Michal, słuchalem Octave, słuchalem 660 lebena wiec wiem o czym mowa i powiem tyle ze od Octave za circa 30Kzł pod wiekszoscia wzgledów lepiej zagrala nowa 300-ka lebena. Nie słuchałem AM, ale my tu mowimy o wartosci materiałowej a nie o dźwięku bo AM nie słuchałem i Ty pewnie tez.
2000zł na czsci do Sonic Parl ? Chyba ze masz tam opampa za 600-800zł/szt nie wystepujacego w przyrodzie, bo jak ktorys kosztuje 100zł to świeto lasu... aczkolwiek podobnie jak za obudowe mogłes przepłącić (nie sądzę).
Godzina pracy cnc to średnio 150-200zł. Niech bedzie ze 2 godziny z ustawieniem zejda, choc prawdopodobnie w godzine powinni sie uwinąć + koszty aluminium w cenie 20zł/kg. Robiłem juz bardziej skomplikowane rzeczy wymagajace gietarek cnc a nie tylko skłądania formatek. Za formatke alu 40cm x 10cm frezowaną pod łby srub (u Ciebie kryte, ale to nie problem - pytałem), gałki, fazki na krawedziach, grawerowane napisy rzad wielkosci 70-100 zl.
Kondensatory i trafo to max 150-200zł + potencjometr, rca, gniazdo słuchawkowe powiedzmy kolejne 100zl + opampy, ktorych ceny nie znamy ale tak jak mowiłem nie spotkałem sie z kosztujacymi powyzej 100zl/szt, nie zdziwie sie tez jak napiszesz ze specjalnie dla Ciebie takie wyprodukowano :-)... i tyle w temacie.
Widzisz ja nie twierdze ze Elny których uzywasz sa słabsze dxwiekowo od drozszych BG, nie wpsominajac o odpalonej egzotyce...ale sa po prostu niedrogie. 2000zł na czesci do SP to żart sezonu :-))))
Michał, po dobrej znajomości - 500-600zł z trafem max. Dobrze o tym wiesz. Wiem ile czasu to kosztuje, cen sie nigdy nie czepiam ale ze piszemy o AM i widzisz tam niewspółmierna cene do kosztów to Tobie pisze ze sam u siebie masz uwazam mniej korzystną pod tym wzgledem wycene i skoro taka jest to nie przeszkadza (mi na pewno nie).