Beresford to taki "all-i-one", czyli DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym. Ma wyjątkową synergię ze słuchawkami GRADO (mam nadzieję, ze Gustaw i Rolandsinger tego nie zauważą ...)
Z HD595 nie zgrywał się.
Rozumiem, ze szukasz nadal DAC z wbudowanym amp-em ? Polecam wypżyczenie czegoś nawet na 2 tygodnie. bo po pierwszych zachwytach moze Cię najsć nostalgia, ze oczekiwałeś (jak to mówi @Fallow) sceny, wykwintu, 7 krasnali i królewny śnieżki. A odnajdziesz inny spozób prezentacji, więcej szczegółów i niekoniecznie sumarycznie proporcjonalnie więcej satysfakcji (w relacji do wyłożonych pieniędzy).
Może napisz PM do Gustawa ion wypożyczy Tobie Benchmarka (chociaż opinie na temat jego amp-a słuchawkowego są skrajnie różne). @Asmagus inwestuje w sprzęt Mayer-a, ja zatrzymałem się na Audionemesisie VLE (ale on nie ma wbudowanego amp-a słuchawkowego).
Sam nie wiem co doradzic masz ogromy wybór na audiophileCHINA :):
http://www.audiophilechina.com/cp-show.asp?C_id=205&S_id2=37&s_id=85np. Little Dot,iBasso
Lub teoretycznie dojrzalsze i droższe konstrukcje Lake People i Violectric. Te dwa ostanie są bardziej w kierunku PRO (przezroczyste i mało koloryzują).
Bardzo dobrą konstrukcję transport USB zrobiliwłosi (firma m2tech, hiface i hiFace Evo). Na bazie tej konstrukcji robią teraz DAC. Ich transport jest wolny od obecnych wad audio po USB, mają asynchroniczną obsługę, własne oprogramowanie, wewnętrzny master-clock. Oczywiscie nie wiadomo jak zagra wspomniany DAC.