Audiohobby.pl

Ostatnio obejrzane.

• Gość
08-06-2013, 23:14
Doskonały "Arbitraż" z Gere\'m, trochę gorszy Jack Reacher: Jednym strzałem z Cruise\'m.
Nudny Lincoln, choc ja śledzę historię USA i dla mnie nie był nudny.
I Wróg Numer Jeden, Kathryn Bigelow. Oszczędny, nie epatujący, dobry film. Rola Jessici Chastain, kapitalna.

almagra

• 11519 / 5758
  • Ekspert
12-06-2013, 22:00
Zasiadam do Drogówki...

almagra

• 11519 / 5758
  • Ekspert
13-06-2013, 00:43
Znowu usmiercił Topę.Musi być coś na rzeczy z tą naszą rzeczywistością skoro powstają takie filmy.

almagra

• 11519 / 5758
  • Ekspert
13-06-2013, 00:45
No ale żeby pitonga odgryźć to już pojechali...

domzz

• 1113 / 6020
  • Ekspert
20-06-2013, 23:28
"Only God Forgives" Refn w formie, znakomity film. Moim zdaniem ma bardzo zaniżone oceny. Film raczej należy odbierać jako dzieło sztuki, niż jakiś konkretny gatunek, no może ew. jako dramat psychologiczny. Sporo cytatów z najlepszych reżyserów.
Mocne kino.

• Gość
21-06-2013, 16:18
>> almagra, 2013-06-13 00:43:58
Znowu usmiercił Topę.Musi być coś na rzeczy z tą naszą rzeczywistością skoro powstają takie filmy.

Alemagda - muszę Cie skarcić. Jak Ty oglądasz te filmy?
Na Neptunie?

A ostatnia scena? Kto stoi na pogrzebie po lewej stronie? A pląsające między radiowozami w centralnym ujęciu widział?
Smarzowski się "Lynchuje" :)

almagra

• 11519 / 5758
  • Ekspert
21-06-2013, 16:37
Mam mały telewizorek...Faktycznie tam się coś działo.Przybliż,bo nie załapałem.Myślałem,że kogoś aresztowali.Mam rację?

• Gość
21-06-2013, 17:23
Na pogrzebie pląsają między radiolami skrzydlate anioły, a Topa stoi po lewej stronie.
Zjechali tego Smarzowskiego, ale ja lubie jego filmy. No i Jakubika :)

• Gość
21-06-2013, 17:25
http://www.filmweb.pl/film/Drogówka-2013-631979/discussion/Zginął%2C+czy+nie+ ,2135909

• Gość
21-06-2013, 17:32
Zdaniem obrony (1984-1987) serial TV z Karewiczem w roli głównej

Jeżeli ktoś ma sentyment do PRL-u, może się szybko odzwyczaić.

Brud, smród, wszystko koślawe, zaropiałe, kostropate. Walące się budynki, odpadający tynk. No i moje pokolenie, zgrywajace zachód.
Te rozszerzane spodnie, kurteczki etc...

• Gość
21-06-2013, 17:55
Nasze Matki, Nasi Ojcowie (Unsere Mütter, Unsere Väter) 2013

Ale czad - jaki świetny akcent mają ci polscy antysemici z AK
 (gdybym był złośliwy, to napisałbym, że taki jak Gustaw :)))

Uwielbiam szlachetnych rycerzy z Wehrmahtu. Tych z SS również.

Oczywiście nie wszyscy byli źli - źli byli tylko naziści (przyjecieli w kosmicznych spodkach z innej planety)
No i Żydzi - czy ktoś widział przez ostatnie 50 lat złego Żyda w filmie?

Nie chodzi mi oczywiście o Dustina Hoffmana w "Zwolnieniu warunkowym" - Dustin, to American pełnej krwi.
Tak jak Barack Obama z plemienia Luo w Kenii.

• Gość
21-06-2013, 18:12
No i herosi moich mlodych lat - Stallone, Szwarcy i Willis.

"Kula w łeb" - dla Sylwka, który wysadza wszystko co moze, a na końcu walczy toporami :)))

W tym filmie zagrała równiez gwiazda miedzynarodowego kina - Weronika Rosatti, więc możemy być dumni.
Grała jakieś pół minuty, rosyjską prostytutkę. Jej rola była bardzo znacząca i miała wpływ na rozwój światowego kina.
To nie jakieś tam śmichy - dorównała Skorupko, Czyżewskiej, Pacule, Bachledzie-Curuś, Pieczyńskiemu (ten nawet grał w Bondzie jak Skorupka) i Maciejowi Górajowi

Szwarcy zagrał w dawnym stylu, czyli z przymrużeniem oka i za to mu chwała.
Co prawda, wygląda jak mój pradziadek w trumnie, ale trzyma konwencję - duży plus dla fanów.

Bruce - tu juz kompletna porażka - chujowy scenariusz klasy B, odcinanie kuponów.
Die Hard są fajne trzy. Czwarta była nieporozumieniem (Willis na skrzydle Boeinga:))) - ale piąta?

Willis dołączył do Sylwka - mogliby z takim samym skutkiem zagrać w "Niepokonanych"
A może Willis już tam grał?

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
21-06-2013, 18:35
>> E-g-o-n, 2013-06-21 17:55:01
>Nasze Matki, Nasi Ojcowie (Unsere Mütter, Unsere Väter) 2013

>Ale czad - jaki świetny akcent mają

oj tam oj tam...
ważne że ze szczerego serca i z uśmiechem na ustach
Odszedł 13.10.2016r.

Cypis

• 2479 / 5242
  • Ekspert
11-07-2013, 07:25
Koliber

http://www.filmweb.pl/film/Koliber-2013-639250

Stathan w roli nie bezdusznego, nie niemyślącego, nie bez uczuć mięśnika w filmie opowiadającym nie tylko o kilogramach pustych łusek i stosów ciał pokonanych przeciwników. Do tego Agatka Buzek u boku głównego bohatera, chuda jak sama śmierć, bez fizjonomii lalki Barbie, mówiąca czysto po polsku bez akcentów w amerykańskim filmie. Zawsze to jakaś odmiana.

Informator

http://www.filmweb.pl/film/Informator-1999-848

Fabularyzowany, na faktach. Świetne role Pacino i Crowe\'a. Pomimo, że to nie film akcji 2h37min pęka jak flaszka dobrej wódki w dobrym towarzystwie - niepostrzeżenie. Umiejętnie budowane napięcie plus zwroty akcji powodują, że ogląda się film z ciekawością "a co będzie za kolejnym zakrętem?"

World War Z

http://www.filmweb.pl/film/World+War+Z-2013-345957

A tu, również dla odmiany, B.Pitt w filmie o tematyce niskobudżetowych filmów klasy B. Sam film jednak całkiem niezły, trzymający w napięciu, choć jak zwykle w takich filmach, z przewidywalnym zakończeniem. Wprawdzie znów świat ratują amerykanie ale udało się reżyserowi uniknąć amerykańskiego patosu. Bardzo realistyczna wizja apokalipsy. Zrobiła ma mnie (wizja) wrażenie. No i świetne efekty specjalne. Dobre kino rozrywkowe.

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
15-07-2013, 12:59
>> domzz, 2013-04-13 23:34:25
>Magus, Almagra,
>pisałem o filmie, a nie o polityce.

>Mnie też wkurwia, że nam się przykleja obozy zamiast Niemcom, ale co zrobić, oni znają się na PR milion, MILION razy lepiej niż my
>kiedykolwiek będziemy. Wystarczy pierdolnąć w tym temacie raz, a dobrze, ale nasz pseudo rząd woli lizać merkelowe stopy.

>Film "Pokłosie" oceniałem w kategorii THRILLER, w której sprawdza się świetnie.

Pasiński sobie zrobił po prostu "thriller", a inni odbierają go jako rozliczenie całego narodu
moje, twoje, Państwa rozliczenie....

"- Na festiwalu w Jerozolimie film "Pokłosie" w reżyserii Władysława Pasikowskiego został nagrodzony nagrodą Prezesa Yad Vashem, Avnera Shaleva – poinformował dziś producent filmu Apple Film Production.

- "Pokłosie" to sugestywna podróż w głąb ciemnych mroków Holocaustu. Film, który rozliczając się z bolesnymi wydarzeniami historycznymi, jednocześnie wskazuje na ich żywą obecność w naszej teraźniejszości - napisało o filmie jury. Festiwal w Jerozolimie (jego pełna nazwa to Jerusalem Film Festival) odbył się w dniach od 4 do 13 lipca."

http://niezalezna.pl/43631-nagroda-za-antypolski-film

A gdyby Pasikowskiemu chciało się wniknąć trochę bardziej w genezę wydarzeń w Jedwabnem, zamiast skończyć swoją edukację na paszkwilu Grossa, to być może na jakimś festiwalu film dostałby nagrodę za: "Próbę rozliczenia trudnych relacji polsko-żydowskich, których apogeum nastąpiło w strasznych czasach sowieckiej i niemieckiej agresji na Polskę, która doprowadziła do ujawnienia się najgorszych instynktów wśród niechlubnych reprezentantów obu narodów* ".

* to jest wersja bardzo ... dyplomatyczna

no ale cóż, jak słusznie zauważyłeś, domzz, ONI znają się na propagandzie, a "MY" ... robimy fajne thrillery

p.s. A teraz, po takiej nagrodzie, jak wytłumaczyć komukolwiek (szczególnie obcokrajowcowi), że ten film nie jest filmem historycznym, że to jest tylko thriller luźno wykorzystujący pewne wydarzenia bez wnikania w ich prawdziwe przyczyny i że absolutnie nie świadczy o całym polskim narodzie? Taki obcokrajowiec przecież najprawdopodobniej widział też już, zakupiony do kilkudziesięciu krajów świata, film "Nasze matki, nasi ojcowie", przy którym pracowali niemieccy historycy i polscy konsultanci i który pokazywał, że AK to zbiorowisko skrajnych antysemitów. Są "dowody", a ci Polacy próbują wyprzeć się swojej własnej historii - tfu, za grosz przyzwoitości nie mają!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik

"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie
Odszedł 13.10.2016r.