>> lancaster, 2009-09-23 19:23:34
Nie mam porównania do Grado, bo żadnych nie słyszałem. Natomiast przerobiłem ze 100 kombinacji w CALach w poszukiwaniu tej najlepszej dla mnie i bardzo dużo da się zmienić w dźwięku z tych słuchawek. Tylko że każdy ma inne preferencje lub priorytety.
Na 100% w najbliższym czasie wrócę do podmiany padów, bo już to kilka razy robiłem. Nie wiem tylko czy przebiją moje obecne, bo te oryginalne mam już mocno stuningowane, a te, które chce dać niestety nie pozwalają na niektóre modyfikacje, np. blaszki rozpraszające, modulujące odbicia i dające przestrzeń.
Na szczęście powoli zaczynam słyszeć czy różnica jest po stronie muszli, czy po stronie ucha i obecnie to po stronie ucha następuje większa degradacja niż po drugiej stronie przetwornika. Co najważniejsze, realność głosu wymaga zmiany padów. Bez zmiany padów (modyfikacje mogą być) można najwyżej uzyskać bardzo dobry dźwięk, ale nie da się oszukać człowieka. Przy zmianach padów chyba dałem się oszukać, ale koszty tego były za duże. Teraz mi zaczyna tego brakować.