@Chrees, a mnie się wydaje, że stosujesz odwrotność tez Rolanda tj kupujemy droższe słuchawki i wmawiamy sobie, że są lepsze bo więcej kosztowały, wykwint, drżące ręce, obiekt pożądania, metka i te wszystkie oklepane dowcipy, a Ty wmawiasz sobie dla odmiany, że są gorsze bo nie chcesz znów wydawać pieniędzy. Piszesz o tym na forum licząc, że znajdziesz drugiego śmiałka, który potwierdzi choć jeden Twój wniosek i będziesz miał spokój psychiczny odnośnie nowego wydatku, zgadłem?
;))))
A tak na serio to myślę, że niedługo dowiemy się w czym jest pies pogrzebany, w końcu Stax i G... to moim zdaniem dwie firmy, które nie robią wyższych modeli tylko dla frajdy i zawsze tą wyższość da się bez problemu dostrzec, a w obydwu przypadkach obrany na początku kierunek jest jeden więc odmienność gustów odpada przy ocenianiu wyżej modeli niższych od wyższych. Co innego Sznejzery, trochę mnie dziwi kiedy czytuję różne opinie o HD600 vs HD650(mowa o standardowej wersji bez wymian kabli etc). Mam nadzieję, że nie rozpętam zaraz typowej dyskusji o gustach itp, to tylko takie moje subiektywne spostrzeżenie.