Jecklin float 1 elektrostat
Po rozpakowaniu słuchawek stwierdziłem następujące fakty
1.Słuchawki mają pęknięty plastikowy kabłąk .
2.Cała gąbka była wymieniana *nieudolna próba poprzedniego właściciela....
3.plastikowa obudowa posiada niewielkie rysy i zadrapania
Teraz pozytywy
1.Po rozkręceniu *nigdy nie były rozkręcane , przetworniki w 100% kondycji folia ochraniająca przetworniki w idealnym stanie.
2.Grają przestrzennie , obszernie i mają potencjał .
Sprawdziłem je zestawione ze wzmacniaczem Sony starszej produkcji myślę że po przywróceniu im świeżości i podpięciu ich do Barona pokażą klasę.
Cel
1.Odnowienie obudowy klejenie , lakierowanie itp.
2.dostrojenie obudowy do optymalnej pracy przetworników*są wrażliwe na każdą zmianę środowiska w jakim pracują , dostrojenie obudowy jak i różna odległość lokalizacji przetwornika w samej obudowie wpływa w znacznym stopniu na końcowy efekt odtwarzanego nagrania .
3.Odnowienie konstrukcji zachowa oryginalny kształt ale nie zachowa spartańskiej oryginalności *może i lepiej:)
4.Zastosować możliwość używania wielu różnej budowy earpads aby dostroić odbiór do optymalnego najlepszego efektu jaki można uzyskać.
4.Wymiana kabla proszę o sugestie jaki kabel byłby najlepszy wtyczka zostaje ta sama.
Mam nadzieję że ten projekt się powiedzie i wygląd jak i funkcjonalność po rekonstrukcji zadowolą mnie jak i innych postaram się wklejać zdjęcia z moich prac czekam również na sugestie odnośnie materiałów jakie mógłbym stosować .
Pozdrawiam Marek