Audiohobby.pl

stereo-undeground.pl - informacje

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
21-11-2012, 22:37
oczywiście to dotyczy AH - nie wiem jak z SU
Odszedł 13.10.2016r.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
22-11-2012, 09:37
chcesz żebym zaproponował poszczególne wpisy do wywalenia?
Odszedł 13.10.2016r.

Corvus5

• 2596 / 5571
  • Ekspert
22-11-2012, 10:53
Napisał, poszło w świat, jest wszędzie zindeksowane. Nie da się usunąć.

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
22-11-2012, 10:54
@magus, przyglądnij się dokładnie wpisom i faktom. Straszenie sądem nie wyszło z informacji wklejanych od Piotra tylko zostało wywleczone z poziomu prywatnej korespondencji. Poza tym stronami w tym sporze są piotr Ryka jako autor tekstów oraz __kot__ i lancaster jako admini. Reszta to postronni komentatorzy. Na forum jest kilkuset użytkowników, każdy by sobie mógł pokomentować, tymczasem zajęło się tym mniej więcej stałe grono kilku dobrze znanych i aktywnych osób. Na końcu pada konstatacja, że to wszystko Piotr Ryka zrobił, albo przez Piotra Rykę. NIE ŁYKAM TEGO. Zrozumiałbym coś w stylu "napaskudziliśmy i warto by posprzątać", ale na wskazywanie (innych) winnych to akurat mam alergię.

@Gustaw, zauważ, że do dziś nie byłem stroną w wątku z Piotrem Ryką, a jedynie przekazywałem informacje. Kolega prosi o przysługę to ją spełniam.

zyzio

• 960 / 5998
  • Ekspert
22-11-2012, 11:11
Jajca panie, jajca...do sądu ! na pohybel  ! :-)

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
22-11-2012, 11:12
majkel

nie ma znaczenia, w jaki sposób PR poinformował Roberta że poda go do sądu
SU ma charakter społecznościowy (choć kręci tym tak naprawdę Robert) i on miał obowiązek wszystkich poinformować, że sytuacja jest taka a nie inna

co miał powiedzieć? "wiecie chłopaki pomysł z przeniesieniem recenzji na AH może i nie jest głupi, ale mam taki kaprys i tego nie zrobię"?

a z 3. strony
to nie było wyznanie miłosne, tudzież zwierzenia z obrzezania tylko "biznesowa" informacja
jeśli się P. Ryka wstydzi straszenia sądem, to niech tego po prostu nie robi

p.s. nie widziałem, żeby lan stwierdził, że "trzeba posprzątać po P. Ryce"
trzeba posprzątać, bo wątek ma służyć konkretnemu, konstruktywnemu celowi
i to nie jest nowy pomysł - pisałem o tym wczoraj, a może i nawet przedwczoraj
Odszedł 13.10.2016r.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
22-11-2012, 11:15
p.s. żeby było jasne

ja postuluję wywalenie wszystkiego, co ma charakter głupich pyskówek i tekstów z kosmosu
wszystkiego, tak żeby ktoś nie miał poczucia, że jego teksty wylatują ale przeciw niemu to już nie
Odszedł 13.10.2016r.

Gustaw

• Gość
22-11-2012, 11:17
>> majkel, 2012-11-22 10:54:39

>>Poza tym stronami w tym sporze są piotr Ryka jako autor tekstów oraz __kot__ i lancaster jako admini.

Od kiedy to Lancaster jest adminem SU? Na AH nie ma żadnego (zero, null) wpisu Piotra Ryki więc kwestię swoich innych wpisów niech Piotr załatwia gdzie indziej.

lancaster

• Gość
22-11-2012, 11:19
majkel, z mojej strony nie ma sporu. JAKI niby ?
Prywatne sprawy niech sobie Panowie załatwiaja na PW a nie publicznie. ZACZAŁ Piotr Ryka za TWOIM posrednictwem.
Jeśli któras ze stron tego NIE ROZUMIE, trudno. Dyskutowac o tym nie zamierzam bo nie ma o czym.
Gdyby facet CHCIAŁ coś załatwic elegancko "prywatnie" z kotem to by załatwił.

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
22-11-2012, 11:21
@Gustaw, szło o połączenie portali, które podobno miało przez chwilę miejsce. Nie wiem o co chodzi, nie wchodziłem w tamtym czasie na internet.

No i nie wychodzi na moje? Nie jesteś w temacie i eskalujesz. Gdyby nie komentowanie, temat by się dawno skończył, a Piotr tak nie denerwował i pisał kolejnych oświadczeń. Zostaw to. Lancaster sobie spokojnie radzi bez adwokatów w razie czego.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
22-11-2012, 11:23
majkel

jak ty możesz robić za adwokata PR, to my też chyba mamy rozwiązane ręce? :)
Odszedł 13.10.2016r.

__kot__

• 724 / 6106
  • Ekspert
22-11-2012, 11:28
Panowie, plizzzz

Ostatnie słowo wyjaśnienia i nie ciągnijmy już tego...

Piotr został poinformowany błędnie przez innego programistę, że do SU można wejść tylko z AH. Działo się to w momencie gdy w SU robiłem aktualizacje oprogramowania i serwis był zawieszony z przyczyn technicznych.
Oczywistą bzdurą była informacja o możliwości wchodzenia do SU tylko z AH. Programiscie owemu po prostu przeglądarka zadzaiłała z cache odpalając link do SU z bannerka wiszącego na AH.  Gdy chciał wejść "normalnie" to miał komunikat o pracach technicznych lub pustą stronę. Wysłał wiadomość informującą w ten sposób bPiotra o stanie SU (że można tam wejść tylko z AH ponieważ pewnie są one teraz "połączone"). Jest to przejaw braku dosyć podstawowych kwalifikacji, więc nie osądzajcie Piotra po tym zdażeniu.
Zareagował nerwowo ale, jak napisałem wcześniej, wyjaśniliśmy sobie wszystko i temat uważam za zamknięty. Was równeiż proszę o zakończenie

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
22-11-2012, 11:29
@magus, już to raz nazwałeś po imieniu - ja tu robiłem za medium. Druga różnica to taka, że __kot__ i lancaster mają loginy, a Piotr Ryka nie. Teraz jest jakaś karencja, że nie da się pisać zaraz po założeniu konta. W sumie ostrzej niż na audiostereo.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
22-11-2012, 11:30
majkel

serio, dlaczego nie wolno nam komentować faktu, że PR grozi usunięciem swoich PUBLICZNYCH recenzji z publicznego, w dodatku społecznościowego portalu?

skoro sam wystawia je na widok publiczny, to one przestają być jego prywatną sprawą - można komentować zarówno ich treść, jak i decyzje o ich przenoszeniu, czy usuwaniu

zrozum, to nie jest już wyłącznie prywatna sprawa Piotra Ryki, za sprawą Piotra Ryki właśnie
ja nie twierdzę, że on nie ma do nich praw broń Boże - ja tylko twierdzę, że ja mam prawo to komentować, m. in. jako czytelnik SU

czy jak GW (czy jakikolwiek inny portal) usunie z internetu jakiś swój artykuł, to czytelnicy mają wsadzić mordę w kubeł, bo to prywatna sprawa pana Michnika czy Wrońskiego?
(ewentualne gratyfikacje nie mają tu nic do rzeczy)
Odszedł 13.10.2016r.

Gustaw

• Gość
22-11-2012, 11:32
>> majkel, 2012-11-22 11:21:37
Lancaster sobie spokojnie radzi bez adwokatów w razie czego.

To na drugi raz pisz do Lancastera na pw, a nie umieszczaj wpisów w publicznym wątku siejąc nimi ferment.