zibbi,
Może być jeszcze więcej "może" - podałem parę przykładów podejmowania przez ludzi (może przeze mnie ;)) decyzji zakupowych. Podam jeszcze parę - może mojej żonie się spodobał wizualnie ten klocek, a może kompletuje wszystkie sprzęty na literkę A..., bo taki mam kaprys albo hobby, może... jestem niecierpliwy.
A nawet jeśli jestem naiwny, to cóż cię to obchodzi?
Nie sądzę żebyś ty mnie nauczył mądrości - szczególnie jeśli próbujesz to robić w taki prostacki sposób.
Podejmowanie decyzji to trudna rzecz i popełniania błędów się nie ustrzeżesz, ale gdybym tak się cykał na każdym kroku, to bym żadnej decyzji w życiu nie podjął.
Powinieneś zaakceptować fakt, że jedni ludzie mają niżej ustawiony akceptowalny próg ryzyka, a inni wysoko. Ja mam niżej i sobie zaryzykuję wtopę - a może to nie będzie wtopa? Tym większa satysfakcja, no nie ;)
Każesz mi dawać argumenty - a może ty jakieś podasz, oprócz tego, że to głupota kupować w ciemno - podaj argumenty, że to kiepski sprzęt, wskaż jakieś negatywne opinie z odsłuchów etc.
Ja ze swoich dotychczasowych zakupów audio jestem zadowolony. Większość z nich podejmowałem bez odsłuchów, ale po gruntownej analizie opinii innych użytkowników, także nie tak całkiem w ciemno. Gdybym tak się zastanawiał, jeździł na odsłuchy, rozpatrywał wszystkie za i przeciw, to nie kupiłbym nigdy np. wzmaka MA XD-800 bezpośrednio z Honkkongu, bo przecież to chińszczyzna, kłopoty z gwarancją, daleko, mogą oszukać etc. etc. Ale zaryzykowałem i kupiłem - cieszyłem się nim 2 lata i potem odsprzedałem za cenę prawie dwa razy wyższą :)
W przypadku tego CD-eka też - mam zaufanie do konstruktora i do jego aplikacji. Jest też parę opinii w sieci z odsłuchów tego klocka, wszytskie pozytywne wręcz entuzjastyczne, więc postanowiłem zaryzykować - moje ryzyko, moja strata, a może moja satysfakcja?
Grałeś kiedyś na giełdzie? - Tam to dopiero jest ryzyko ;)
Problem Twój i np. Twojego supportu w postaci tego śmiesznego, wulgarnego kolesia posługującego się nickiem nieudacznego gangstera z kiepskiego filmu, jest taki, że chcecie mieć monopol na mądrość. Więcej skromności życzę i pokory.
Pozdrawiam,
Mandek