Dzięki za odpowiedzi:)
Powiem tak, to co napisał Paweł na początku "Dodam jeszcze, że po przesiadce z CAL! na SR60(wykluczając już ich odmienna prezentację) można odnieść wrażenie ogromnego spadku jakości." to m nie najbardziej interesowało bo to samo odczuwam ja po przesiadce z ES7 na KPP(przewaga ES7 wg mnie jest znaczna, ES7 mam rekablowane ale kabelek firmowy nie jest az taki zły)
"HD580 mozna dostac za ok 400 a moim zdaniem sa wyraznie lepsze od CAL czy sr60." może sa lepsze ale nie chce produktów niskiej pułki sennheisera, jak będę za bogaty to kupie HD800 lub HD600 lub HD650. Ogolnie dzwięk senków nie przypada mi do gustu, no i zawiodłem sie nie raz na firmie.
"CAL są jakościowo na sporo wyższej półce niż SR60" znów to co mnie interesowało.
A teraz powrót do kolegi Pawła, otóż po ES7 bez korekcji EQ mam pewny niedosyt, one nie mają basu(nie mam odpowiedniego zródła ale podłaczająć pod technics SU-V560 czuje sie bas na sobie az! ale jakość to skandal!) Słucham na laptopie z podpiętym pod USB Beresem 7520 V2 i mi starcza, ale niestety basu mało:( Koryguje to EQ sobie, a nie chciał bym tego robić, potrzebuje słuchawki z niezłym kopytem na basie, nie wiem jak jest w CAL ale SR60 wyglądają po charce na dość zbasowione(co mi pasuje). A poza basem, lubie jak słuchawki radzą sobie z każdą muzyką, mimo ze wole jednak ocieplone klimaty to czesto włączam coś gdzie talerz perkusji to ma być talerz a nie plastikowy talerzyk z tesco! Co do srednich tonów to to samo, tam gdzie delikatnie to delikatnie ale nie za mocno bo sam miód niepasuje jednak, a gdzie agresja to agresja. ES7 uważam za takie pośrednie ale nie zaszkodziło by jakby były ciut ostrzejsze. KPP wg mnie ostrzejsze. Nie wiem czy to wina konstrukcji zamknieta/otwarta, nie interesuje mnie to:)
Tak czy siak wczoraj wpłaciłem kase na konto i zamierzam kupić CAL! tylko że recabling bedzie wskazany ale w watkach o CAL niczego mądrego dowiedzieć sie nie moge, gdyż pisze tam każdy i poleca co innego. Nic sensownego w tym motłochu znajleźć nie mogłem. Proszę wiec powiedźcie co Waszym zdaniem zasługuje na uwage(nie chodzi mi o kable po pare stów za metr, wolal bym coś tanszego co też da efekt, bo ulepszanie sluchawek wartych 250zl kablem za tą samą cene moim zdaniem mija sie z celem, lepiej było kupić lepsze słuchawki wtedy za 500zl np)