Przemily watek w ktorym ktos pyta o sluchawki Grado z innego forum:
Pozwolcie, ze zacytuje kilka moich ulubionych fragmentow:
"Szukam słuchawek do domu, do dyskretnego słuchania mojej muzyki, którą gram i której słucham" (...)
"Myślałem o często polecanych Grado RS1i (bo GS1000i są jednak za drogie), ale posłuchałem ich chwilę i brzmienie wydało mi się fatalne, w ogóle nie miały basu, a pozostałe zakresy były bardzo nerwowe, ostre, tak jak gdyby słuchawki były w jakiś sposób uszkodzone. Nie wiem, czy egzemplarz w sklepie był wadliwy czy może ten model tak gra i powinienem spróbować innego modelu tej marki?"
"Ale tych RS-1i słuchałem z jakiegoś drogiego wzmacniacza lampowego za ponad 1400$ i teraz nie wiem, czy zamawiać te słuchawki, bo tamten egzemplarz na bank był uszkodzony, czy dać spokój i kupić coś innego."
"Jak mam to rozumieć ? Tzn, że one tak po prostu grają? Jeśli tak, to są niezłe jaja. Tylko skąd te zachwyty audiofilów nad marką Grado? Co prawda kilka osób powiedziało mi, że są to słuchawki dla głuchych, zwłaszcza facet ze sklepu muzycznego, gdzie kupowałem Sony Z1000, ale nie bardzo wiedziałem o co chodzi, a tam Grado nie mieli, bo jak uzasadnili - to są słuchawki audiofilskie a nie pro. Dziwny gust maja ci audiofile w takim razie."
http://forum.mp3store.pl/topic/74486-sluchawki-do-domu/Polecam! :)