@Koledzy Krakowianie, napiszcie na której godzinie ustawiony był potencjometr w Lake People, kiedy słuchaliście K340 i Pioneer Monitor 10?
@Vector,
Nie zgadzam sięz oceną SR325i w kwestii basu. Akurat ich mankamentem jest brak wypełnienia w wyższym basie, co powoduje, że jest on twardy i zdecydowany, ale mało fizjologiczny. Pożycz od kogoś wyższy model Grado i porównaj z SR325i, to się zorientujesz OCB. Ja też myślałem, że bas w SR325i to full wypas referencja, ale zwrócił mi uwagę jeden gostek z Head-Fi na owo odchudzenie wyższego basu. Akurat w dół to one schodzą dość nisko, chyba niżej niż RS2, ale gatunkowo RS2 bas mają lepszy.
Opinia o CAL! wskazuje na ledwie zapoczątkowany proces wygrzewania. Te słuchawki mają 1.3W mocy maksymalnej, a to znaczy, że dalsze etapy wygrzewania powinny się odbywać między 10-tą a 12-tą godziną, zależnie od wzmocnienia wzmacniacza i charakterystyki potencjometru. One muszą trząść się od basu, i tak kilkadziesiąt godzin.
Creative Aurvana Live! grają ciepłym, pełnym dźwiękiem, ale u mnie nie ma spowolnienia, raczej dźwięk potrafi mi się kojarzyć z odtwarzanym z winyla, taki fajnie analogowy. W ogóle przesiadka z SR325i na CAL! i vice versa to niezły trening dla mózgu, bo za każdym razem trzeba się długo przyzwyczajać do całkiem odmiennej charakterystyki, ale już po przyzwyczajeniu w obu przypadkach jest miodnie.