Audiohobby.pl

LOUDNESS WARS - przesterowanie idealne

rafaell.s.cable

• 1166 / 5569
  • Ekspert
13-04-2011, 14:34
Kurde 4 lata nie rozwiązana zagadka jak to można z ta sprawą tak żyć!  Pawle doskonale rozumiem Twoja irytację, tylko poległy nie wiadomo dla czego i w boju z kim? samolot bardziej irytuje.

lancaster

• Gość
13-04-2011, 14:39
....i dobrze ze nie podszedł do abx, co by to miało mieć na celu ?
Kolejne potwierdzenie ze abx nie jest odzwierciedleniem rzeczywistości ?
Zlituj się Paweł i pogadaj choćby z  Lutkiem.

Mielenie tego starego i z wszystkich stron obgadanego kotleta(abx w audio)jest uważam bez sensu.
Wyznawcy abx niech tam sobie uważają co uznają....mp. ze test jest miarodajny:-)...mi tam naprawdę wszystko jedno :-)

Prosty test mam dla Ciebie Paweł, piszesz sie ?:-)

-Pawel-

• 4739 / 5715
  • Ekspert
13-04-2011, 14:54
Daję stówę, że spęka ;)

lancaster

• Gość
13-04-2011, 14:59
Paweł, idą zakłady (tak jak lubisz :-))
Nigdzie nie musisz jeździć. Sam przetestujesz własny system :-)

Haka

• 2996 / 5398
  • Ekspert
13-04-2011, 15:12
>Nigdzie nie musisz jeździć. Sam przetestujesz własny system :-)

Paweł pada na każdych testach w audio, z wyjątkiem kolumn.

Przecież nawet nie doszedł i nigdy nie przeżył  ABX-a, o którym tyle wie ( z sieci ).

Lutek przynajmniej zatoczył  ( audiofilskie ? ) koło , a XYZ dalej w tym samym miejscu z tymi samymi
linkami od lat :-)

Vinyloid

• 2470 / 5325
  • Ekspert
13-04-2011, 15:18
>> Archaniol, 2011-04-13 14:25:53
>> Vinyloid, 2011-04-13 13:32:34
Dalszy ciag sprawy gdzieś się rozmywa, bo autor twierdzi, że musi oddać artykuł do druku. To było w 2007r.
W związku z tym pytam - czy ta sprawa doczekała się sfinalizowania a jeśli tak, to z jakim rezultatem ?
Na koniec zagadka - czy taki "naukowiec", który nie potrafi nawet sprawdzić tożsamości kandydata jest wiarygodny ?
===============================

niedoczytałeś :) Randi nie jest żadnym naukowcem, co wyraźnie pisze.
To ten redaktorek spękał i nie podszedł do testu. Proste. Gdyby podszedł i wygral to by krzyczał :)

Skoro nie zna się na tym, co chce testować, to i wyników pomiarów nie odczytałby poprawnie. Skąd by wiedział czy oba kable są wystarczająco "excellent" aby je do siebie porównywać ?
I skąd wiesz kto spękał ? Ja nie widzę w tekście żadnych przesłanek, które by o tym świadczyły. Dyskusja zostaje przerwana, bo Randi musi oddać artykuł "do druku". A to dobre - o aktualizacji stron internetowych nie słyszał, czy może od 4 lat studiuje podręczniki dla elektroników ?  A może redaktorek jednak zainkasował milion i teraz Randiemu jest głupio się do tego przyznać ?  Niech napisze, jaki był finał sprawy i wszystko będzie jasne.
Tylko najpierw niech sprawdzi z kim prowadzi korespondencję, żeby nie było, że omyłkowo wziął Fremera za kogoś innego.

P.S.
Ciekawe jak podszedłby do tematu chorób o nieznanych przyczynach. Zapewne stwierdziłby, że coś takiego jak łuszczyca nie istnieje...albo...musiałby uznać, że jest zjawiskiem paranormalnym, bo nikt nie wie, co ją wywołuje.

Detektyw Kwass

• 7851 / 6071
  • Ekspert
13-04-2011, 15:25
>Na co Randi odpowiada, że ZAPEWNIA, iż jest DOŚĆ OBEZNANY z w takich tematach jak indukcyjność, rezystancja i >pojemność.
>Panie Randi wymagasz Pan twardych dowodów a gdzie twarde dowody Pana OBEZNANIA. Może byś Pan przedstawił >jakiś dyplom inżynierski z pokrewnej dziedziny?

No jaką indukcyjność, rezystancję i pojemność ma metrowy IC i dwa 3-metrowe kawałki kabla głośnikowego?

Przypały jedne, niedługo zaczniecie oblepiać swoje Czinkłeczenta powłokami antyablacyjnymi!

Detektyw Kwass

• 7851 / 6071
  • Ekspert
13-04-2011, 15:29
>> Vinyloid, 2011-04-13 14:09:07
>Mówimy o danych katalogowych czy faktycznych ?

O pomierzonych.

> Możesz przedstawić swoje (ewent. cudze) wrażenia odsłuchowe z porównań Teapo i Black Gate w tej samej aplikacji ?

W testach eliminujących czynnik psychologiczny nie ma żadnych różnic.
A od opisywania rzekomych różnic mamy bajkopisarzy takich jak ten co wszyscy wiemy a ja nie napiszę, bo on się zaraz denerwuje.

• Gość
13-04-2011, 15:31
>> lancaster, 2011-04-13 14:59:18
Paweł, idą zakłady (tak jak lubisz :-))
Nigdzie nie musisz jeździć. Sam przetestujesz własny system :-)
===================

co miałbym niby udowodnić ?

Lan, nie bierz więcej żadnych leków, są testowane ślepymi testami więc niewiarygodne. Nietestowane takimi testami są śmieci homeopatyczne, tym się "lecz" w razie choroby :))))))))

Detektyw Kwass

• 7851 / 6071
  • Ekspert
13-04-2011, 15:35
Piotrze Ryko, chętnie przeczytam ten, z którego ty się uczyłeś.
Będziesz tak uprzejmy i podasz mi autora oraz tytuł?

Vinyloid

• 2470 / 5325
  • Ekspert
13-04-2011, 15:38
Odpowiadasz na wpis
>> Detektyw Kwass, 2011-04-13 15:25:46
>Na co Randi odpowiada, że ZAPEWNIA, iż jest DOŚĆ OBEZNANY z w takich tematach jak indukcyjność, rezystancja i >pojemność.
>Panie Randi wymagasz Pan twardych dowodów a gdzie twarde dowody Pana OBEZNANIA. Może byś Pan przedstawił >jakiś dyplom inżynierski z pokrewnej dziedziny?

No jaką indukcyjność, rezystancję i pojemność ma metrowy IC i dwa 3-metrowe kawałki kabla głośnikowego?

Przypały jedne, niedługo zaczniecie oblepiać swoje Czinkłeczenta powłokami antyablacyjnymi!

1. Wyobraź sobie, że nie mam zielonego pojęcia i mnie to nie obchodzi. A jeśli pana Randiego obchodzi, to niech się najpierw dowie zamiast pisać dyrdymały o "excellent" parametrach.

2. Inwektyw nie będę komentował, bo one najlepiej świadczą o tym, jakim jesteś człowiekiem.

lancaster

• Gość
13-04-2011, 15:40
"co miałbym niby udowodnić ?"

Zupełnie nic.

Paweł mówimy o audio a Ty abx rozciągasz na wszystkie dyscypliny życia (z tymi rzecz jasna w których się sprawdza :-))

Nie każdy test sprawdza się wszędzie. Np. crash test auta jest świetny dla próby zderzeniowej i oceny bezpieczeństwa w przypadku kolizji, ale totalnie do dupy żeby testować wygodę w czasie podróży....albo testuj sobie, co mi tam :-D

Vinyloid

• 2470 / 5325
  • Ekspert
13-04-2011, 15:42
>> Detektyw Kwass, 2011-04-13 15:29:15
>> Vinyloid, 2011-04-13 14:09:07
>Mówimy o danych katalogowych czy faktycznych ?

O pomierzonych.

> Możesz przedstawić swoje (ewent. cudze) wrażenia odsłuchowe z porównań Teapo i Black Gate w tej samej aplikacji ?

W testach eliminujących czynnik psychologiczny nie ma żadnych różnic.

Mam rozumieć, że takie testy przeprowadzałeś ?

Detektyw Kwass

• 7851 / 6071
  • Ekspert
13-04-2011, 15:44
>> Vinyloid, 2011-04-13 15:38:23

>1. Wyobraź sobie, że nie mam zielonego pojęcia i mnie to nie obchodzi.

Znamienne.
W takim razie ułatwię ci: nie jesteś w stanie w domu wykorzystać takich długości i konstrukcji kabli* żeby miało to jakiekolwiek znaczenie, tak samo jak Cinquecento ci się nigdy nie stopi od szybkiej jazdy.

>2. Inwektyw nie będę komentował, bo one najlepiej świadczą o tym, jakim jesteś człowiekiem.

Ty z tych, którym trzeba koniecznie rysować mordki :) :D ;) :P 8) żeby się domyślili?

* Chyba że działasz z premedytacją.