Piotr Ryka:
Pewnie, ze wolno :)
E9 jeszcze nie mam, GS-1000 mam dopiero od ..hmm - okolo 3 tygodni.
Jako zrodlo jest Lynx Two a docelowym wzmacniaczem na ktorego przesylke czekam jest RudiStor NX-33.
Planuje sie takze wyposazyc w rekodzielo Majkela, gdyz na ostatnim spotkaniu u Rolanda ten wzmacniacz b. mi sie podobal. W tej chwili mam jeden wzmacniacz do typowo amatorskich zastosowan domoroslego muzykowania oraz nabyty dosc przypadkowo Xiang Scheng 708B.
Co do zrodla, domoroslo muzykuje wiec zeby pogodzic 2 w 1 wybralem lepszy interface PCI zamiast po prostu odtwarzacz lub DAC USB/FireWire ktorych tez za bardzo posluchac sie u nas w kraju nie da. (Bylem zainteresowany Apogee MiniDACiem i polecanym przez Rafaella Lavry DA10)
Sluchalem tez przez ostatnie miesiace roznych wzmacniaczy u znajomych czy w salonach i podpinalem tam RS2 i GS1000 oraz HD 25-1. Mialem okazje sluchac egzemplarza demo RudiStora NX-02 ktory bardzo mi sie spodobal w polaczeniu z GS1000 dlatego tez i po wczesiejszej radzie Pastwa ktory ma RudiStora RPX-33 zdecydowalem, ze bedzie to RudiStor i ze taki granie mi pasuje. Na poczatku chcialem pojsc w Yamamoto HA-02 lub Corda Opera.
Duzo myslalem tez o RSA Raptorze. Jednak ani Yamamoto ani Opery ani Raptora nie mialem gdzie posluchac.
E9 zamowilem po dobrej cenie (uzywane) bez mozliwosci wczesniejszego odsluchu, aby zobaczyc co lepiej zgra sie z moim sprzetem.
Ogolnie nie przywiazuje za duzej wagi do tego co aktualnie posiadam, wychodze z zalozenie ze sprzet to nie przyjaciele i zawsze mozna go zmienic na inny :) Jak nie bedzie dobrze - cos wypadnie a wpadnie cos innego.
A i podlaczenie slabego sprzetu do dobrego i odwrotnie nie uwazam za zadna profanacje - w ten sposob mozna ten sprzet o wiele lepiej poznac i zbadac co np. nam przeszkadza :)
GS1000 i E9 podlaczam/podlacze takze do Rio Karmy i Clixa2.