Jedne i drugie GMP maja w komplecie jedne pady, takie ala skórzane, widoczne na zdjęciach producenta w poście otwierającym wątek. Nie są złe. Jednak wygodniejsze są welury.
Jak GMP sprawdziły się z Touch\'em ... bardzo dobrze, lepiej niz 7509 HD czy AKG 271 mk II. Łatwe sa do napędzenia, mimo, że dobra amplifikacja sporo daje. Dziwne jest m.in. to, że niby 7509 HD mają dużo większą efektywność a GMP 8.35 D po przepieciu grały tak samo głosno na takim samym ustawieniu. Wydaje mi się, że Efektywność jest wyższa niż deklarowane 101 dB.
Co do dźwięku prosto z iPoda grają swobodnie, z dobrymi niskimi tonami. Wzmak w iPodzie ma swoje ograniczenia i to słychac jednak nie można narzekać, takie zestawienie jest w stanie popędzić niejeden pseudo high-end.
Sprawdzałem w domu, które nie jest zaciszny a biegające, wrzeszczące dzieci powodują hałas większy niż o 12 na Marszałkowskiej ;)
Osobiście ipodem podobały mi się bardziej otwarte 435 S gdyż przestrzeń była zdecydowanie lepsza jednak nie sposób używać ich "mobilnie".