"Schiit got started when two audio industry veterans decided it was time to shake things up a bit. The two audiophiles are Jason Stoddard, formerly of Sumo, and Mike Moffat, formerly of Theta. Together, they have designed dozens of audio and A/V products, from the Andromeda III to the Cobalt 307 to the DS Pre and Angstrom 200." - ja nie znam, za krótko w audio siedzę, może ktoś z was kojarzy te firmy.
Mnie też nie podnieca sama kostka, a co do Audio-GD to zgadzam się z tobą, chłopaki to trochę cyrk na kółkach odprawiają. Nie dość, że nie mogą sprostać popytowi, na ich sprzęt niektórzy czekali po pół roku, to cały czas były okłamywania kiedy sprzęt wyślą, wersje DAC-ów znikają jak świeże bułki i pojawiają się jakieś nowe, bo Sabre i PCM1704 były za drogie...
Chciałem stwierdzić, że miło jest usłyszeć, że ktoś postanowił wykorzystać inną kostkę niż Wolfson czy Sabre. no ale zobaczymy, zdjęć środka jeszcze nie pokazali. Natomiast, co do upgradeów to ja nie widzę w tym nic złego. Oferują dwa upgrade\'y: USB i DAC chip. Jeśli ktoś nie korzysta w ogóle z USB to problem z głowy, a powiedzmy sobie szczerze, co ile jest jakaś nowość jeśli chodzi o USB w rozsądnej cenie? Przecież chłopaki raczej nie rzucą ceną $200 za upgrade, bez jaj. A co do kostki DAC-a, to też może być ciekawie, pewnie jako upgrade będą AKM-y, jeśli rzucą za upgrade raz na ruski rok $50 to nie tak źle. Przecież tych upgradeów nikt nie każe robić, uruchomisz urządzenie bez nich, jak dla mnie dobry motyw marketingowy. No i plus taki, że urządzenia nie musisz do nich wysyłać.