Dong,
Jeżeli masz Forte I to moim zdaniem tweetery to pierwsza i obowiązkowa rzecz jaką trzeba zrobić. Poprawa zarówno na górze jak i pełniejsza średnica. Koszt nie duży (chociaż dolce ostatnio poszły w górę) ale zdecydowanie warto. I jak na razie tylko to mam by Bob.
Kondensatory nie są aż tak podłe (choć MKT), więc tu byle czego nie warto wstawiać. Jak szybko wstawiłem Jantzen Crosscap, które miałem pod ręką, tak szybko je wlutowałem, mgła, mgła i jeszcze raz mgła Panie. Przez chwile miałem też jakieś ruskie papierowe ale nie najwyższych lotów. Niestety nie miałem pod ręką odpowiednich rozmiarów PIO bo pewnie bym spróbował. Koniec końców wylądowały Jantzen Z-cap Supreme. Na średnicy pojawiła się masa wybrzmień i planktonu. Na górze też jakaś poprawa była ale to jeszcze było na starych tweeterach, na nowych pewnie bardziej było by czuć różnicę.
Traf i cewek nie próbowałem i na razie nie planuję. To już zabawa w podmianę płytki zwrotnicy (a do nowych kondów kilka nowych dziurek musiałem w niej wywiercić żeby wszystko upchnąć).
Ogólnie popatrz na forums.klipsch.com sporo jest tam informacji na temat różnych modów.