>> majkel, 2010-06-28 17:03:38
Na iRiverach serii ifp, nie wiem jak iHP, zgrywać można do mp3 320kb/s włącznie, 16-bitów stereo 44.1kHz lub 32kHz, 22kHz, itd. Chodzi oczywiście o line in. 200zł w porywach można dać, ale nie 750 jak chcieli parę lat temu. Karma gra świetnie, nie mój ulubiony dźwięk, ale na pewno top.
Dobrze, że napisałeś to ostatnie zdanie, bo miałem wrażenie, że po prostu nie lubisz produktów firmy Rio tak jak Roland nie znosi Grado.
Jeśli chodzi o irivery ihp/hxxx to mi się dwie rzeczy nie podobają. A mianowicie, że to są straszne cegły, kompletnie nieporęczne. Brakuje mi tego "leżenia w dłoni" jak w przypadku karmy i karmowego kółeczka. Co prawda można pilota kupić do tych odtwarzaczy, ale jest on dość źle pomyslany - cięzko dopasować jakieś większe słuchawki z racji schowanego gniazda(potrzeba specjalnego kabelka).
Seria ifp jest ciekawa, ale 300, 400zł za 1 gb-towy odtwarzacz to moim zdaniem jakaś pomyłka, jakkolwiek by on nie grał.
W tej chwili mam na stanie ifp o pojemności 128mb, więc będę mogł przetestować te GML i coś napisać.