Audiohobby.pl

Potęga audiofilskiej naiwności

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 17:54
>> Radical, 2010-11-15 17:49:37
Niech sobie temat  będzie gdziekolwiek. Zawsze jednak masz możliwość aby nie czytać moich tematów, jeżeli nie wydają się Tobie interesujące.

" Pamietaj tez, ze jestes tu dzieki uprzejmosci administracji i moderacji" - Yamnick, moderator audiostereo.pl

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 17:57
>> mandek, 2010-11-15 17:49:32
a co ty człowieku powiedzaiłeś merytorycznego, że mi nakazujesz to robić?

Rób co chcesz. Ja, tak czy inaczej, bawię się z Tobą doskonale :-)

Jakie są ostatnie notowania tego CD w specjalistycznej prasie audiofilskiej ? Ile dostaje gwiazdek ?

" Pamietaj tez, ze jestes tu dzieki uprzejmosci administracji i moderacji" - Yamnick, moderator audiostereo.pl

Radical

• 721 / 5407
  • Ekspert
15-11-2010, 18:03
Odpowiadasz na wpis
>> Ahmed, 2010-11-15 17:54:13
>> Radical, 2010-11-15 17:49:37
Niech sobie temat będzie gdziekolwiek. Zawsze jednak masz możliwość aby nie czytać moich tematów, jeżeli nie wydają się Tobie interesujące.
----------------------------------------

Uwierz mi do działu pogaduchy nawet nie zaglądam. Szkoda mi tylko tych osób które np właśnie teraz wejdą pierwszy raz na to forum i pierwsze co zobaczą to powyższy wątek który to jest tak gorący że po niecałych 24 godzinach ma już 6 stron. Niestety znajdzie tu tylko bzdury przeplatane osobistymi wycieczkami więc zapewne więcej na nasze forum nie wróci a może miałby coś ciekawego do powiedzenia? Skoro nie ma moderacji to musimy sami dbać o to forum. Pełno ludzi przerzuciło się tutaj z audiostereo ale przez takie wątki powoli zaczyna robić się tutaj to samo, niestety.

mandek

• 22 / 6090
  • Użytkownik
15-11-2010, 18:03
w What Hi-Fi 5 gwiazdek http://www.whathifi.com/Review/Audiolab-8200CD/
zibbi :)

mandek

• 22 / 6090
  • Użytkownik
15-11-2010, 18:08
a tu http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?t=83778 wątek o 8200CD/CDQ/DQ Audiolaba, w którym m.in. wypowiada się współprojektant sprzętu, John Westlake

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 18:12
>> mandek, 2010-11-15 18:08:03
a tu http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?t=83778 wątek o 8200CD/CDQ/DQ Audiolaba, w którym m.in. wypowiada się współprojektant sprzętu, John Westlake

Znasz jakiegoś konstruktora, który obiektywnie wypowiada się o swoim sprzęcie ?
Prośba o gwiazdki to oczywiście była ironia.

mandek

• 22 / 6090
  • Użytkownik
15-11-2010, 18:16
o pracach Westlake\'a, wcześniejszych np. DAC Dacapo, piszą inni - odsyłam choćby do diyaudio.com

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 18:18
>> Radical, 2010-11-15 18:03:24

Uważam, że tego typu wątki również są potrzebne. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś obok mojego, kontrowersyjnego dla niektórych wątku, założył pięć bardziej wartościowych. Założysz ?

Dudeck

• 5101 / 6072
  • Ekspert
15-11-2010, 18:20
Kiedyś mojemu kumplowi wybrałem sprzęt , który ma do tej pory , i z którego to jest wielce zadowolony . Pewnie gdyby sam sobie kupił to też by na to samo wyszło , ale wolał z mojej "rekomendacji" . Aż tak bardzo słuchowo się chyba nie różnimy - ale muzę wybiera już sobie sam .

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 18:26
>> mandek, 2010-11-15 18:17:47
wybacz, ale ironia w twoim wydaniu jakoś do mnie nie przemawia, zibbi

Doskonale rozumiem, że nie przemawia. W końcu to ty się kompromitujesz ani nie ja.
Trzeba nie mieć wszystkich klepek aby opierać się na recenzjach w prasie a nie na własnym doświadczeniu i na odsłuchach.
Rozumiem mechanizmy obronne towarzyszące sytuacji kiedy na swoja obronę nie ma się żadnych racjonalnych argumentów a jedynie epitety. Uważam, że robicie głupio z tym zamówieniem w ciemno. Jeżeli twierdzisz inaczej to udowodnij, że się mylę.  Co Wam szkodzi przed zamówieniem wypożyczyć ten sprzęt i posłuchać ?

mandek

• 22 / 6090
  • Użytkownik
15-11-2010, 18:34
zibbi
Jak mogę ci udowodnić, że się mylę, jeśli kupuję w ciemno? - jak posłucham to ci będę udowadniał.

Może jestem leniwy, żeby łazić po sklepach? Może mój czas cenię sobie bardziej niż pieniądze? A może lubię ryzyko? Może mam większe zaufanie do słuchu innych niż do swojego? Może.... - powiedz lepiej szczerze, dlaczego pragniesz mojego dobra? dlaczego tak się troszczysz o moje pieniądze?
Nazwałem cie wcześniej komunistą, bo oni właśnie mają taką mentalność - naprawiacze świata i uszczęśliwiacze ludzkości. Też taki jesteś, zibbi?

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 18:46
Mędrek,

Sporo u Ciebie tych "może". Nie widzę jednak kilu "może" m.in może jesteś naiwny ? Może nie wiesz jak robi się szum medialny,... może ......

Dodatkowo, mylisz uszczęśliwianie ludzkości z artykułowaniem swojego zdania i wykazywaniem głupoty.
Rób sobie ze swoimi pieniędzmi co chcesz ale nie wymagaj z moje strony abym, kiedy publikujesz coś na forum publicznym, nie mógł tego wartościować.

• Gość
15-11-2010, 18:48
Chyba, że już odprowadzili kasę naciągaczom.

zyzio

• 960 / 5998
  • Ekspert
15-11-2010, 18:49
=> Egon
No i gó....Ci to dało - mogłeś poznać mniej więcej charakter kolumn, bo w domu i tak zagrały inaczej...w ciemno kupiłem 3 rzeczy  - Oppo 83 SE NuForce - strzał w 20-tkę, Senki HD 800 - nie podobają mi się, ale kupiłem za niemal połowę ceny obecnej więc jakbym chciał to je mogę sobie sprzedać i chcę kupić Audiolaba za cenę, która też niczym mi nie grozi...żadną stratą.... i nie wiem co komu do tego....i po cholerę te szydery ???

grynio

• 453 / 5946
  • Zaawansowany użytkownik
15-11-2010, 18:49