Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

nano

• 9079 / 5560
  • Ekspert
29-11-2010, 22:21
powiem jeszcze tak bo sam szukalem dlugo na moje uszy  tego czegos

drogich i tanich i skonczylo sie na dosc duzej utracie forsy az potem doszedlem do tego co
potrzebuje nie patrzac na nikogo i tylko na siebie

to  jakby  szukac samochodu wszyscy chca cos i ja tez chce  rozumiecie   :-)   a  moze ja wale tego nie chce ale ...a zreszta  wiecie o co mi biega  

ZEBY DO TEGO DOJSC POTRZEBOWALEM  DOSC DUZO CZASU AZ WSTYD POWIEDZIEC   .. BAAARDZO DUZO CZASU
dlatego nie pytajcie lepiej bo wstyd

wroce do tematu to moje zdanie

nie mozna porownac sluchawek za duzo roznic a oto one przy zalozeniu ze

jest godz 0.00  
 ten sam wznacniacz , sprzet itp
tyle samo promili  w glowie
te same kable  
ten sam zapal
ten sam czlowiek
itp

oto powod i juz (  tak porownam do auta  sorry  )

1. przy roznej muzyce rozna jakosc dzwieku w sluchawkach  ( czyli sa specjalistyczne sluchawki do roznej  muzy rock  pop  klasyka  nie mozna sluchac na jednych sluchawkach nie da sie --  jak auto terenowe i fajne ,  a potem te same na  autostrade zeby jechac 210 km   i nie czuc podmuchcow jasne  :-)  sorry )
2. przy roznej muzyce nasze uszy + muzg   roznie reaguja  czyli nie jestesmy objektywni czyli my nie jestesmy robotami ( to jkaby jechac 300km i jeden mowi  yes to to a ja czyli inny  ma portki strachu i pot na czole   )
3. nasze niestety ciagaty  do basu lub innych malostek sa rozne rozniste zlociste  czyli jestesmy dosc tendencyjni z przyzwyczajenia
 ( w ucie fajnie jest skrzynia biegow  lub autommatik  , radio w srodku z guzikami lub sterowani przy  kierownicy  he he  przyzwyczajenie )
4. najgorsze to moim zdanie nie audio a  "wizja" nasze oczy   czyli jak widzimy firme i cene  i designe     wtedy mamy juz dosc  duzo skopane w uszach w glowie i muzgu  tzw image  ktore wypatrzy nam wsio  na pozytyw i juz ( auto bmw sie psuje  a my dalej ze fajne bo bmw gadamy do wlasccicela fiata co jezdzi i jezdzi , lub jezdzimy BMW ale po miscie he he he  i gadamy z seicento gosciem ze super auto  )
5. lubimy inna muze i juz na poczatku dyskwalifikujemy niekiedy dobry sprzet bo nie pasuje do muzy a to nie wina sluchawek (  e kolor mi nie pasuje a to linia designe  eeeee   to nie kombi linia nie ta   hehe  )
6. wzamcniacz nie pasuje do sluchawek  i juz mamy nastepny cyrk  ( silnik slaby cos  i juz ,  a lekki auto  i superek  chodzi )

--- czyli to jak wybor samochodu   spor zostanie i juz

jest jeszcze pare punktow  ale to tak ogolnie ode mnie
przepraszam jak kogos urozilem
slucham wiec dalej sobie  i zerkne tu znow za pare dni po paru jakis tam fajnych dla mnie  i tylko dla mnie fajnych plytach

Robeeert1

• 722 / 6103
  • Ekspert
29-11-2010, 22:28
Jaki interkonekt polecilibyście do Omegi2 i 007t? do 2kzł max.

wiktor

• 2503 / 6468
  • Moderator Działu Słuchawki
30-11-2010, 16:23
>> Robeeert1, 2010-11-29 22:28:16
Jaki interkonekt polecilibyście do Omegi2 i 007t? do 2kzł max.

Według mnie warto spróbować dobrego modelu opartego na srebrnych lub srebrno-miedzianych przewodach. Producentów jest wielu i na pewno coś uda Ci się wypożyczyć.

Sim1

• 1829 / 6432
  • Ekspert
30-11-2010, 17:00
Wiktor, jak się sprawują interkonekty oparte o kabel Staxa? Widziałem że robiłeś takie coś z wykorzystaniem kabla od Omeg2?
Cena przedłużacza 725, który wg opisu jest oparty o ten sam kabel (piszą że to jakieś monokryształy miedzi, strasznie to skomplikowane) jest na tyle kusząca że zrobienie paru interkonektów o niego opartych zakrawa kosztowo na kable z MediaMarkt ;).

wiktor

• 2503 / 6468
  • Moderator Działu Słuchawki
30-11-2010, 18:27
>> Sim1, 2010-11-30 17:00:57

Mnie się podobały. Masz rację, że cena do jakości jest bardzo korzystna. Jak będziesz chciał posłuchać, to daj znać, mogę Ci pożyczyć XLR lub RCA. Jednak inni umieją zrobić jeszcze lepsze IC.

:)

Sim1

• 1829 / 6432
  • Ekspert
30-11-2010, 22:13
A dzieki za propozycję :) Czekam cały czas na tylny panel wzmacniacza z gniazdami XLR. Jak już będę miał to wyślę pytanie na PW bo jeśli byłaby możliwość to z chęcią bym spróbował. Kiedyś mnie już kusiło zakupić i poeksperymentować.

MAG

• 2403 / 6455
  • Ekspert
02-12-2010, 12:56
>> Vinyloid, 2010-11-29 18:22:03

Bardzo dziękuję za poradę wezmę je także pod uwagę , ale nie spieszę się z zakupem myślę że warto poświęcić na wybór więcej czasu mam pytanie odnośnie firmy Sennheiser czym różnią się modele Sennheiser HD 600 i Sennheiser HD 650???
Czy są jeszcze jakieś limitowane wersje tychże modeli??? czy te dwa modele maja takie same przetworniki???
Jaki model z Sennheisera jest godnym rywalem dla Beyerdynamic DT 880 ???

Rafaell

• 5033 / 6465
  • Ekspert
05-12-2010, 13:11
Witam,

Bardzo chciałem podziękować paru forumowiczom takim jak: Piotr Ryka, majkel,wiktor, John, Max, marcow, pastwa, AmAdeuz, fallow, misiomor, rochu, w.luczynski, gagacek, Gabriel i paru innym których nie umieściłem w wykazie za co z góry przepraszam (kolejność nicków oczywiscie przypadkowa).

Z w/w forumowiczami miałem okazję wymieniać się informacjami i doświadczeniami wręcz bezcennymi dla miłośnika jak najwierniejszego dźwięku w muzyce słuchanego z urządzeń elektromechanicznych.

Jednocześnie proszę administrację forum audiohobby.pl o usuniecie wszystkich moich wpisów z forum, nie będą drażniły co niektórych wielbicieli "wykwintu" oraz przesłanie mojej prywatnej korespondencji na maila.  

Rafaell                              

szwagiero

• 2240 / 6470
  • Ekspert
05-12-2010, 14:08
Rafaell wycinanie postów raczej wprowadza burdel w wątkach, bo potem nie wiadomo kto do kogo i po co... Czy nie wystarczy usunąć Twojego konta jeśli tak bardzo nie chcesz tu być? Rozumiem, że na kogoś/na coś bardzo się obraziłeś i to jest Twoja sprawa, ale niech ten fakt nie będzie powodem do pozbawiania wielu wątków "czytelności". Jak się wytnie Ciebie to posty będą nadal, ale nie będzie wiadomo kto je napisał.

Ja osobiście Cię nie rozumiem, bo takie ostentacyjne pożegnania to dziecinada, ale każdy robi jak uważa. Mam jednak nadzieję, że nikt nie będzie Cię na siłę zatrzymywał i wciągał się w tę chorą grę!

Pozdrawiam,

Rafaell

• 5033 / 6465
  • Ekspert
05-12-2010, 14:17
 >> szwagiero, 2010-12-05 14:08:47

Nikt Cię o opinie na mój temat nie pyta tak że zamilcz.

To forum oferowało możliwość odejścia z forum razem z własnymi wpisami i zamierzam z pełnej opcji skorzystać.

Bądź tak miły i uszanuj moja decyzję.

lancaster

• Gość
05-12-2010, 14:22
Rafaell, nie ma najmniejszego problemu.
Co do Twojej prywatnej korespondencji to nikt poza Tobą nie ma do niej dostępu.
Przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo (mogę zapytac admina technicznego) wiec wysyłanuie jej gdziekolwiek jest nierealne..

Potwierdź na PW w poniedziałek swoja decyzje prosze.

Pozdrawiam

Vinyloid

• 2470 / 5683
  • Ekspert
05-12-2010, 14:24
Jeśli chodzi o Sennheisera, to nie jestem fanem brzmienia słuchawek tej firmy. Jedyny zakup jaki mogę spokojnie polecić to wspomniane HD598. Dźwięk zarówno HD600 jak i HD650 uważam za mało interesujący, techniczny i kompletnie niewciągający, przy czym te drugie są jak dla mnie zdecydowanie za ciemne brzmieniowo (mimo, iż nie lubię zbyt jasnych słuchawek). Godnym rywalem dla Beyerdynamiców (oprócz HD598) mogłyby być jeszcze HD800 ale to nie ta półka cenowa i brzmieniowo na dłuższą metę też trochę męczące. Tzn mnie zmęczyły już po ok. 15 minutach :-). Reasumując HD 598 są zdecydowanie warte swojej ceny i mimo, że mniej wykwintne od droższych rywali, to trudno będzie znaleźć dla nich konkurenta w relacji cena/jakość wykonania/brzmienie oraz łatwość wysterowania przez wzmacniacz. To dobry sprzęt za bardzo rozsądne pieniądze. Niemniej jednak w ofercie tej fimy jest to moim zdaniem wyjątek. Z innych producentów brałbym jeszcze pod uwagę AKG K-701

W tym sklepie możesz je zamówić z gwarancją zwrotu pieniędzy do 30 dni.

http://www.thomann.de/pl/sennheiser_hd_598.htm
http://www.thomann.de/pl/sennheiser_hd600.htm
http://www.thomann.de/pl/sennheiser_hd650_hifi_kopfhoerer.htm
http://www.thomann.de/pl/akg_k701.htm

Vinyloid

• 2470 / 5683
  • Ekspert
05-12-2010, 14:25
To powyżej to do kolegi MAG-a.

laufey

• 42 / 5530
  • Nowy użytkownik
05-12-2010, 14:27
Panie Piotrze
a teraz pytanie z zupelnie innej beczki ze zacytuja klasyka
i troche probojac rozluznic atmosfere:)

kiedy mozemy sie spodziewac recenzji JVC :) i innych zapowiedzianych

w taki paskudny za oknem niedzielny dzionek z checia bysmy sobie poczytali
cos co wleje ciepla szczypte w nasze serca:)

pozdrawiam

TEJKER ISI panowie:)
jay

Rafaell

• 5033 / 6465
  • Ekspert
05-12-2010, 14:31
>> Piotr Ryka, 2010-12-05 14:16:39

Piotrze bardzo dziękuję za miły fachowy kontakt z Tobą to naprawdę była przyjemność.