Panowie - prawda jest gorzka :)
GS1000 potrafia zagrac wrecz po ciemnej i cieplej barokowej stronie mocy. Wcale nie trzeba miec mulacego i ciemnego zrodla.
Yamamoto jak juz pisalem wiele razy, to nie jest w zadnym razie __ratunek__ dla GS1000. On __nie pomoze__ :)
To jeden z bardziej transparentnych sluchawkowcow jakie mialem okazje testowac. Poda po prostu dalej to co dostanie od zrodla. Nie rasujac i nie upiekszajac. Oczywiscie maly szlif zalezy od lamp, ale to tylko szlif.
Ja spedzilem bardzo duzo czasu i przewalilem wiele sprzetu aby GS1000 zagraly jak trzeba. Dodatkowo transportem jest PC Audio - co takze nie jest prosta sprawa bo diabel siedzi tam w bardzo bardzo wielu rzeczach.
Mozna oczywiscie pojsc na latwizne i zmienic wzmacniacz na ocieplaka i gesciaka a zrodlo na plumkajace i cieplutkie - wtedy GS1000 sie poslucha i bedzie milo - ale co to bedzie za granie :)
Gorzko - zrodlo musi byc przy duecie Yamamoto i GS1000 dopasowane idealnie i musi byc po prostu co najmniej dobre, nawet dobre, troche dobre, dosc dobre, nie takie zle - nie wystarczy.
Ugniatanie etc, tudziez przekladanie padow od np. RS1 czy RS2 do GS1000 w bandzie Grado mamy juz dobrze przerobione, dla mnie to sa pol-srodki i traci sie wlasciwa charakterystyka tych sluchawek.
Jezeli sa opdowiednio napedzone - zagraja z wieksza masa niz K701 i dynamika a\'la CAL a moze i wieksza.
Ja po ostanich szlifach w systamie zaczalem juz na nich sluchac drum and bass, jungle czy IDM.
GS1000 i Yamamoto razem, pokaza kazda wade i niedociagniecie zrodla - dodatkowo te cechy ktore tutaj zostaly wymienione swiadcza o niekompletnym ich wygrzaniu.
Szczerze polecam poradnik GradoFana, ktory w drastyczny sposob zmniejsza czas ich wygrzewania. Dodaje, ze GS1000 finalnej wersji "ciala i wypelniania" dostaja w zasadzie w jednym z ostatnich etapow.
Ten poradnik pomogl takze "przywrocic cialko" K701 Rolandsingera, wiec dziala nie tylko na Grado.
Jezeli ktos ma watpliwosci lub wydaje mu sie, ze pewnie jestem Gradomaniakiem i po prostu lubie plumkanie i klucie bez fundamentu - serdecznie zapraszam na odsluch badz moze bedzie mieli okazje sie spotkac na kolejnym meetingu ?
:)
Wasz fallow :) lol.