Sluchajcie, wszystko sie mialo juz skonczyc, kaseta miala zostac wyparta przez CD i w zasadzie tak sie stalo, choc bajeczki dla dzieci nadal sa wydawane na tym slusznym nosniku. Kasety czyste tez mozna jeszcze kupic, moze nie chromowe czy metalowe, ale mozna. Vinyl? Obecny, czy jest to cyfrowa produkcja, pewnie tak, ale zdazylem sie juz przekonac, ze jesli material jest od poczatku cyfrowy, to mozna by rzecz, ze jego postac nie ulega degradacji, wiec jednorazowa konwesja raczej nie powinna az tak wplynac na ostateczna postac analoga. Owszem wszystko zalezy od DAC`a, ale tak jak mowi Ana Logg: takie jest zycie.
Skoro mowa o zmianach, to nie wiem czy zauwazyliscie, ale coraz wiecej producentow zaczyna wracac do starych szkol robienia elektroniki, wiec moze i nie bedzie z nosnikami tak zle... Nawet Sony w swoim nowym wzmaku pogodzil sie z analogowym wzmocnieniem, wiec? :)
Ja az tak sie nie boje tego, ze nagle plyty CD znikna z pulek. Napewno nie w przeciagu miesiecy! Zreszta, pliki cyfrowe sa znane od dawien dawna, swiat mp3`ojek tez juz troche jest obecny na rynku, ale zeby producenci nagle zrezygnowali z produkcji odtwarzaczy CD to bym nie powiedzial :) Mysle, ze Cd utrzyma sie na rynku jeszcze dluuugi czas...
Konczac wypowiedz, jak by na CD nie patrzec, jest to chyba jedyny nosnik, ktory jest na rynku najdluzej i nadal obecny w sklepach. vinyl przezywa druga mlodosc, a Magnetofon skromnie wsrod rzeszy mnelomanow przezywa historie cyfrowego swiata, ale raczej w spokoju. Szpulaki to juz inna bajka, potrafia walczyc, jak kogos dorwa, to mu zanuca taka piesn, ze sie czlowiek nie zastanawia! Kocham analog, jego naturalnosc, jego prawdziwosc, dlatego mam w dupie wywody o tym, czy bedzie koniec, kiedys napewno, ale ja nadal wole zyc historia, analogowym swiatem prawdziwosci przekazu :)
PS: Mysle, ze do analogu jeszcze wrocimy, kiedys :)
Pozdrawiam!