PS500e potrzebuję głównie z tego względu że chcę mieć małe grado które grają zdziebko inaczej od duzych a i słuchanie na jednych i tych samych słuchawkach mnie nudzi. Po prostu tej samej sygnatury chcę ale inaczej trochę dźwięk podany, może bardziej obciążony na basie i bliższy, bo mam ostatnio fazę na dark sythwave i ciężkie rzeczy generalnie. Od czasu do czasu można zrobić przesiadkę z jednych na drugich i inaczej odnieść się do różnych typów muzyki.
GS1000e podjąłem decyzję że jednak nie sprzedaję, zostawię je sobie, bo na razie to dla mnie punkt odniesienia jak można zajefajnie podać muzyczkę na ucho, taką "fajność" z słuchawek innych manufaktur mają D8000. Zresztą prezentów nie będę nikomu robił, tyle wygrzewania i teraz sprzedawać, grzać potem od nowa. Nauczyłem się na błędzie pastwy który swoje sprzedał i do dziś żałuje. Teraz są tak rozegrane po przewalcowaniu ich na Black Pearl muzyką elektroniczną z EQ że nie wierzę że to te same słuchawki, kluczowy był ostatni tydzień dla nich.
A coś z serii PRO do cięższego łupania się zawsze przyda. Chyba sobie zrobię swoją małą kolekcję słuchawek Johna jak Ci z Ameryki. Podobają mi się te zdjęcia gdzie leży kupa tych gradosów obok siebie ;) Jak John zejdzie, to nie wiem czy Johnatan tak nastroi. Bez niego to już chyba nie będzie grado. Jestem coraz bardziej zakochany w tym dźwieku :D