Audiohobby.pl

Ostatnio obejrzane.

lancaster

• Gość
14-04-2013, 14:03
Moze inaczej Baele. Załóżmy ze któregos dnia przychodze do Ciebie i zwracam sie zebys cos mi dał. Ty nie mozesz albo nie masz ochoty tego zrobic. No to ja oświadczam ze od tej pory bede wszystkim wokół opowiadał ze jestes swinia i ogolnie jakis taki niezyczliwy, mało przyjemny. A jak dasz mi to czego bym chciał to sie zastanowie i moze przestane tak opowiadac.

Wiem takich plotkarzy sie nie lubi i Żydó tez chyba nikt na świecie nie lubi, co mozna było stwierdzich chocby po nagranej rozmowie Obamy.

W kazdym razie ludzie zaczynaja na Ciebie dziwnie patrzec, wyjasniasz sprawe raz, drugi. Załóżmy ze srednio tobie zalezy an danym towarzystwie i dodatkowo stwioerdzasz ze skoro łykaja takie idiotyzmy to mozesz sobie ze spokojem ducha dac z nimi spokój...ale wtedy znajdziesz sobie nowych znajomych, raczej lepszych a świat tymczesm jest jeden i nie można go zostawic, przenieść Polaków na Marsa i tam zacząć nowe lepsze życie odcinajac sie od kretynów. Wiec jesli tu ktos mowi ze Polacy staja sie w stosunku do kogos (w domyśle wiadomo kogo :-)) niezyczliwi to sorry baele, lyknąłes bajke jak sporo narodu w Polsce i jeszcze wiecej za granica. Niestety.

almagra

• 11519 / 5758
  • Ekspert
14-04-2013, 14:05
Kiwaczku z dużymi nisko osadzonymi uszami nomen omen...Czy wyobrażasz sobie odsłonięcie pomniczka smoleńskiego w główne holocaustowe święto w Hajfie???Raczej noł czens...skąd wynika ta asymetria przyjacielskości?

almagra

• 11519 / 5758
  • Ekspert
14-04-2013, 14:10
Odpowiem Ci.Z coraz to mniejszej suwerenności naszego kraju.Na podobnej zasadzie powstał pomnik czerwonej zarazy w Ossowie.Na podobnej zasadzie konserwacji dokonuje się pomnikowi czterech śpiących czerwonoarmistów.Czekamy na pomnik bohaterów wehrmachtu...

lancaster

• Gość
14-04-2013, 14:18
almagra, to nie sa smiechy. W Poznaniu juz był pomysl na tablice upamietniajaca "obroncow Cytadeli" ... czyli niemiecka załoge strzelajaca w pierwszej kolejnosci do ludzkich tarcz (Polaków) którymi posługiwała sie czerwona armia wyzwolicieli.

Oczywiscie o tym filmu nie ma sensu krecic, lepiej nakrecic kolejny o tym jakimi to świniami Polacy nie byli podczas wojny.
Prawdzie trzeba spojrzec w oczy almagra.

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
15-04-2013, 20:04
a na skutki nie trzeba długo czekać:

"Szokujące wyniki badania w warszawskich szkołach

Niemal co drugi warszawski uczeń szkoły średniej nie chciałby mieć za sąsiada Żyda.

Ponad 60% nie chciałoby mieć dziewczyny, albo chłopaka narodowości żydowskiej. Ponadto co piąty badany uważa, że pomoc Polaków dla ukrywających się Żydów podczas okupacji była "za duża". Takie są wyniki badań Homo Homini zleconych przez warszawską Gminę Wyznaniową Żydowską.

Michał Bilewicz z  Centrum Badań Nad Uprzedzeniami Uniwersytetu Warszawskiego wyjaśnia, że poziom niechęci do Żydów wśród młodych warszawiaków jest niemal dwa razy większy niż średnia w całej Polsce. Ponadto jak dodaje, dotychczas badania wykazywały, że to osoby starsze są najbardziej uprzedzone."  

Przewodniczący warszawskiej gminy żydowskiej Piotr Kadlcik zaznacza, że niechęć do Żydów jest o tyle dziwna, że Żydów już w Polsce prawie nie ma. O ile przed wojną w Warszawie było 400 tysięcy Żydów, a w całej Polsce 3,5 miliona  to obecnie- jak szacuje Piotr Kadlcik -w całym kraju żyje od kilkunastu, do kilkudziesięciu tysięcy Żydów.

http://fakty.interia.pl/polska/news-szokujace-wyniki-badania-w-warszawskich-szkolach,nId,955664

a teraz, dla odmiany, można się oburzać i potępiać
(a po kilku latach znowu można sprawdzić skuteczność tej techniki...)
Odszedł 13.10.2016r.

domzz

• 1113 / 6020
  • Ekspert
17-04-2013, 22:43
"Searching for Sugar Man" - niebywała historia. Dla mnie tym bardziej, ponieważ od lat pasjonuje mnie to co stało się z Detroit.

http://youtu.be/KKXewWDh1og

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
19-04-2013, 14:07
Epilog do dyskusji o "Pokłosiu" i o strasznych rzeczach, jakie opowiadałem:

"    Idą barbarzyńcy...

Cholernie zazdroszczę Żydom siedemdziesiątej rocznicy powstania w warszawskim getcie. Tego, że mogą ją obchodzić w taki sposób, w jaki wszystkie tego rodzaju rocznice obchodzone być powinny.

Żaden mędrek nie poucza ich, że to głupio tak bez przerwy celebrować klęski i cierpienia, nikt nie wyszydza za "obnoszenie zbitej dupy na sztandarze". Nikt nie wyraża zniesmaczenia ciągłym roztrząsaniem martyrologii. Żadnej pińdzi nie przyszło do głowy śpiewać, że nie oddałaby gettu ani jednej kropli krwi, tylko "spierdalałaby po prostu" - a gdyby przyszło, to zamiast na wszelkie sposoby wspierać w lanserce, potraktowano by ją jak osobę, która popsuła w towarzystwie powietrze. No i, last but not least, nikt nie ośmiela się wyliczać, ile na te obchody, na muzeum i akcje edukacyjne wydały instytucje publiczne z pieniędzy podatników.

Z czego to wynika? Bynajmniej nie z rozmiarów zbrodni, jakiej Żydzi padli kiedyś ofiarą. Z całym szacunkiem, rzeź Ormian, hołodomor na Ukrainie, eksterminacja Kongo i całej Czarnej Afryki, nie mówiąc już o japońskich i komunistycznych ludobójstwach w Chinach, gdzie ofiary szły w dziesiątki milionów, nie były zbrodniami mniej predestynowanymi do tego, by też stać się popkulturowym symbolem i żelaznym warunkiem ubiegania się o Oscara czy miejsce na liście bestsellerów."

http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-ida-barbarzyncy,nId,957236?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy. - prof. K. Kik
Odszedł 13.10.2016r.

• Gość
03-05-2013, 23:34
A, Pokłosie - muszę przyznać, że bardziej naiwnego i głupiego filmu dawno nie widziałem.
Odniosę się później, po rozpakowaniu walizek.

Gustaw

• Gość
03-05-2013, 23:56
Egon,

A proposs walizek. Byłeś we Wronkach czy w Rawiczu?

• Gość
03-05-2013, 23:57
W Pizdowie i Chujowie.

Gustaw

• Gość
04-05-2013, 00:00
>> E-g-o-n, 2013-05-03 23:57:28
W Pizdowie i Chujowie.

Upsss... Przypadkowo trafiłem :)

• Gość
04-05-2013, 00:09
Jak zdejmiesz czapkę z otokiem...

zibra

• 812 / 5199
  • Ekspert
04-05-2013, 01:00
Dzis ogladne Videodrome. Zaciekawil mnie.
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

• Gość
06-05-2013, 00:33
Dlaczego zaniedbujecie ten sympatyczny kącik?

Może pogadamy o Grze o tron, Vincim czy Spartakusie?

Fabularnych filmów nie ma.

almagra

• 11519 / 5758
  • Ekspert
21-05-2013, 22:41
Dojrzałem do Pokłosia.Za parę minut odpalam to wielkopojmne dzieło...