Na marginesie, mieszkam w małym mieście gdzie MediaExpert jest największym sklepem RTV, jako, że chciałem na szybko nabyć cokolwiek zdatne do podłączenia CD nabyłem coaxiala ....Vivanco SHQ1112D
http://www.whathifi.com/Review/Vivanco-SHQ1112D/W GB kosztuje 40 Funtów
W media expert zapłaciłem brutto 35 złotych
a ten przewód cechuje:
- Konstrukcja składającej się z posrebrzanych powierzchniowo żył przewodów miedzi. Dodatkowo do budowy wykorzystano miedź składaną w systemie Oxygen Free Copper (99,999%)
- Solidne wykonane metalowe końcówki pokryte są 24 karatowym złotem - pin jest pusty w środku
- Dual COAXIAL SPOFC
- Budowa zapobiega interferencji magnetycznej zewnętrznych zakłóceń - folia Mylar
- Srebrny oplot ekranowym pokrytym transparentnym silikonem
Trudno mi uwierzyć, że 1.2 metra kabla tak zbudowanego kosztuje w sklepie, w detalu, 35 złotych a w GB 40 funtów to jest ok 196 złotych i jeszcze w testach brytyjczycy wskazują, że za te 40 funtów "At this comfortable price, this Vivanco\'s rather tempting". Ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić?
Kabel, w ręce sprawia wrażenie lepiej wykonanego niż droższe analogowe ic, które mam do porównania ... działa, nie mam z czym porównać, więc co do jakości się nie wypowiem. Okazuje się, że 1,2 metra to troszkę dla mnie za krótko dla tego połączenia więc pewnie i tak będę musiał nabyć coś dłuższego ... będzie okazja porównać.