>> Rafaell, 2009-03-20 11:25:12
>> Bednaar, 2009-03-20 11:13:44
Słabsza, lepsza a konkretnie które aspekty dżwięku?
Dźwięk z dziurki DCD-1015 był nieco "poszarpany", zmatowiony, szorstki i brudny w porównaniu z Holdegronem - tutaj był bardziej gładki, czysty i dałą się odczuć lepsza szczegółowość. To na Sennkach HD600.
Teraz po kolei, jak grają moje K530 pod poszczególnymi aplifikacjami:
- Onkyo Integra A8670 - bardzo szeroka scena, ale słabo zbudowana wgłąb, barwy zmatowione, kluchowaty bas, słychać zaowalowanie górnych rejestrów - lekkie przymulenie;
- Denon DCD-500AE - lepsza góra niz w przypadku Onkyo, a co za tym idzie wydaje się też, że nieco lepsza szczegółowość (być może to kwestia subiektywna - często tak odczuwam, gdy góra jest nieco ostrzejsza), bas nieco mniej kluchowaty, ale jednak... no i dźwięk w mniejszym stopniu zmatowiony,
- Holdegron wersja standard - scena nieco węższa, ale dużo lepiej zbudowana wgłąb, zero przymulenia, zmatowienia i kluchy, bas bardzo szybki, bardzo duża szczegółowość - zdaje mi się, że słyszę więcej detali niż na HD600, za to dźwięk z K530 jest jakby chudszy - bardziej konturowy, suchy i mniej wypełniony, uboższy barwowo niż w przypadku HD600 - te ostatnie uwagi oczywiście dotyczą różnic prezentacji samych słuchawek. Ogólnie uzyskałem taki dźwięk, jaki chciałem - choć pewnie wielu z Was nie podobałoby się zbytnie konturowanie i słabe wypełnienie. Być może to też kwestia słabego źródła - Denon DCD-485 - ale ponoć jest to model łatwo modyfikowalny, zatem to będzie następny krok - jeśli finanse pozwolą.
>> Rafaell, 2009-03-20 11:25:12
To nie reklama dla gospodyń domowych, tylko poważne forum.
Tego rodzaju uwagi są zbędne i należy się 10 razy zastanowić, zanim się napisze coś w podobnym tonie. Chyba nie musze tłumaczyć, dlaczego? W razie wątpliwości zapraszam na priwa.