Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

Rolandsinger

• 2894 / 6087
  • Ekspert
13-05-2013, 18:27
Kolejna prowokacja, albo faktycznie audiomaniacy to takie metro-hipsterskie stworzenia zatracone w romantycznej wizji świata, klienci kupujący ulotne emocje, bez względu na cenę.

BTW. K701 to są jedne z najlepszych słuchawek, jakie miałem do akustycznych nagrań i basta.
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

folab

• 297 / 6086
  • Zaawansowany użytkownik
13-05-2013, 19:30
Rolandsinger,nie wiem czy było o tym,ale jak się mają Senheiser HD-600 do K701 ?

Karol

• 2027 / 4516
  • Ekspert
13-05-2013, 21:05
 >> Rolandsinger, 2013-05-13 18:27:59
Kolejna prowokacja, albo faktycznie audiomaniacy to takie metro-hipsterskie stworzenia zatracone w romantycznej wizji świata, klienci kupujący ulotne emocje, bez względu na cenę.

BTW. K701 to są jedne z najlepszych słuchawek, jakie miałem do akustycznych nagrań i basta.<<

Co do ostatniego zdania w pełni się z tobą zgadzam @Rolandsingerze.
Słucham sobie właśnie na K701 Steve\'a Strauss\'a - "Just like love" i jest bosko.
Wsadziłem na chwilę SR-007MK1 dla porównania i ...
Dalej słucham na AKG K701.
Przynajmniej w tej chwili to co słyszę na AKG bardziej mi odpowiada.
Jest tak bardziej  przejrzyście, jakoś tak jaśniej, radośniej.
Jak dotąd miałem dzisiaj dobry dzień i to co podają AKG bardziej odpowiada mojemu nastrojowi.
Zero melancholijnej mgiełki ...
I w teraz tak właśnie wolę! :)

Karol

• 2027 / 4516
  • Ekspert
13-05-2013, 21:37
@Rolandsinger, co do pierwszej części twojego postu to też masz rację,
Ale już więcej nie będę. :)

MAG

• 2398 / 6073
  • Ekspert
13-05-2013, 22:26
Ja z mojej strony dodam że moje doświadczenie z K701 było długie ale po konfrontacji z 007 mk1 poszły dalej dla mnie są za jasne za dużo jest syku za mało muzyki tyle ode mnie.
Ba nawet nie trzeba 007mk1 by k701 udowodnić ich szereg zwykłe Stax Lambda Pro dały im popalić :)

d(-_-)b  MAG

Rolandsinger

• 2894 / 6087
  • Ekspert
13-05-2013, 22:50
Czy Was poj...ło?

Przecież to wszystko jest TYLKO I WYŁĄCZNIE SUBIEKTYWNE!!!

Takie gadki brzmią tak, jakbyście powiedzieli: dziś zjadłem na lunch zupę pomidorową na pomidorach pelati z oliwą i czosnkiem, po pierwszej łyżce już wiedziałem, że wskazała wczorajszej ogórkowej jej miejsce w szeregu. Inny świat!!!

Dla kogoś innego może być dokładnie na odwrót.

Dla mnie HD650 są uber, a dla kogoś innego Grado RS1, po których ja ma szumy uszne. I co z tego wynika? Dokładnie nic. Bezprzedmiotowe bicie piany.

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Radical

• 721 / 5389
  • Ekspert
13-05-2013, 22:59
Dokładnie tak Rolandzie i ubiłeś już tej piany na 2426 posty :)

MAG

• 2398 / 6073
  • Ekspert
13-05-2013, 23:10
 Radical, 2013-05-13 22:59:57
Dokładnie tak Rolandzie i ubiłeś już tej piany na 2426 posty :)

Napisałem o sobie co słyszałem ale kolega chyba nie doczytał wyraźnie piszę nie o tym co słyszy Romek , Tomek czy Atomek to były moje subiektywne odczucia i basta.

A zupa  mojej mamy jest wykwintniejsza od wykwintu i co może ściemniam .

d(-_-)b  MAG

Gustaw

• Gość
13-05-2013, 23:10
>> Rolandsinger, 2013-05-13 22:50:28
Czy Was poj...ło?
Przecież to wszystko jest TYLKO I WYŁĄCZNIE SUBIEKTYWNE!!!

Rolo,

Kupiłeś Grado i stąd ten stres? :)

Muuhau

• 177 / 4551
  • Aktywny użytkownik
13-05-2013, 23:14
@Karol

Mógłbyś napisać jaki masz tor pod K701?
Jakiego przedwzmacniacza lampowego używasz?

MAG

• 2398 / 6073
  • Ekspert
13-05-2013, 23:18
Faktycznie kiedyś miałem malucha- Fiat 126p byłem wniebowzięty jeździł i nawet w lato czułem siebie samego po 100km teraz inny nowoczesny samochód nie pozwala mi uronić kropli potu - tyle że to było kiedyś hehe ;)

d(-_-)b  MAG

Karol

• 2027 / 4516
  • Ekspert
14-05-2013, 00:42
>> Muuhau, 2013-05-13 23:14:20
@Karol

Mógłbyś napisać jaki masz tor pod K701?
Jakiego przedwzmacniacza lampowego używasz?<<

Pisałem w jednym z postów wyżej.
Jest to hybryda robiona na zamówienie w firmie "FeliksAudio" z opcją przedwzmacniacza.
Prosty ale bardzo funkcjonalnie zrobiony i dobrze grający wzmacniacz z charakterystyczną dla lamp barwą.
Najlepiej przy AKG K701 sprawdza mi się taki tor:
  - komputer i pliki lub plyta z napędu Blu-ray, do komputera podpięty po fire-wire Impact Twin jako źródło, dalej jako przedwzmacniacz hybryda "FeliksAudio" i na koniec "Black Pearl".
Przy źródle odtwarzacz Philipsa i dziurka wzmacniacza tranzystorowego Philipsa już nie jest tak dobrze.
Jest to dla K701 zdecydowanie najgorsze połączenie jakie mogę zestawić dla K701.
Pośrednim rozwiązaniem jest: odtwarzacz Philipsa, do niego podłączona hybryda "FeliksAudio" jako przedwzmacniacz i Black Pearl.
Czasami (ale dosyć rzadko ze względu sporą niewygodę przy odpinaniu od komputera), wpinam Impact Twina do drugiego lub tego trzeciego zestawienia zaraz za odtwarzaczem Philipsa (poprzez gniazdo coaxial SPDIF) i wtedy też jest nieźle.
Okazuje się, że ten ten Impact Twin firmy TC Electronic jest ważnym elementem mojego toru i robi w nim wiele dobrego.

Rolandsinger

• 2894 / 6087
  • Ekspert
14-05-2013, 10:06
>>Faktycznie kiedyś miałem malucha- Fiat 126p byłem wniebowzięty jeździł i nawet w lato czułem siebie samego po 100km teraz inny nowoczesny samochód nie pozwala mi uronić kropli potu - tyle że to było kiedyś hehe ;)

d(-_-)b MAG<<

A audiofil to jest osobnik kupujący Malucha w cenie Ferrari i się tym niesłychanie szczyci. Jak to ktoś napisał kilka stron wcześniej, kupując Grado czuję ten dreszczyk emocji, nigdy nie wiem, kiedy się zepsują.

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<

Muuhau

• 177 / 4551
  • Aktywny użytkownik
14-05-2013, 17:18
Dzięki Karol. Ciekawy tor z dwoma wzmacniaczami. Chyba nie często spotykane rozwiązanie w zestawach słuchawkowych.
Czy Twój Feliks Audio to model Espressivo z transformatorami na wyjściu?
Jakiego odtwarzacza Philipsa używasz?

Karol

• 2027 / 4516
  • Ekspert
15-05-2013, 09:04
>> Muuhau, 2013-05-14 17:18:14
Dzięki Karol. Ciekawy tor z dwoma wzmacniaczami. Chyba nie często spotykane rozwiązanie w zestawach słuchawkowych.
Czy Twój Feliks Audio to model Espressivo z transformatorami na wyjściu?
Jakiego odtwarzacza Philipsa używasz?

Tak i nie.:)
Reszta na PW.