>> majkel, 2012-09-06 14:48:32
>> Cypis, mam wrażenie, że mieszasz solidność montażu z wyborem technologii.
Rzeczywiście z mojego poprzedniego wpisu mogłoby to wynikać. Uściślę więc.
Nie mam podstaw by posądzać Cię o nieznajomość zagadnień konstrukcji elektronicznych. Co więcej. Wielokrotnie udowadniałeś, że wiesz o czym mówisz. Nie uważam Twojej konstrukcji wnętrza za prowizorkę tylko uważam, że WYGLĄDA NA PROWIZORKĘ. Tak to ocenią oglądający nie znający ani Twoich tłumaczeń o świadomym wyborze topologi i techniki montażu ani nie znający i ufający Twojej wiedzy.
Jak pokazał zdezi* można stworzyć montaż przestrzenny, który nie wygląda na prowizorkę.
Piszesz, że montaż przestrzenny ma przewagę "soniczną" nad drukowanym przewlekanym. Dodatkowo piszesz, że to ma być w przyszłości utrzymanie Twoje i Twojej rodziny. Twierdzę, że 99% (albo więcej) procent użytkowników Twojej konstrukcji nie usłyszałoby różnicy między przestrzennym a drukowanym montażem. Za to mając montaż drukowany, estetyczny, wyglądający profesjonalnie zyskałbyś więcej użytkowników niż straciłbyś ze względu na gorsze brzmienie PCB. Mówiąc inaczej. Stosując montaż przestrzenny zyskujesz sonicznie ale tracisz ekonomicznie. Do Ciebie należy wybór co uważasz za ważniejsze.
I piszę to ja, na co dzień zajmujący się produkcją, wdrażaniem do produkcji, kontrolą jakości i sprzedażą towarów, z wykształcenia marketingowiec.