Ściągnąłem sobie serwisówkę do tego TD 20 żeby trochę rozeznania mieć. Chodziło mi o mechanikę przede wszystkim bo na elektronice i tak się nie znam hehehe.
Nooo- chłopaki i dziewczyny trochę się ogarnęli i np. hamowanie taśmy jest już normalnie zrobione - na śrubkach drutach i sprężynkach :)
a nie jakimś tamponikiem ze szmatki i ustawia się kręcąc jedną ze śrubek :)
Gość nie odpisał jeszcze ale pewno nie wstał nawet jeszcze a ja patrzyłem jak tam na ebayu z częściami do niego. Pewno z powodu tego że pamięć w nich siada to zatrzęsienie płyt głównych od tego modelu. Pewno takie spece jak ja- nie działa i zdechło to wymienię na inną :) i będzie git. A potem padło na ebaya ze standardowym opisem że nie wiem czy działa-nie znam sie- znalazłem u babci w szufladzie itp..
ed: roboty potencjalnie od za..... sporo by było nawet jeżeli sprawna gadzina. Pewno środków smarnych jak do remontu Kamaza trzeba będzie heheheh
Fajny opis w necie trafiłem gdy gościa zapytano czy warto kupić TD20. Najpierw napisał elaborat co będzie w... i co trzeba będzie zrobić a w podsumowaniu cyt:
Absolutnie warto, ponieważ brzmią absolutnie i pięknie muzycznie i dadzą twoim najlepszym japońskim maszynom szansę na zdobycie pieniędzy przeznaczając je na sprzedaż.