Karol, jak przyjdą to zobaczymy. Może będą inaczej grały a może ja mam bardziej przydeptany słuch i mi będą odpowiadały. Nie omieszkam dam znać, czy mi pasują :)))
Naprawę takie słabe dla Ciebie?
ISK9999 lepsze? Pytam serio, mnie nic w audio nie zdziwi, ceny mają się często nijak do jakości dźwięku ;)
Jak wiesz żeby posłuchać muzyki, wystarczą jakiekolwiek głośniki.
Mogę być też połączone pałąkiem i zawieszone na głowie. ;)
Dalej to już kwestia oczekiwań i porównań.
Ja HE-R9 porównywałem z HE-R10 i przy nich wypadały słabo. Oczekiwałem od nich więcej.
Doszły do tego ewidentne, jak dla mnie wady, jeżeli chodzi o damskie wokale, odwzorowanie dźwięku blach i coś tam jeszcze.
Być może dotyczyło to tylko tego egzemplarza, być może trzeba je było "grzać" dalej.
Nie miałem tyle czasu i nie chciałem ryzykować, mając dobrze grające HE-R10.
Odesłałem R9 i zostawiłem dziesiątki. Jak pisałem, zapłaciłem za nie ponad 3k PLN.
Po ISK HD9999 niczego się nie spodziałem. Kosztowały 300 zł, czyli dziesięć razy mniej i nie grają gorzej.
Nie są jakoś tam specjalnie lepsze, nie biją R9 na głowę, ale nie mają tych wad o których wspomniałem przy R9.
Za to przy R9, wyglądają tandetnie. :)
W moim odbiorze, jeżeli chodzi o granie, to za ISK HD9999 spokojnie mógłbym dać 500zł a nawet trochę więcej.
Przy tak grających HE-R9 jak te moje, 5 stów to właściwa cena i jeżeli tyle bym zapłacił, pewnie by zostały.
Podobnie jak Hifiman Sundara Closed-Back. To mniej więcej ten sam poziom grania co HE-R9.
Według mnie, poziom wad w odtwarzanym dźwięku, też podobny.
Myślę, że wiesz co mam na myśli, bo pisałeś że HE Sundara najlepiej ci się słucha cicho. :)
Ja uważam, że takie oceny bardzo zależą od tego, co się lubi i jakiej muzyki słucha.
Istotne jest też to czego się oczekuje, z czym je porównujemy i czy nasz tor im "służy".
Dlatego nic nie zastąpi samodzielnych odsłuchów, przy takich zakupach.
Ciekawi mnie jak zagra ten twój egzemplarz, jak wypadnie np. na tle Audeze LCD-2?
Było by super, gdyby zagrał rewelacyjnie. :)
Żeby jakoś podsumować...
@aulait gdybym miał tylko HE-R9 (albo tylko HE Sundara CB) do słuchania muzyki, zapewne nie byłbym z tego powodu nieszczęśliwy. :-)