trzeba posłuchać :) Myślę, że za kilka dni johny będzie mógł coś powiedzieć na ten temat, bo właśnie wprowadzam u niego w serwerze poprawki, o których jeszcze miesiąc temu nie miałem pojęcia, a ich rola jest ogromna.