>> lancaster, 2008-12-13 12:20:50
Ja nie wycofuję sie z CD nie ma głupich już raz wycofałem się z nagrań 19.05 cm/s na szpule na durne 4,75cm kasety (człowiek uczy się na błędach vinyli na szczęście nie wyrzuciłem) ale darmocha ściąganych plików z neta na pewno wyprze z czasem właśnie u mniej zasobnych czytaj większej populacji melomanów ten standard.
Banalny powód ekonomia. Pieniażki zamiast na płyty idą na dużo droższy, czytaj lepiej grający serwer plików posiadający dobrą kartę muzyczną i sporą macierz dyskową. Jak wprowadzano na początku standard CD obniżono znacznie cenę samych napedów zarabiając na płytach CD
Ja o tym wiem Ty o tym wiesz ze jednak jakość darmochy jest bardzo różna i jednak Płyta CD jest niezupełnie poprawnie skopiowana (kwestia przypadku kto jak i na czym kopiował nagranie) , już nie mówiąc o tytułach, wykonawcach na nagraniu i innych informacjach. Tam jest koszmar i dezinformacja. Sam zauważyłem że robiąc kopię z oryginału, niestety ale muszę ręcznie wpisywać do CD Textu wszystkie informacje, nie mogę się na przykład posiłkować tytułami utworów ze stron sprzedawców bo po prostu wychodzą bzdury.
Rafaell
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Żyłem zaczarowany, uwieziony w jakimś ciele i w pokorze jakiejś duszy...
J L Borges