Audiohobby.pl

Ear Stream - wątek informacyjny

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
29-08-2012, 14:20
W związku z uruchomieniem strony internetowej Ear Stream planowanym na koniec tego tygodnia mam pytanie, które chyba najlepiej będzie zadać tutaj, a raczej prośbę. Proszę o kontakt na PW lub maila osoby które:
1. ZGADZAJĄ SIĘ na cytowanie ich wypowiedzi we fragmentach lub całości, dotyczących produktów Ear Stream
2. NIE ZGADZAJĄ SIĘ na cytowanie fragmentów lub umieszczenie linków do ich wypowiedzi w Internecie, na stronie www Ear Stream.

Domyślną odpowiedzią na pierwsze pytanie jest brak zgody, a na drugie pytanie zgoda z zastrzeżeniem, iż planowane są linki do wypowiedzi i recenzji traktujących bezpośrednio lub pośrednio o produktach z oferty firmy Ear Stream.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
29-08-2012, 14:25
Nie doprecyzowałem, że w 1. punkcie chodzi o opinie przesyłane bezpośrednio do mnie na maila lub PW.

Ponadto punkt 2. gwarantuje prawo do wycofania zgody na umieszczeniu linku lub cytatu, a punkt 1. wymaga przynajmniej szczątkowej identyfikacji autora - nick i nazwa forum, imię i nazwisko, e-mail, itp. Anonimowe wypowiedzi nie będą zamieszczane.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
31-08-2012, 20:08
Jeśli komuś nie działa link do mojej strony w recenzji Sonic Pearl na High Fidelity No. 101, to podaję działający.

http://earstream.eu/

Gustaw

• Gość
31-08-2012, 20:26
http://earstream.eu/

Bez wazeliny ale to dobrze zrobiona firmowa strona www. Nie jest przekombinowana i jest wygodna.

Dj

• 1088 / 4880
  • Ekspert
31-08-2012, 20:29
Majkel zrób przekierowanie bo przez www nie działa Twoja strona, fajna strona

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
31-08-2012, 20:38
>> Dj, 2012-08-31 20:29:08
Majkel zrób przekierowanie bo przez www nie działa Twoja strona, fajna strona

Napisz mi proszę na PW jak, bo ja "lajkonik" jestem w tej dziedzinie i nie rozumiem powyżej napisanego zdania.

Dj

• 1088 / 4880
  • Ekspert
31-08-2012, 20:44
Zrób przekierowanie z www.earstream.eu na earstream.eu bo jak wpiszesz www.earstream.eu  to strona nie działa.
prawdopodobnie zmienisz to w ustawieniach domeny lub serwera.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
31-08-2012, 21:05
To co Ty piszesz, to ja napisałem przed Tobą. Czy to może być głupawe działanie serwerów DNS hosta? Problem jest taki, że ja domenę rezerwowałem u innego hosta niż ona jest postawiona, więc ustawienia domeny robię gdzie indziej niż strona stoi. Ma przekierowane adresy na zewnętrzne adresy DNS.

Dj

• 1088 / 4880
  • Ekspert
31-08-2012, 21:15
Napisz mi w jakiej firmie masz hosting to może coś poradzę.

patrykvel

• 282 / 4905
  • Zaawansowany użytkownik
31-08-2012, 23:20
Przeczytalem wlasnie recenzje Sonic pearl, w sumie o samym dzwieku wzmacniacza jest malo wzgledem calej reszty . Oraz widze, ze nie tylko moj znajomy jest amatorem dzwieku Lebena.

PS- Myslalem, ze wnetrze sie zmieni wzgledem mojej rocznej sztuki, a tu dalej nieprzychylne srodowisko dla poczatkujacego majsterkowicza. :P

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
01-09-2012, 11:13
Nie, nie. :) Tamte to były AD825 i pracowały w innym układzie spełniając inną rolę. Miały za zadanie "rozruszać" Sennheisery HD595. Gdyby link do mojej strony z artykułu nie działał, to trzeba w  przeglądarce usunąć z niego przedrostek www.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
01-09-2012, 11:19
I wreszcie normalna audiofilska cena - 5.9K za Sonic Pearl. No to jest to - bez zadnego przekasu - to to ja rozumiem. Przy takiej cenie mozna juz konkurowac z kazdym :)

Max

• 2204 / 5602
  • Ekspert
01-09-2012, 12:20
Sympatyczny Pan Wojciech najwyraźniej usłyszał to samo co ja. Satysfakcję mam, bo mnie pierwszemu było dane się do brzmienia (egzmemplarza nr 2.) odnieść. :-)
Życzyć teraz trzeba odpowiedniej koniunktury i zainteresowania ze strony wymagających melomanów.
W mój gust brzmioniowy wpisał się SP idealnie.

Wczoraj, pod wpływem recki ;), posłuchałem sobie kolejny raz sympatycznej Hilary Hahn w Bachowskich koncertach wiolinowych, i słuchało się tego znakomicie. Ja juz nie mówie o dynamice i przejrzystości - bo wysoki poziom w tych aspektach jest jakby wizytówką nowej Perły, ale muzyka nabiera powietrza, robi się przestrzennie i trójwymiarowo. Początkowo zastanawiałem się nawet czy ten holograficzny przekaz nie "rozwadnia" mi trochę samej treści muzycznej..., i nie chodzi tu wcale o brak precyzji - z tą nie ma problemu, tylko o nową atmosferkę związana z odbiorem muzyki, do której należy się przyzwyczaić.
Zresztą "problemem" nie jest tu sama Perła, ale kombinacja wzmaka z T5p. Otóż ja ostatnio nie potrafie czytać przy muzie zapodawanej przez w/w zestaw (plus Naim, który ma się rozumieć również wpływa na finalny odbiór), a oznacza to ni mniej ni więcej, iż muza jest podawana nieporównywalnie bardziej angażująco...., i nie wiem czy mi sie to do końca podoba ;-)
Just kidding..., oczywiście że to jest rajcujące, choć ostatnią książkę o Musorgskim męczę już od miesiąca i zmęczyć nie potrafię. ;-) Dlatego tak sobie myśle o T70/T90, które jako mniej ofensywne i grające na bardziej określonej przestrzeni, pozwoliłyby połączyć muzę z lekturą. :-)

Gustaw

• Gość

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
06-09-2012, 09:41
Ciekawy test

To zdjęcie, mnie rozwaliło... skojarzenie ze szpitalem ;)