Panowie, to był przysłowiowy kij w mrowisko, bo tak cicho się tu zrobiło...
Więc poprawiam: "jeden z najlepszych wmacniaczy do Staxów". Z resztą napisałem "...wzmacniacz do Staxów", a nie do wszystkich e-statów...
Naturalnie, pierwszy jestem przeciwny używaniu pojęcia "...najlepszy świata" bo do tego należy mieć absolutnie wszystkie wzmaki pod ręką i robić ślepe testy. Wtedy też nie jedna osoba może wypowiedzieć się, a przynajmniej mała komisja osób z autorytetem.
Użyłem frywolnego powiedzenia naszego pana Fr., co odnosi się na pewno nie do Orfeuszy. Jemu chodziło o WES konkretnie z 009. Poza tym, Wiktorze, nie biorę pod uwagę HEV90, bo jest ściśle dedykowany do HE90; do tego jego BIAS 500V dla 009, a na pewno już dla 007 nie jest optymalny.
Marku, w słuchawkach, kiedy następuje pauza lub przerwa między utworami, jest absolutna cisza. Karol, dokładnie tak jak piszesz. WES radzi sobie z 007 niespecjalnie dobrze, ale na pewno zdecydowanie lepiej jak wzmacniacze Staxa.
Rozumiem też innych kolegów, którzy mają sny orficzne... To na tyle. Ale WES "wygląda" zupełnie nieźle.