Miałem dzisiaj przyjemność słuchać ostatniego letniego koncertu Kraków-jak gmina nie da kasy to następnych nie będzie :(
Panie Prezydencie Majchrowski sypnijta kasą bo do kolejnego lata są jeszcze 3 pory roku a wiele osób sadząc po wieku publiczności z muzyka na żywo już kontaktu nie będzie miało (pusto w szkatule).
No cóż dziś pan czepialski zachowa swoje uwagi dla siebie co do realizacji technicznej cudów nie było ale co tam-za darmo było, czegóż się czepiać pózniej puszczany koncert zespołu REM w Radio Kraków (na antenie) był dwie klasy gorzej nagrany.
Mam ciekawą informację dla fanów Pani Pauliny Bisztygi wychodzi na dniach nowa płyta i zdaję mi się że także dla miłośników gitary basowej będzie tam raj dla uszów .Pani Paulina przyznała że pora słuchania w niedzielę jest z deczka zboczona jak na koncerty ale się artystka i wszyscy muzycy pobudzili tak że od połowy koncertu było już gorąco, był nawet taki moment że podejrzewałem że jakieś pary zaczną wywijać tango na dziedzincu, szkoda że w publice już nie ta krew .
Nasza wokalistka zaanektowała sobie świetnych muzyków:
Wiktoria Chrobak - perkusja
Przemek Sokół-trąbka
Krzysztof Łochowicz -gitara
Roman Ślazyk -kontrabas, bas
I w sumie niesprawiedliwie będzie jak kogoś wyróżnię ale sztuka nie znosi demokrację zacznę od młodego człowieka Przemka Sokoła na prawdę ma potencjał ten człowiek jeszcze tylko prac, praca; naprawdę fajnie go było słuchać. Roman Ślazyk jeśli tak tylko było go słychać live na dzisiejszym koncercie to na nowej płycie powali was dokładnie, nie będziecie się mogli od płyty oderwać. Cały zespół Pani Bisztygi genialnie jak klamrą spinał Krzysztof Łochowicz usłyszałem coś niesamowitego taka synergię rytmu,synchronizacje dżwieku dzięki diamencikowi (chyba z Tarnowa) Pani Wiktorii Chrobak ta dziewczyna z odjechanym w czasie grania utworów wzrokiem pokazała co to jest gra na perkusji, po prostu miodzio,miodzio,miodzio; pełna kultura (no cóż muzykę klasyczną też umie grać i ze szkół muzycznych ją pewnie wyniosła) Jak jej nikt nie porwie do jakiegoś światowego zespołu to dla sztuki gry na perkusji będzie wielka szkoda-trochę mi tylko z wizualnych stron było szkoda że ta niepozorna dziewczynka zamiast pokazywać swoje śliczne uśmiechnięte ząbki; dziamdziała gumę-już dorosłą jesteś pannicą ;)
Czekam na nową płytę Pani Paulino z niecierpliwością i sadzę że będzie to Pani udany eksperyment
Rafaell
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------