Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

lancaster

• Gość
28-11-2010, 15:51
"
Lancaster
Nie będę przekopywał Forum w poszukiwaniu twojego wpisu do Rolansingera. Jako w miarę przytomny i piwa nie pijający obywatel, powinieneś z grubsza pamiętać, co do kogo i z jakiej okazji piszesz. A co do piwa, to sam zdaje się parę razy przyznawałeś, że nie jesteś w formie do dyskusji z uwagi na okoliczność łatwą sobie do dośpiewania.
Jeżeli chodzi o listę Mahlera, to zawiera wiele celnych spostrzeżeń, ale jest tam także sporo miejsc mogących kogoś bardzo wprowadzić w błąd. I dlatego, mimo iż podniecająca dyskusję, wydaje mi się przynosić więcej szkody niż pożytku. Z moją listą pokrywać się nie może, bo jak już napisałem, nie ma mojej listy.
Co do orto. Słuchałem raz jednych, przysłanych przez kogoś, kto odszedł z tego forum na skutek wspaniałej zaprowadzonej tu przez Ciebie swego czasu moderacji. Jest na Audiostereo recenzja, każdy może sobie znaleźć i przeczytać, by przekonać się, czy mam coś przeciw orto.
"

Piotr zdecyduj sie czy piszę po piwie, czy nie po piwie, czy masz bujną wyobraźnie w temacie, czy nie wiesz. To raz.

Jedyny wpis Rolandsinegera jaki znalazłem ze słowem "popieprzony" w wyszukiwarce to :

"U mnie byś długo nie popracował.

A kreatywni ludzie w waszym rozumieniu to pracują w ognisku dla sierot, jako animator wychowania plastycznego po ASP, albo podskakują na Przystanku Woodstock marząc o byciu wielkim architektem. Szkoda, że za tę wielką kreatywność nikt nie płaci.

W naszym popieprzonym kraju się niczego poważnego nie produkuje, fabryki to montownie gotowych elementów wymyślonych w USA, Japonii lub gdzieś w starej UE. Jeśli macie na myśli taką kreatywność, to lepiej pakujcie walizki.

Śląski Festiwal Jazzowy przeniesiony na październik - kto będzie? -> Priv
zobacz cały temat: Korwinizm
   Rolandsinger    
2010-06-17 / 23:12"

Ze zwrotem "całkiem popieprzony" nie znalazłem nic.
Więc albo pisz o faktach albo daj sobie spokój przynajmniej wtedy kiedy bez problemu można temat sprawdzić.
To tyle ad personam.

lancaster

• Gość
28-11-2010, 15:59
HEHEHEHEHEHE ...cholera przecież moglem "niewygodny" Rolandsingerowy wpis usunąć :-)))))
No tak. Całkiem logiczne.
Niemniej jednak nie zrbiłem tego, ale tłumaczyc się "trzeba" ?

Kiedyś tam Piotr wypisywałes głupoty na mój temat i szczerze mówiac myślałem ze temat sobie wyjasniliśmy (chcesz cos wiedzieć na moj temat to pytaj a nie stwierdzaj, bo nie wiem gdzie te wymysły pakować ?)

...albo ja wiem... może jestem nieczytelny/mało komunikatywny i trzeba ustawić małe lusterko ?

W sumie jak sie zastanowić Piotr to ile Ci płacą za pisanie recek tak by urzadzenia wypadały korzystnie ?
"Wiem" ! Jestes szantażowany !
Jeśli mogę coś doradzic to zgloś drania na Policję.

laufey

• 42 / 5530
  • Nowy użytkownik
28-11-2010, 16:13
Przpraszam bardzo jestm nowy na tym forum i pierwsze co czytalem to ze tak tu cudownie milo w przeciwienstwie do forum konkurencyjnego --Panowie nie wiem czy zauważacie ale przez takie prywatne animozje zalatwiane na forum publicznym robicie to samo-- czy nie mozna tego zalatwic na priv?

Niech forum pozstanie merytoryczne i zalozcie zakladke  pt PRETENSJE byle nie w sluchawkach

pozdrawiam

jacek
jay

reactor

• 1649 / 5909
  • Ekspert
28-11-2010, 16:13
>> Piotr Ryka, 2010-11-28 01:02:15
>> reactor, 2010-11-27 23:59:10
Można wiedzieć konkretnie, które to recenzje są takie mocno zalane, bo jakoś mi umknęło.

Nie wdawajmy się w szczegóły Panie Piotrze. Miałem na myśli...... a z resztą dam sobie siana :)

majkel

• 7477 / 6468
  • Ekspert
28-11-2010, 16:24
>> reactor, 2010-11-27 23:59:10
Można wiedzieć konkretnie, które to recenzje są takie mocno zalane, bo jakoś mi umknęło.

Nie wdawajmy się w szczegóły Panie Piotrze. Miałem na myśli...... a z resztą dam sobie siana :)
>
Nie no, wal śmiało, przecież może chodzić np. o mnie. Wprawdzie nie paliłem marihuany prawie od dekady, ale objawy niektórzy zauważali u mnie jeszcze w ostatnich tygodniach. Pisz śmiało, asertywność to w III RP chodliwy towar. Dużo lepsze narzędzie zaistnienia niż takt, kultura, powściągliwość, itp.

lancaster

• Gość
28-11-2010, 16:38

"Jak znajdę wolną chwilę, to poszukam tego wpisu do Rolanda."

Wtedy będziemy wiedzieli o czym rozmawiamy. Jeżeli to nie problem poprosze wraz z moimi "pozdrowieniami" dla Rolanda za to że Cię jakos tam nazwał. Nonsens.

zibra

• 812 / 5564
  • Ekspert
28-11-2010, 17:03
A istota tematu schodzi na dalszy plan.... czytam headfi i nie znajduje tam takich pogaduszek, czy ktos uzywa sprzet za kilkanascie lub wiecej tysi, czy ma hd555. Szkoda :)
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

lancaster

• Gość
28-11-2010, 17:04
O, interesujące Piotr. Napisałem zapewne (sprawdzi sie, bo cieżko szukać w wyszukiwarce słów które nieustaannie sie zmieniają wiec licze na Ciebie że coś tam dopasujesz)
... że nie zawsze sie z Twoimi opiniami zgadzam (zupełnie jak ten wariat i pewnie jeszcze kto by sie znalał, ale też zapewne jakis odchylony) co jest chyba normalne.

Piszesz "Jeżeli chodzi o listę Mahlera, to zawiera wiele celnych spostrzeżeń, ale jest tam także sporo miejsc mogących kogoś bardzo wprowadzić w błąd."

a Ty Piotr myślisz że Twoje nie mogą ???
To sa jakies jedyniesłuszne i dla każdego/pod każdy gust ? Wszystkiego wypada posłuchać zanim sie człowiek zdecyduje, chyba ze okazja cenowa np. i wiadomo ze nawet z zyskiem sie odsprzeda. Przynajmniej takich zasad się trzymam.

...a tu interpretacja "że no owszem, wszyscy przecież wiedzą, że Ryka ma trochę nierówno pod sufitem, ale Ty nawet lubisz czytać moje teksty "
To znaczy z tym, że lubię czytać i z tym ze sie nie zawsze z opiniami zgadzam to 100%. Kilka razy coś takiego pisałem i to nie tylko odnośnie Twojej osoby. Fajnie poznac czyiś punkt widzenia, czasami sie go podziela a czasami nie.
Ale  ten fragment z sufitem - całkowicie z sufitu. Nawet używając innych słów.

Zakłądam że mogłęs to tak odebrac. Poprosze o fragment Rolanda i moj...w którym jak napisałeś "skoro przesyłasz pozdrowienia Rolandsingerowi zaraz po tym jak napisał, że jestem całkiem popieprzony, ".

reactor

• 1649 / 5909
  • Ekspert
28-11-2010, 17:05
>> majkel, 2010-11-28 16:24:43

Możesz mi wierzyć na słowo, że nie chodziło mi o Ciebie :)

reactor

• 1649 / 5909
  • Ekspert
28-11-2010, 21:04
A zapowiadało się tak pięknie......

A.H.

• Gość
29-11-2010, 10:31
Atmosferen jak na na froncie niemiecko-radzieckim w 1944 roku.
Koligen mogli by sobie dać na wstrzymanie a nie kłócić się jak marszałek Geoering z marszałkiem Romelem.

.............................................................................
Maine damen und herren, hier ist wunderbar !

fallow

• 6463 / 6438
  • Ekspert
29-11-2010, 10:48
Ja ja, sehr gut powiedziane meine liebe kolegen.

Alles wiedza, ze i tak beste Kopfhorer jest nasze od Dr. Zennheisa, den HD 800.

Rolandsinger

• 2894 / 6469
  • Ekspert
29-11-2010, 11:06
>>Grado GS-1000 to produkt śmieciowy, wart najwyżej parędziesiąt złotych, grający skandalicznie i sypiący żyletkami<<

Wreszcie jakaś szczera opinia.

Śląski Festiwal Jazzowy, 08-13 listopada - kto będzie? -> Priv
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rafaell

• 5033 / 6465
  • Ekspert
29-11-2010, 11:12
>> Rolandsinger, 2010-11-29 11:06:45

Znów zaczynasz swoja socjotechnikę?          

reactor

• 1649 / 5909
  • Ekspert
29-11-2010, 11:32
Jednemu GS 1000i brzmią nienaturalnie a drugiemu zupełnie odwrotnie. Osobiście nie rozpatrywałem tego w tych kategoriach na ostatnim spotkaniu, w połączeniu z headroomem zwyczajnie przyjemnie mi się słuchało tych nauszników i tyle. Inna sprawa, że kupiłbym te słuchawki bez mrugnięcia okiem gdyby tylko kosztowały 1.300zł a nie ponad 4.000zł.