Audiohobby.pl

Tybetańskie czary mary Acustic Art. :-)))

lancaster

• Gość
01-10-2012, 09:02
Zupełnie serio, jeśli ktoś tam robi tylko eksperymenty to calkiem spoko :-) Zajrzałem do watku na as z ktorego pochodzi zdjęcie. Wygląda na to że facet zadowolony z efektów.

Panowie, co by nie mówić nie ma szans, zeby taka (czy nawet mniejsza zdecydowanie ;-)) ilosć ustrojstw nie wpłyneła tak czy inaczej na akustykę pomieszczenia. Wełny, panele DIY oprócz tego ze pochłaniają "co trzeba" to pochałaniają środki niewielkie.

Roland, zmiana mieszkania zeby słuchać muzyki ? W każdym pomieszczneiu można. Do tak małego polecałbym niewielkie monitory a najlepiej glośnik koaksjalny lub fullrange. Pewnie ze lepiej miec do dyspozycji pomieszczenie 30-50m2 niz 9, ale nawet w malym po dobraniu zestawów moze być OK.

zdezintegrowany

• 1278 / 4898
  • Ekspert
01-10-2012, 10:01
Roland niestety ma rację ... ten pokój to istne audiofilskie delirium!
Jedyne pocieszenie jest takie, że po tych wszystkich audiofilskich uniesieniach właściciel będzie mógł położyć te wszystkie "sienniki" na podłodze i zasnąć pełen audiofilskiego spełnienia.

Tak to właśnie wygląda audiofilia na biedaka ... goło ale w ostrogach :)
Współczuje rodzinie ...:(

magus --> sprzedając te graty myślę że na 2-3 metry by starczyło :)

zdezintegrowany

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-10-2012, 10:09
Leżę martwy.....

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-10-2012, 10:21
"wystarczy podczas słuchania zmaknąć oczy. Dźwięk robi się szerszy niz mój pokój".
Przecież pakuję ostatnio bez przerwy do tych audiosyfiljkso zakutych łbów: Wyobraźnia to podstawa !!!

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
01-10-2012, 10:21
zdezi,

drążyłeś oryginalny wątek, wiesz coś więcej o właścicielu tego pokoju?
Odszedł 13.10.2016r.

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-10-2012, 10:29
http://www.audiostereo.pl/hi-endowy-kloc-xindaka-xindak-a600e_94066.html   - no zmartwychwstałem ! :D  Gostek chce tam upchnąć to bydlę: http://audio.com.pl/newsy-sprzetowe/koncowka-mocy-xindak-a-600p  Alleluja !!!     :-))))))

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-10-2012, 10:32
>> Gustaw, 2012-09-30 22:00:06
Też mi się podoba. Myślę jednak, że te kolumny są zbyt małe. Proponuje coś większego i dodatkowo dwa największe sub-y Velodyne. Jeżeli jednak wystąpią problemy z basem to zawsze można dorzucić kilka lub kilkanaście paneli akustycznych.

Większy wzmak jest już w planach :D Przyjdzie czas i na kolumny ! :D

Gustaw

• Gość
01-10-2012, 10:36
Myślę, że da się tam upchnąć nawet coś takiego ...

zdezintegrowany

• 1278 / 4898
  • Ekspert
01-10-2012, 10:44
magus -->

tematu nie drążyłem ...
jako osoba z podobnym, aczkolwiek w pełni zaleczonym już "upośledzeniem" staram się ograniczać kontakt z tego typu chorymi osobnikami ...

Najgorszym w tym wszystkim nie jest ten pokój, ten sprzęt ... ale to, że ten osobnik utracił całkowity kontakt ze swoim mózgiem!  
Do tego w wątku  tym wypowiada się mnóstwo podobnych poyebów, którzy nie wiem czy z zazdrości, niewiedzy, czy tylko dla zabawy i poklasku nakręcają kolesia!

zdezintegrowany

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
01-10-2012, 10:58
zdezi,

kiedyś czytałem na AH opowieści jakiegoś "biedaka" żywiącego się marchewką i jabłkami, który również "utracił całkowity kontakt ze swoim mózgiem", ale dorabiał do tego niesamowite teorie dietetyczne

generalnie "goło ale w ostrogach" - "współczuję rodzinie" tego "poyeba"
Odszedł 13.10.2016r.

zdezintegrowany

• 1278 / 4898
  • Ekspert
01-10-2012, 11:00
magus -->
mogłem to być i ja :) ... ciagle jestem na odwyku ;)
pozdrawiam,

zdezintegrowany

Rolandsinger

• 2894 / 6104
  • Ekspert
01-10-2012, 11:10
I o to chodzi Panowie. Przeciętnie sytuowanych audiofilów jest tyle samo, co w ogóle populacji. Innymi słowy, większość ludzi nie zajmuje się yachtingiem ani nawet hippingiem, bo są to ekskluzywne hobby dla ludzi wysoko sytuowanych. Analogicznie jest z audiofilią, jeśli ktoś kupuje kabel zasilający za 2 kafle, tzn. że stać go na niekrępujący dom, a jeśli mieszka w jamie z żelbetonu wyłożonej gąbką i kupuje kabel za takie pieniądze, to coś jest z nim nie teges.

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

lancaster

• Gość
01-10-2012, 11:13
Panowie, przestańcie takie rzeczy wypisywac bo ludzie przestaną wklejac fotki swoich pokoi odsluchowych :-)))

Maly pokój - małe zestawy (najlepiej coax lub fullrange). Welkosc pomieszczenia nie determinuje braku mozliwosci uzyskania w nim dobrego dźwięku. W opcji wykwint wstawilby sobie facet SF Guarnieri (v1) do tego jakiś przyzwoita lampa, dobrze ustawił zestawy, po bokach tylko po 1 panelu, zamiast pomarańczowej gustownej zasłony jakaś dobra kotara (ew za kotara w narozniki jakies cwiercwałki, lub pułapka basowa na zasadzie rezonatora - wg uznania i wiedzy), na podłodze dywan, maly stolik żeby było gdzie kawe czy co kto tam lubi postawić...ew jakiś fajny bajer na sufit i mamy szanse na naprawde fajny dźwiek a pomieszczene wyglada ludzko.

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
01-10-2012, 11:16
Roland,,

a skąd wiesz,że go nie stać?

ja np. w Londynie poznałem autentycznego milionera (Rolls-Royce, etc.), który chodził w podartych spodniach i jeździł zdezelowanym rowerem
co ciekawe, kiedy ten facet wchodził do sklepu, to nie musiał błyskać ekspedientkom złotymi kartami kredytowymi, żeby mu nadskakiwały (nie, nie znały go - pytałem)
zgaduję, że gdyby wszedł do twojego sklepu, to zadzwoniłbyś po policję
Odszedł 13.10.2016r.

Cypis

• 2479 / 5242
  • Ekspert
01-10-2012, 11:18
>> lancaster, 2012-10-01 11:13:44

Zapomniałeś o najważniejszym w takim pokoju. O płytach do słuchania. :-P

P.S. Rzeczywiści. W małym pokoju, delikatnie, choć skutecznie, wytłumionym, dobry fullrange jak znalazł ;) BTW. K...a jak to "węglowe" 18cm gra!

Pzdr, Tomek
d(-_-)b