Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

Rafaell

• 5033 / 6362
  • Ekspert
23-07-2009, 17:47
Panowie litości ja wiem że dziśiaj 2 najgorętszy dzień lata ale po co się kłócić?  Ja juz słuchałem dziś u siebie ponad 4 godziny na lake People G99/2 Sennheiserów HD 800 (dzięki uprzejmosci kolegi wiktora). Wieczorkiem podjedzie do mnie kolega aasat z Rudistorem i innymi słuchawkami, posłuchamy i coś sensownego napiszemy, oczywiście każdy od siebie.  

Rafaell          

Mogos

• 382 / 6263
  • Zaawansowany użytkownik
23-07-2009, 18:02
Boże teorie spiskowe, ciemne strony mocy inne złowieszcze oskarżenia. A może po prostu Piotr jest fanem szkoły grania Grado i tyle. Po co te emocje i inwektywy. Nie pasują mu HD 800 i już. Słyszał i słucha lepszych i tyle. Może to być kwestią gustu albo w jego systemie po prostu grają słabo. Albo już sam nie wiem co a wkrótce się sam przekonam. Jak zagrają ciekawiej (nie nazwałbym tego lepiej) to i tak jest już dobrze przy ich cenie. Denony D5000 w Polsce kosztują około 2500. Będzie to dobry zakup na jaki mnie w danej chwili stać i nie koniecznie musi być najlepszy. A PS 1000 chętnie bym posłuchał. Może ktoś z Dolnego Śląska ma i na odmianę jest ciekaw HD 800.
niech gra muzyka, a z całą resztą jakoś będzie

MIKADO

• 82 / 6010
  • Użytkownik
23-07-2009, 18:27
Czy nowa wersja Grado gs1000i różni się odsłuchowo od starego modelu?
MIKADO

Gustaw

• Gość
23-07-2009, 18:36
Piotr może trochę poważnie wygląda na swoim zdjęciu ale to walenie w pysk odebrałem jako ironię.
Ja, będąc na miejscu Piotra, co najmniej spaliłbym Wam samochody ;-)))

MIKADO

• 82 / 6010
  • Użytkownik
23-07-2009, 18:40
Zadając pytanie odnośnie Grado gs1000i miałem na myśli czy jest to zmiana na plus czy raczej stara wersja jest lepsza ?
MIKADO

Mogos

• 382 / 6263
  • Zaawansowany użytkownik
23-07-2009, 18:41
Ciekawe jaką muzykę by sobie puścił patrząc jak się palą. No i chyba Grado by się w takich sytuacjach najbardziej nadawały.
niech gra muzyka, a z całą resztą jakoś będzie

majkel

• 7477 / 6365
  • Ekspert
23-07-2009, 18:45
>> MIKADO, 2009-07-23 18:27:53
Czy nowa wersja Grado gs1000i różni się odsłuchowo od starego modelu?

Według mnie nie, lub nie bardziej niż GS1000 z różnych okresów produkcji między sobą. Słuchałem tych i tych, ale nie porównywałem łeb w łeb.

Poza tym pozwolę sobie zauważyć, iż dzisiejsza dyskusja o HD800 chwilami zaczęła sięgać dna. Ciekawe jakby wyglądały dyskusje z Rolandsingerem na temat GS1000 i paru innych modeli Grado, gdyby podchodzić do jego wypowiedzi z takim tępym zacietrzewieniem jak to dziś miało miejsce wobec osób nie zachwyconych jednoznacznie sposobem grania Sennheiserów. I tu nawet nie chodzi o to, że ktoś je zjechał, ale o to, że nie potwierdził ich boskości czołobitnymi frazami wyklepanymi trzęsącymi się z wrażenia dłońmi. Pochwalić pewne aspekty, ale zganić subiektywnie inne - to się nie godzi! Murem stoją za tym statystyki head-fi i cztery miesiące napalania się na nie. Więcej dystansu, panowie, to tylko słuchawki.

Gustaw

• Gość
23-07-2009, 19:03
>> Piotr Ryka, 2009-07-23 18:55:28

Piotrze,
Uważam, że jesteś tajnym agentem, zrzuconym osobiście przez Johna Grado z pokładu amerykańskiego bombowca B52 (wraz ze stonką).
Zostałeś w porę wykryty więc nie masz innego wyjścia jak tylko przejście na stronę Sennheisera. W związku z tym proszę o przemyślenie sprawy i ponowne napisanie recenzji HD800. :-)

Gustaw

• Gość
23-07-2009, 19:11
>> Piotr Ryka, 2009-07-23 19:10:14

:)

Kicek

• 123 / 5956
  • Aktywny użytkownik
23-07-2009, 19:21
Panowie, Panowie....! Spokojnie!
.......................................

A może te moje Dt880pro grają trochę lepiej niż HD800!  Możliwe li to...?

Kicek

• 123 / 5956
  • Aktywny użytkownik
23-07-2009, 19:31
Piotrze! Ja uwielbiam te twoje poetyckie recenzje! Cieszę się, że wróciłeś!

MIKADO

• 82 / 6010
  • Użytkownik
23-07-2009, 19:51
Chciałbym bardzo podziękować za tą recenzję Panie Piotrze, przyznam się iż jej wynik nie jest po mojej myśli już prawie stałem w kolejce do sklepu po te nowe hd800, a tak trzeba będzie poczekać , poczytać może skierować się w inną stronę. Kazdy może mieć inne zdanie proszę bardzo, niech sie wypowie i uzasadni wtedy można dyskutować . Po co zaśmiecać to forum. Jeszcze raz dziękuję
MIKADO

pastwa

• 3848 / 6365
  • Ekspert
23-07-2009, 20:45
Panocki, jak tak (wyrazajac dezaprobate dla autora, a nie dla jego argumentow) bedziemy sie rzucac o kazda recenzje,ktora jest nam nie wsmak lub tez nie po oficjalnie przyjetej linii, to sie ludzie zaczna bac pisac prawde i bedzie klops, znaczy sie, bede klony jednej i tej samej wypowiedzi, a przeciez nie o to biega w tej zabawie. Ja doszedlem juz do takiego pogladu na swoje GS-1000, ze w sumie to moga sobie ludzie po nich jezdzic do woli (jak przykladowo Roland pisze o nich, ze sa szarlatansko wycenionym odpadkiem produkcyjnym wyrobow dla gluchych, to ja mowie sobie w duchu, dokladnie tak wlasnie jest i czuje do takiej wypowiedzi sympatie, bo w zyciu bym sobie nie pozwolil obrazic sie na kogos za jego zdanie o moich/danych sluchawkach), zupelnie to nie zmieni mojego ich odbioru, co najwyzej moze byc bolesne przy odsprzedazy, a na ta sie nie zanosi, a pewnikiem nie z powodu wymiany ich na jakies inne sluchawki, wliczajac w to i walcowate PS-1000.

kopaczmopa

• 786 / 6305
  • Ekspert
23-07-2009, 22:20
Piotrze nie bądź ze smieszny, a może to co ja napisałem to tez ironia? Każdy kij ma przeciez 2 konce.

>>
A najzabawniejsze jest to, że zarzucasz mi konstruowanie teorii spiskowej wokół HD 800 i jednym tchem piszesz dalej, że jestem po stronie Grado. To jak, jest ta stronniczość według ciebie, czy jej nie ma?

Może Ciebie to bawi ale ja nie rozumiem o co Ci tu chodzi i w czym widzisz sprzeczność?

>>A tak nawiasem, twierdzenie, że wydałem o Sennheiserach złą opinię, bo jestem fanem Grado, jest zwykłą potwarzą, za którą należy się w pysk.

Nie wiem jak Ty ale ja nie mam pyska także szukaj wśród tych co maja.

>>No oczywiście, Piotr jest wielkim fanem Grado i tak naprawdę tylko je ceni, skrycie działając przeciw wszystkim innym słuchawkom....
Ceni je aż tak bardzo, że aż ich nie posiada. A może ukrywa pod kanapą?

A może nie posiada bo sa zbyt powszechne na forum?

>>Ciekawe jakby wyglądały dyskusje z Rolandsingerem na temat GS1000 i paru innych modeli Grado, gdyby podchodzić do jego wypowiedzi z takim tępym zacietrzewieniem jak to dziś miało miejsce wobec osób nie zachwyconych jednoznacznie sposobem grania Sennheiserów

No i jak majkel wyglądały? Powiem Ci ze slabo.

Do tego po prostu ciezko sie czyta belkot o marketingu i promowaniu Senkow na Head-Fi i tego ze ludzie boja sie je porownywac z Grado i w ogole Ci Hamerykance to sa stronniczy jak jeden maz, przekupieni, na pewno.

>>Ale jak ktoś mi pisze, że "pierdzielę" głupoty i Sennheiserach, bo lubię Grado, to trudno żebym milczał.

Piotr możesz proszę rozumowac co się pisze a nie pisac jak chciałbyś żeby pisano?
Pierdzielisz o jakims marketingu Sennheisera. A ze lubisz brzmienie Grado to co – zaprzeczysz?
Oddziel te 2 rzeczy.

>>A może te moje Dt880pro grają trochę lepiej niż HD800! Możliwe li to...?

Kicek – nie szukaj na sile powodu żeby nie kupowac droższych słuchawek, po prostu ciesz się 880tkami, nawet jeśli sa gorsze.,

>>Nie zamierzam nikogo odwodzić od zakupu HD 800. Stanowczo jednak doradzam odsłuch przedzakupowy i nie przyznaję im własnej rekomendacji. Przynajmniej na razie.

I to jest jak najbardziej ok. , ale ja po prostu podejrzewam Piotrze ze Tobie po prostu nie podchodzi Sennheiserowe granie wolisz szkole Grado. Ciezko się do tego przyznac?
ciekawosc brzmienia

pastwa

• 3848 / 6365
  • Ekspert
23-07-2009, 22:44
To zeby bylo jeszcze smieszniej (skoro juz tyle sie tu mietosi ow zwrot \'gradowego grania\', ktory mnie osobiscie nic nie mowi, tak samo jak \'beyerdynamicowe brzmienie\', tez nic mi nie mowi w oderwaniu od konkretnych modeli), dodam od siebie, ze " dzwieku Grado\', a zwlaszcza takiego, jaki jest tu prezentowany przez ich przeciwnikow, osobiscie nie trawie, co wiecej, mnie sie nie podobaly praktycznie zadne Grado (nie sluchalem tylko RS-1, a SR-60 i 80 bylem nawet krotko wlascicielem, rozczarowanym nimi, co prawda) z nizszych modeli, albo inaczej, zadnych z nich nie chcialbym miec w domu na dluzej mogac wydac dana sume dowolnie, a mimo to, mam i bardzo sobie chwale GS-1000. Taki maly wtret to jest, zadna tam riposta do konkretnej wypowiedzi.