Audiohobby.pl

Elektrostaty - wątek ogólny

aallen

• 651 / 5703
  • Ekspert
30-03-2012, 22:07
frackowiak, z całym szacunkiem ale powtórze to juz na innym forum. Z opisów można wywnioskować jaką pozycję społeczną zajmujesz ale dzielenie się z nami na forum tym oficjalnie nie powinno ci przystawiac, bo wiekszosc osób nie widzi tu "osoba która oszczędza" tylko "sknerus"

szwagiero

• 2240 / 6255
  • Ekspert
31-03-2012, 00:10
>> asmagus, 2012-03-30 20:01:30
>Myślisz, że nikt tu nie zna audio-markt.de ?
>Bajki opowiadasz z tymi cenami, zobacz np. ile kosztują HD800, których używanych jest wysyp, w sklepach w Niemczech >kosztują ok 990 Euro (i jakiś rabat dodatkowo zawsze się pewnie trafia) na audio-markt.de najtańsze 739 Euro, jedna >sztuka, następna 875 Euro, reszta 999 Euro.

asmagus ma tutaj rację. frackowiak pokaż może słuchawki z wysokiej półki które można kupić za 50% ceny? Może napiszesz w ogóle jakie słuchawki bierzesz pod uwagę? Legendarne modele raczej trzymają mocno cenę. Znam nawet takie, które po wielu latach sprzedają się znacznie drożej niż w momencie wypuszczenia na rynek.

Kuba_622

• 312 / 5279
  • Zaawansowany użytkownik
31-03-2012, 10:07
Może ja się słabo orientuję w sprawach audiofilskich, ale czy ktoś mi wyjaśni jak się testuje DAC nie mając jeszcze wzmacniacza i słuchawek? Jakieś crash test się robi czy co?

Ahmed

• Gość
31-03-2012, 10:59
Tak jak jest erotoman-gawędziarz tak samo jest audiofil-gawędziarz, któremu opowiadanie o sprzęcie, bez jego posiadania, sprawia przyjemność.
Ma rację kolega Max. Trzeba zaszufladkować, uznać za lokalny folklor i się nie czepiać.

fallow

• 6463 / 6223
  • Ekspert
31-03-2012, 11:11
Moze kolega Frackowiak ma 12 lat i rodzicie nie chca mu kupic tego sprzetu dlatego tak biadoli na forum ? :))

To chyba jedyny przypadek audiofila bez wlasnego systemu. Istota bycia audiofilem jest chociaz raz kupic sprzet i go zmienic, wymienic kable, lampy, wejsc na "poziom wyzej" :)) pogonic krolika, bez tego - jest sie jedynie uzytkownikiem sprzetu a nie audiofilem - no a chyba wlasnie audiofilem kolega Frackowiak chce byc.

aallen

• 651 / 5703
  • Ekspert
31-03-2012, 11:42
Frackowiak, można tą dyskusję urwac nastepujaco. Jestesmy potencjalnie biedniejsi (przynajmniej z sposobu wypowiedzi na forum) ale jakis tam sprzęt posiadamy. Kup jakiś system gotowy lub skompletuj go sobie a będziesz partnerem do rozmowy, ewentualnie dalej szukaj STAX 009 za 2 tysiace złotych, lub HD800 za 500 ale nie dziel sie tymi przemyśleniami na forum bo nie pasuje to do wizji człowieka będącego na londyńskich salonach

reactor

• 1649 / 5694
  • Ekspert
31-03-2012, 11:44
>> fallow

Ty wiesz, że możesz mieć rację? ;)

Co się tyczy Kolegi Frąckowiaka, diagnoza jest taka:

Choroba postępuje w zastraszającym tempie a pacjentowi wydaje się, że jest zdrowy - medycyna jest bezradna. Zalecam leczenie metodami niekonwencjonalnymi: homeopatią, akupresurą lub alternatywnie accupresurą (nowość z Japonii). W przypadku braku jakichkolwiek rezultatów zalecam urynoterapię w połączeniu z elektrowstrząsami.  ;)

reactor

• 1649 / 5694
  • Ekspert
31-03-2012, 13:00
>> frackowiak, 2012-03-31 12:00:28

Emotikon lub emotikona (ang. emoticon), uśmieszek (smile, smiley), buźka – złożony ze znaków tekstowych (ASCII) wyraz nastroju, używany przez użytkowników Internetu. Najczęściej przedstawia symboliczny ludzki grymas twarzy, obrócony o 90° w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, w licznych wariantach. Niektóre programy służące do komunikacji automatycznie zmieniają emotikony na ich graficzny odpowiednik.

" ;) "  uśmiech z przymrużeniem oka   <<<<<<< to tak odnośnie mojego ostatniego wpisu

Frąckowiak teraz już całkiem poważnie.

Zrób nam tą przyjemność i kup sobie nawet najgorsze słuchawki na świecie i zamieść kilka przemyśleń na ich temat zamiast od lat wklejać bezsensownie recenzje i cenniki sprzętu którego i tak nigdy sobie nie sprawisz (z sobie tylko znanych powodów).

Na początek proponuję Philipsy SHP 5401 lub CAL\'e (razem kosztują 250/300zł?) - dam sobie rękę uciąć, że płacisz więcej za kawę w Harrodsie. To tak niewiele Frąckowiak, a tylu ludzi możesz uszcześliwić.

Na koniec kilka ciepłych słów:

Trudno w to uwierzyć, ale mimo Twoich niedoskonałości Lubię Cię! :)

Kuba_622

• 312 / 5279
  • Zaawansowany użytkownik
31-03-2012, 13:42
Frackowiak, gorzej jak za parę lat skompletujesz swój tor słuchawkowy, a się okaże, że wcale nie lubisz słuchać muzyki :)

asmagus

• 4439 / 5802
  • Ekspert
31-03-2012, 13:54
>> Kuba_622, 2012-03-31 13:42:29
Frackowiak, gorzej jak za parę lat skompletujesz swój tor słuchawkowy, a się okaże, że wcale nie lubisz słuchać muzyki :)

To by była wtopa!!

reactor

• 1649 / 5694
  • Ekspert
31-03-2012, 13:57
Już nic nie mówię, nic nie mówię :)

aallen

• 651 / 5703
  • Ekspert
31-03-2012, 14:03
>>Chetnie np. zobacze Krakow bo go nie znam,smieszne ze bardziej czlowiek zna miasta znane poza granicami Polski ,niz swoje ,ale czasami tak jest<<

Tutaj to nie wiem czy się chwalisz czy się żalisz ;)

Tu nie chodzi o twoje odsłuchy bo słuchac to każdy może i nawet musi. Może też dzielić się odpowiednią wiedzą, ale ty zamiast poruszać istotne kwestie soniczne. Jak mozna to zrobić nie obcując ze słuchawkami w domu, wolisz poruzszać kwestie finansowe przy czym w innych tematach o sprzęcie etc. wynika że masz na tyle możliwości by kupic np. HD800 i przekonac sie na własnej skórze na codzień z czym to sie je. Nie ty wolisz pokazać jak to tanio chcesz kupic a najlepiej to żeby te prostactwo co kupuje za 4000 tysiące sprzedało jaśnie Panu frackowiakowi za 2000zł jak mu sie zachce. Zrozumiałbym gdyby tego szmalu wogóle nie było ale jak jest to przepraszam bardzo kupno przykładowo za 3500zł słuchawek w stanie nienaruszonym gdzie normalnie kosztuja 1000zł wiecej jest jak najbardziej dobrym zakupem i to za przeproszeniem pokazuje wizerunek osoby która się dorobiła i się panicznie boi stracić pieniędzy więc zabije sprzedawce jak mu nie wyda 10gr w sklepie, przy okazji pokazuje w wielu przypadkach brak poszanowania dla innych osób i ich finansów.
Przykro mi ale taki wizerunek na chwile obecną widzę

jjurek

• 2069 / 6184
  • Ekspert
31-03-2012, 14:25
Osobiście również darzę kolegę frackowiaka zdalną sympatią.

Zwróćcie również uwagę jakie postępy zrobił  w posługiwaniu się pismem ojczystym :)

Frackowiak- tak trzymać!

magus

• 20990 / 6256
  • Ekspert
31-03-2012, 14:42
eee tam, nie ma nad czym deliberować

frąckowiak pewnie zwyczajnie boi się, że jak wreszcie coś kupi, to go ktoś wyśmieje
albo, że ten jego wybrany sprzęt to całkiem przeciętny jest
albo, że mógł kupić taniej
albo, jak już kupi coś super, to okaże się, że ktoś w Polsce ma coś lepszego niż on w Wielkiej Brytanii

druga opcja, to że mu po prostu szkoda tej kasy
i jak w końcu znajdzie ofertę za funta, to i tak nie kupi, bo stwierdzi, że konkurencja na pewno za chwilę będzie przecież musiała sprzedawać za 99 penów
ad mortem defecatum

ale nie ma co się czepiać
skoro jeszcze się nie zniechęcił, to pewnie sprawia mu to przyjemność
zwyczajnie ma oryginalne hobby, a w dodatku tanie
czego chcieć więcej?

a z drugiej strony, ja pewnie miałbym podobny problem przy zakupie nart, gdybym przesiadywał miesiącami na forum narciarskim
jedni piszą że to się liczy, inni, że co innego - a jak ja mam to ocenić, skoro nie mam pojęcia o jeżdżeniu na nartach?
(parę razy w życiu miałem narty na nogach)
a przy tym przez ten cały czas dałem wbić sobie do głowy, że frajdę z jazdy można mieć tylko w najlepszym sprzęcie
z każdym kolejnym dniem jest paradoksalnie coraz trudniej podjąć decyzję
sytuacja nie do pozazdroszczenia
Odszedł 13.10.2016r.

reactor

• 1649 / 5694
  • Ekspert
31-03-2012, 15:02
Magus widzę, że wychodzisz z założenia, że jak robić offtop to bez półśrodków.

Zeszliśmy z tematu słuchawek na "problemy" kolegi Frąckowiaka a kończymy tematem o audiofilskich nartach w zakładce elektrostaty :)

Pisząc o najlepszych nartach może myślałeś o tych za 42.000 euro?

http://www.assetus.pl/index/article,68,1,1.html